Vårfornemmelser i Languedoc

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise noen vårlige bilder fra Frankrike. Her snør det i dag så jeg enkte vi alle trengte en liten påminnelse om hva som er i vente. Over er et bilde av Wisteria som blomster på nesten bare greiner. På norsk heter vel planten Blåregn tror jeg - og det er jo et dekkende navn. Når planten blomstrer blir det faktisk et reng av blå-lilla store blomsterklaser.

Fiken trærne var i ferd med å få blader og samtidig bitte små frukter som skal bli til deilige saftige fiken utpå sommeren.


Vill Iris blomstert både i murer og langst veikanter.
Sukkulentene som sto ute blomstet også.


Selv om jeg bare er på en kort ferie må jeg ha i alle fall noen blomster på terrassen. Når ferien er over flytter blomstene til min hyggelige nabo.
Artisjokkene på åkrene sto flott og er snart klare til innhøsting. Bunter med artisjokker ble nå solgt billig på markedene.
I menasjeriet til en "småbonde" litt utenfor byen var det liv!


Vinrankene har fått nye lysegrønne blader og valmuene blomstret på enga. Disse nye ferske vinbladene er faktisk spiselige. I Hellas fyller man dem med ris og krydder og lager nydelige Meze av dem.

Oliventrærne har alltid sitt blå grønne løvverk på. De krokete stammene er utrolig fine. Jo eldre trærne er jo flottere blir stammene. Gamle oliventrær selges på hagesentrene slik at selv i en nyplantet hage kan du nyte synet av eldgamle oliventrær.
Kommentarer

 1. "Gjev eg var i eit varmare land ...." Ja, det kan ein ønska seg når ein ser slike bilder. Vinranke full i blader, dei vinrankane eg har i hagen (kjøpt i Moseldalen i Tyskland) har berre nakne greiner enno ....men det kjem nok! Våren er så smått på vei her no, men det går så seint....! Ha ein fortsatt fin søndagskveld!

  SvarSlett
 2. Å så vakkert og vårlig. Kjenner nesten lukten av sydeligere strøk når en ser slike bilder.

  Er det en gyvel som er avbildet helt til slutt her mon tro ??

  Og du.... så en oversikt her for en tid tilbake at oliventrær i frankriket, hellas, italia og nord afrika var litt forskjellige. Har med deling av stammen å gjøre og hvordan de formes... på en måte... sikkert litt klumsete til å formidle det jeg mener her nå, men den sligger sikkert på nettet også en plass. Under vår ferie til Tunis her i hørst var denne oversikten på en olivenplantasje der.

  Men enn jeg da ,s om ikke liker oliven en gang. Bare i mat og i små mengder. Liker ikke knaske dem, selv om det ser ganske så "kuult" og trendy ut.
  Selv om det er sunnnt fett, glemmer folk foiressten at de inneholder en massevis av kilokalorier :-(

  Fin uke til den min venn, og NÅ skal jeg inn i butikken.

  SvarSlett
 3. Beautiful Pictures - whish I was there instead of in Snowy Norrbotten.

  Regards Maud

  SvarSlett
 4. Ååååh, for noen herlige bilder! Wisteriaen var jo bare prakfull. Og så masse annet herlig som blomstrer og gror. Det får meg jo bare til å lengte enda mer til vår og varmere vær (og til Frankrike også, for den saks skyld...hihiii). Vi fikk jo sludd og snø i helgen, og det kjennes som det er såååå lenge til det våres her.

  SvarSlett
 5. Disse bildene var jo bare hærlige da... så flott å se at våren er kommet lengre sør, med blomster og blader på trærene...
  Har det jo ikke så værst her heller da - i dag har vi strålende sol og varmt, om en kan si +7gr i skyggen er varmt da...

  Ha en koselig dag og uke...

  SvarSlett
 6. *drømme* Takk for hyggelig kommentar i bloggen!
  sukk,den som kunne slippe alt,og bare reise!!Nydelige bilder:) Hjelper å se slikt på en grå og regnfull dag!Ha en fin dag videre:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar