Helgetur til Valdres

Vi har tatt en tur til Valdres i helgen for å se til husene og slappe av litt. Her er det masse snø og skikkelig vinter. Som vanlig finner vi spor etter dyr i gården - her vandrer mange dyr gjennom tunet når det ikke er folk på gården. Elg, rådyr, rev og en og annen gaupe holder til her. Her er lite folk som forstyrrer dem. Husene ligger dekket av snø og venter på vår.Vi tok et par stopp underveis. Første stopp var på gjenbruksbutikken i Dokka. Så ble det et stopp hos noen som hadde gamle ting til salgs. Jeg fikk supplert mitt kaffe servise med 5 kopper og skåler og jeg fant 4 av de gamle vinglassene jeg samler på. En flott kasse med reklame, en stor gammel vedkasse, sinkbøtte og parafinlampe ble det også. Bak i bilen ligger også to fine gamle bord vi skal pusse opp!
Turen hit opp ble som dere skjønner litt lenger enn den vangligvis er. Nå koser vi oss inne med taco og fyr i ovnen. Jeg blogger litt i påvente av Heartbeat! Siden jeg har kameraet med kan dere jo få se noen av tingene rundt meg. Her er ikke noe stylet interiør, men mange koselig ting. Gamle stygge stoler dekker jeg med hvite sengetepper, det meste kan fikses til! Det meste som er her er ting vi har samlet sammen her på gården - litt fra gjenbruksbutikken og diverse loppemarkeder er det vel også.

We are having a quite week end in the valley of Valdres where my husband has his roots. The farm is a quite place with not people to disturb the animals that frequently visit the farm yard. Elk, deer, fox and an occasional lynx come for a visit. The houses are covered in snow now – quietly and patiently waiting for spring.

Coming here, we stopped by a second hand store in Dokka and also visited a family that was emptying a house for old furniture. Two lovely old tables are now stowed into my car. We are going to paint them once we get them home. I found 5 more blue cups for my collection and another 4 old wine glasses! An old wooden box, an old petrol lamp, a large wooden chest for wood and a bucket also found their way into the car.

The farm is furnished with bits and pieces from the farm. We have added a few things we have found at flea markets and garage sales. This is not a stylish place, but cosy and comfortable. Worn and ugly pieces of furniture are covered with white spreads and quilts. It’s just what we need to relax for a few days.

Posted by Picasa

Kommentarer

 1. For et vakkert inngangsparti det er på huset i Valdres. Så hyggelig at du har funnet flotte ting på veien oppover.Av bildene du viser synes jeg det ser veldig hyggelig ut.Ønsker deg en fortsatt fin og avslappende helg.

  SvarSlett
 2. Wonderful farm! You found so wonderful stuffs!
  Enjoy your week end and take care!
  Warm hugs
  Vale

  SvarSlett
 3. Hei igjen ! Jasså, er du på langtur , du da ? Godt å ha ett slikt sted å reise til, kan jeg tro. Ser jo kjempefint ut.
  Jeg var oppe i grålysningen i dag for å kjenne etter om jeg klarte å bevege armer og bein - og det gikk over all forventning !Sånn er det å være sprekere enn man tror !
  Takk for at du sendte nummeret til nødslaktbilen til meg, jeg hadde det med meg - i innerlomma - sånn i tilfelle....

  SvarSlett
 4. Sååå vakkert ett hus! også så masse fine ting og detaljer fra inne! Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 5. Hei du heldige huseier - hus både her og der :) Så vakkert inngangsparti på huset i Valdres - det må være litt av en kunst å lage. Det ser ikke ut som du lider noen nød, med pc, tv, deilig mat og hyggelig selskap og alle de vakre tingene med sjel du omgås. Kan man ha det bedre? Nei, det tror jeg ikke. Det er så fint å vise bildene i collage - det gir så fint inntrykk og stemning. Laster du ned et program for det? Kos deg masse.
  Klem Hanna

  SvarSlett
 6. Nydelig hus dere har i Valdres.
  Kanskje du var innom meg på Dokka. Var det fredagen dere kjørte oppover? Jeg stod å solgte på et av alle bruktbutikkene på Dokka i helga.
  Så mye fint du fikk kjøpt der dere var innom
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 7. Utrolig flott våningshus du har:-)

  SvarSlett
 8. Å for et nydelig hus. Hele gåren med koslig løe ser jo ut som en herlig plass.

