Rydding i gamle ting

Denne helgen brukes til å rydde. Det er snart årets Julemarked på Norsk Folkemuseum i Oslo - og jeg må tenke på hva jeg skal ha med til boden min. Som i alle tidligere år skal jeg delta med brukt, antikk og diverse. Dette er et gammelt bilde fra markedet i 2006. I 2007 fikke jeg visst ikke tatt noen bilder - det var for travelt.


Min lille nett butikk har vært max av det jeg har klart å få presset inn i timeplanen min av brukt-handling. Gjennom alle år har det vært drømmen min å drive brukt butikk. Det har ikke vært mulig å få til fordi jeg driver et annet og vel innarbeidet firma som gjør det bra og som bare ikke kan forsømmes. Derfor har dette med brukt og gjenbruk gjennom alle år vært en kjær hobby. Det er veldig få ting i mitt hus som er kjøpt nye - nesten alt er kjøpt brukt, arvet eller funnet på loppemarked.

Jeg har fått låne en kjeller som med tiden skal bli utleie leilighet, men som får være mitt lager inntil videre. Det er der jeg rydder! Trodde dere at det var juleforberedelser kanskje? Nei, det er for tidlig for meg. Eterhvert ble det jo nesten "butikk" ut av kjelleren. Tror kanskje jeg skal vudere et kjellersalg? Når jeg pakker opp alt jeg hadde med hjem fra Frankrike og alle esker og kartonger er det jo helt utrolig å se hva jeg har samlet.

Jeg får rydde og pynte litt til så får vi se. Hva hvis det ikke kommer noen da? Er bare litt redd for at de som kommer forventer loppepriser. Det er jo ikke akkurat lopper jeg har da! Jeg får la ideen modne litt til og så får jeg bestemme meg. Nå er det i alle fall mulig å la eventuelle kunder få komme på "befaring" før de handler. Alt er liksom ikke bare stuet bort i esker lenger.

Noen ville sikkert si at dette er bortkastet tid, men for meg er det som en drøm faktisk.

Bildene fra kjelleren er foreløpige! Kjelleren er isolert, men det er det. Ingen innlagt strøm er det heller, men Ikea har billige skjøteledninger så det går bra. Veggene kledde jeg med hvite papirduker som ble stiftet på. Gardiner etc er det enkelt å få hengt opp.

Og enda er det mange esker å pakke opp!


Det er rart hvor usikker man blir når man prøver seg ut på "upløyd mark". Det hjalp litt da jeg oppdaget at Folkemuseet hadde brukt bilde av boden min til sin kjempeplakat ved inngangen som reklame plakat. Da hadde jeg stått der og følt meg usikker i 4 markedsdager, og så ikke plakaten før jeg hadde pakket sammen restene og var på vei inn på kontoret for å si takk for meg. Gjett om jeg gikk hjem med en god følelse i magen den dagen!
Ha en fortsatt god søndag!

I have spent this week end going through all my boxes filled with flea market finds from here and there and everywhere. I have moved everything to a basement. The rooms are not finished, so it is not a permanent place for all my old things that I have for sale. The isolation was showing and there is no electricity. That was easily fixed by stapling white paper to the walls and using a lot of loose electrical cords. Now I have a much better view of all my things and I can start organising the web shop in a better way. I can actually invite clients to come and see the items before they buy! I am also getting ready for the annual Christmas Market at the Open Air Folk Museum in Oslo. I have a stand there every year selling old, vintage and antique things. The picture above is taken in 2006 as last year was too busy for photos! The market takes place the two first week ends in December - so if you happen to be in Oslo at that time please come and say hello to me!

Kommentarer

 1. Tante Julie sa...
  Åhhh ! Jeg blir nesten helt skjelven her jeg sitter å finstuderer bildene. Hadde vært litt artig å vite hvor den kjelleren din er....

  9. november 2008 15:51

  SvarSlett
 2. Skulle gjerne vært og rotet rundt i den kjelleren din, ja :-)
  Ha en fin uke, klem.

  SvarSlett
 3. WoW i kjelleren din ville jeg har vært!! Så masse spennende og fint du har der!!

  Lykketil med juleboden din.

  hilsen Gamlå

  SvarSlett
 4. Så masse nydelige ting!!
  Skulle gjerne vært en tur i kjelleren din:o)

  Ha en fin kveld:O)

  SvarSlett
 5. Så deilig å få en drøm oppfylt, så selv om ikke det er din hovedjobb, så er det noe du elsker å gjøre og er flink til. Jeg har ofte tenkt på å dra til Folkemuseets marked før jul, men hittil har det ikke blitt noe av. Og den kjelleren din, ja den kunne nok jeg også gjerne tenkt meg å besøke. Det ser ut som at det er utrolig masse fint der... sukk!

  Tusen hjertelig takk for for dine herlige kommetnarer hos meg i det siste, de varmer mer enn du kan ane, og inspirerer meg til å holde på med mitt. Kjempehyggelig med slik flott tilbakemelding!

  SvarSlett
 6. Jøsses så mye flott du har samlet!! Legg det du ikke ser deg noe råd for ut butikken din da vel, nettbutikken ja kan du skjønne.
  Innom den rett som det er jeg å kikker. Faktisk så jeg ikke undrer på om du skulle laget en egen blogg, for slke ting, og så lagt den inn på NIB, under nettbutikker. Om du ser i bloggen "Bruk Omatt" kan du få noen tips. Sikkert ikke så alt for mye arbeid i administrere en slik blogg heller. Faktisk kjøpte jeg en Egersund skål derfra en gang, enkelt og greit, og så fornøyd ble jeg. På denne måten tror jeg butikken din blir mer synelig også, mer kjent i bloggverden ialle fall, og damene her er jo alderles tullete etter like ting (meg inkludert, med store bokstaver :-)) Jeg kjennr jo butikken din godt vet du, men det er jo fordi jeg er stamgjest her inne snart. føler vi her litt til felles jeg skjønner du, litt på samme bølgelengde om du skjønner..

  Flott bod du har laget deg da, spennede det må være å delta på slike messer. Sosialt, mye kjekt folk og annerledes kan jeg tenke meg. Og om en er glad i mennesker må jo dette være toppen, morsom jobb. Skulle hatt en litenbod jeg også, men da hadde det nok blitt blodtrykksmåling og blodsukkermåling :-(((

  Fin fin ukestart til deg.

  håper nå ikke du tod det over her som fornærmende da, bare noen tanker herfra skal du vite, velmenende tanker også.

  SvarSlett
 7. Tror det er en kjempe god ide jeg, og jeg tror heller ikke de forventer loppis priser for slike vakre ting hentet fra Frankrike. Kan jo prøve med noen kvelder og se om det interesse?

  SvarSlett
 8. Hei så mye fint. Jeg driver litt slik selv, men ser du har mye jeg kunne tenkt meg. Hvor er den kjelleren??? ha, ha, kansje jeg må komme på besøk. Lykke til videre med utpakking og ha
  en fin dag. Kristin

  SvarSlett
 9. Å her var det mye fine saker..Her ville jeg gått på julemarked..
  Ønsker deg en fin kveld, hilsen Josefine

  SvarSlett
 10. Å, jeg har så lyst til å være med på et slikt julemarked. Men det blir jo litt langt. Nydelige ting du har i kjelleren din. Det er viktig å realisere drømmene sine, og det var jo blitt så fint med hvite vegger. Flotte ting var det og. Jeg ville bare prøvd meg litt frem. Lag gode plakater og tydelige priser så skjønner folk fort tegningen. Jeg tror også at du kunne solgt mye av dette på nettbutikken din. fint var det i alle fall : )

  SvarSlett
 11. Lycka till med din shop, men du ska veta att det tar mycket tid, kunde inte drömma om att det skulle vara så tidskrävande att driva en nätbutik, men det är det, men ack så roligt, så mycket fina saker du fått tag på, lycka till än en gång VIOLA

  SvarSlett

Legg inn en kommentar