  Ang. slektsgranskning så er dette det jeg har funnet ut. skulle så gjerne kommet videre. men siden disse folkene bodde i Oslo så er det så utrolig mange og tidkrevende kirkebøker og folketellinger å gå igjennom. så nå står jeg liksom litt fast og kommer ikke videre. har ikke så mye tid til det lenger heller. Så jeg må finne noen som kan hjelpe meg.

  ha en fin søndagskveld
  klem

  SvarSlett
 9. Jeg bor på Odnes.
  Og butikken jeg var på ligger ved nedover mot stasjonen. Så da var du ikke innom meg denne gangen.
  På bruflat ja. Jeg har bodd noen år i Sør Etnedal og jobba i barnehage på Bruflat. Da den låg i huset rett før sentrum.
  Flott i Etnedal da.
  Det er ei til jeg har blitt kjent med på blogg som har hytte i nord Etnedal.
  Ha en god kveld :)

  SvarSlett
 10. Vilka underbara gamla hus, vilken vacker snickarglädje på dessa hus, synda bara att ingen utnyttjar dem under vintern, härliga fynd du gjort, både bord och koppar, ha en bra vecka som kommer, klem VIOLA

  SvarSlett
 11. wow for et hus! Jeg elsker slike detaljer på huset, har litt selv, men det er ikke på langt nær så vakkert som på disse husene. Ja det er spennende med loppemarked og slikt, alltid noe nytt å ta med seg hjem for en billig penge! :)

  SvarSlett
 12. Så utrolig koselig at du kom innom meg på bloggen min, og du hadde vært der før også:)

  Jeg har sittet her og rullet opp og ned og beundret alt du viser,på bloggen din- jøss, dette er ikke gjort på en dag. Utrolig hvilken jobb du gjør med de gamle møblene og for et paradis å gå i alle disse flotte gamle tingene. Jeg er desverre altfor skjelden på loppemarkeder og auksjoner - det er så lite av det her hjemme i Norge..Og med småbarn er det ikke mye vi farter rundt..:0)


  Jeg er så utrolig glad for at jeg fant dette bilde, og din fine butikk! Pussig at jeg tidligere i dag hadde et innlegg om akuratt St. Theres.. Så dukker hun opp:0)

  Tusen takk for så god service så sent på kveld, og jeg linker deg med det samme.. Her er det mye og hente:)

  Du får gjerne si til meg da, om det skulle ramle ned noe i "hodet" på deg, som kunne passe hos meg. Er så glad i gamle jesusfigurer, madonnaer, og gamle bibler og slikt..Men det er jeg jo ikke alene om:0)

  Jeg overfører til deg i morgen:)
  Tusen takk, igjen..

  Klem White vintage
  Heidi-anitha

  SvarSlett
 13. Hei

  Så du skrev om puter av ullgensere på en annen blogg her.

  Hva med å lage MARIUSgenser-puter ?

  Hadde vært sååå stilig :-)
  Lag en bildeserie fra genser til pute om du lager noen genser-puter da :-)

  SvarSlett
 14. Oh du viser så mye fint alltid....var inne på finn.no nå og falt for den bysten du viste der....Hvor mye skal du ha for den?Fortsatt go`kveld til deg fra Maliva

  SvarSlett
 15. Hei igjen....ja det var den jeg tenkte på...Skjønner godt du ikke selger den....ikke lett å få tak i..Jeg får lete mer....Planer om å male en,men helst en som står på gulvet..Du får tipse meg hvis du får det inn da:O)Go`dag til deg fra Maliva

  SvarSlett
 16. Elsker det nydelige huset ders i Valdres! Ingen bombe kanskje;) Jeg er jo svak for vakre snekkerdetaljer!!

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 17. Hei!
  Takk for hyggelig kommentar på min nyopprettede blogg. Så gøy at du også har hus i Sør-Frankrike. Det ser spennende ut. Og jeg kjenner meg igjen når du skriver at du lengter dit. Mange fine ideer og inspirasjon å hente på sidene dine. Gleder meg til å følge med deg videre!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 18. Hei!
  Vet du, jeg har også hatt bloggen min oppe og bare hatt den som bakgrunnsmusikk... Er så vakkert =)

  Så mye fint du har!!! Misunner deg de blå koppene du fant! Gleder meg til loppesesongen starter...

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 19. Hei
  Mener du kjøkkenkroken eller de i gangen? I allefall har jeg sydd alle gardinene av hvite bomullslaken ja! :-)
  Ha en fin kveld!
  Kristin

  SvarSlett
 20. Vakkert du ;0)

  ser du lurer på bildene inne hos meg. Har lasta ned world writer for å få de større men bruker det bare på noen få bilder, og hos Anne i Moseplassen lærte jeg meg hvordan få bloggen bredere. Gå inn til henne og klikk på bloggtipsene i sidemenyen. Lykke til ;0)

  SvarSlett
 21. Jeg driver også å prøver å gå ned i vekt for tiden. Men uten å gå på en spesiell diett. Det speltbrødet er for meg et slankebrød. En må bare begrense mengden, noe som kan være vanskelig når brødet er nystekt.
  Ha ei flott helg :)

  SvarSlett
 22. Nydelige og inspirerende bilder du viser i dag. Gyngestolen er fra min mormor. Jeg har alltid ville ha denne og har nå fått den. Men da den kom i hus trodde jeg den var mye større. Det virket iallfall slik da jeg satt i den som liten og dinglet med bena. Nå dingler prinsessa vår med bena i den og mor er så fornøyd.Ha en herlig lørdag. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar