Rose kelim og andre tekstiler i mitt hjem!

Forleden dag la jeg ut til Alna senteret for å ta den nye Home & Cottage butikken i nærmere øyensyn. Jeg har bladd og bladd i den fine brosjyren de hadde i Aftenposten og hadde store planer om å bruke penger. Tro det eller ei - jeg ble ikke en krone fattigere. Jeg hadde tatt med både kjøpelysten og den tykkeste lommeboken, men kom altså derifra uten den aller minste lille ting.

På forsiden av brosjyren deres var det nemlig et lekkert teppe - en rose kelim. Disse har jeg sett etter lenge og siden de hadde åpningstilbud også så hadde jeg da altså tenkt å slå til. Det fantes ikke et eneste av disse teppene i butikken - masse andre tepper, men ingen rose kelimer....

Disse teppene syntes jeg er så fine. De passer til både nytt og gammelt og har nydelige kraftige farger, akkurat de nyansene jeg liker. Den unge damen bak disken trodde nok kanskje at de kom til å få igjen noen, men kunne ikke si noe mer. Samtlige unge damer var opptatt med et ungt par som skulle kjøpe to sett med sengetøy på tilbud. Der sto jeg med lommene fulle av penger klar for å bruke dem alle på et teppe og måtte pent vente til det ble tid til andre kunder.... Butikken skårte vel ikke topp poeng på service og kundebehandling, men pytt sann jeg kan da gå andre steder! Jeg har vært på nettet for å se hva som var å oppdrive, men fant bare noen få.

Jeg mener jeg så mange fine slike tepper i møbelbutikken på Leira så neste gang vi reiser til gården i Valdres har jeg tenkt meg innom der. Er det noen som vet om de fremdeles har dem der?
Jeg tok en liten titt rundt meg i mitt hus og fant at jeg har mange ting med slike mettede og kraftlige farger.
Denne puten har jeg kjøpt på bruktmarked i Danmark!
Denne er fra et loppemarked - og puten under har jeg brodert selv.
Denne arvet jeg etter mamma. Hun elsket puter og hadde mange fine!

Dette strikkede lappeteppet har mamma strikket i den tien hun var forlovet med pappa. Vi hadde det i sofaen i alle år og enda er det helt perfekt.

Gulvtepper har jeg mange av - men altså ingen rose kelim enda.....
Dette er et frontstykke fra en kinesisk folkedrakt - denne har jeg selv kjøpt i Kina.
Jeg har mange hvite tekstiler også - men da liker jeg at de har litt ekstra struktur.
Dette teppet er kjøpt i brukthandelen på Røyken stasjon.

Det er nok ikke slik at det er bare hvitt rundt meg. Jeg tror ikke jeg klarer å leve i et helt hvitt miljø. Jeg må ha kontraster og varme farger - i alle fall i perioder. Jeg har mye hvitt, men det totale intrykket er ikke hvitt.

The other day I decided to spend all my money – after having read a beautiful advertisement for a new chain of interior shops called Home & Cottage. Armed with my fattest purse and a fears desire to spend them all on a rose kilim carpet. There was a picture of it in the ad so I had decided that this carpet was a must for me.
I went through the whole shop but did not find any. The young ladies working there were all busy chatting with a you couple that was going to buy some bed linen at reduced price so I was left waiting until one of them finally found a moment to answer my question. No – they did not have any! She did not know if they were going to have any either – so I left without even spending a penny. Well – I have seen some nice ones in a shop in a small place in Valdres – so the next time we are going to the farm I will stop there to have a look. I am sorry but this new shop did not score a lot of points with me!

I took a look around my house and found I had a lot of textiles with these strong colours and I am sure a rose carpet would be just perfect. I do like white textiles as well – but I prefer those with some strong texture. I am not a totally “white person” – I need colours around me to feel at home!

Kommentarer

 1. Fantastiske vakre broderier og tepper du viser. Jeg er enig med deg i at vi trenger litt farge på interiøret, jeg tror den rendyrkede hvite stilen taper terreng.
  Jeg så at du skal på bloggtreff på fredag, jeg er blitt invitert med av Hanna,håper vi møtes der...jeg gleder meg til å treffe alle dere hyggelige, rause og morsomme bloggjenter!!
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 2. Så mange fine tepper du har.
  Så på en annnen blogg og at hun var misfornøyd med servicen på den butikken.
  Likte det hvite teppe godt jeg. Jeg viste ikke at det er brukthandel på Røykenstasjon. Har vært på hernestangen men det var ikke noe for meg.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 3. Vet du, kjenner jeg blir mer og mer overasket over hvor like vi to er... kune skrevet dette inlegget jeg også, men når det er sagt!! forventer jeg ikke at du skal bli rust gal da..., men smaken vennen, DEN har vi felles :-))

  SvarSlett
 4. Heisann...
  Huff... er ikke butikkfolka til "stede" er det jo ingne som gidder å handle der heller...
  Nydelige tepper du viser, jeg har ikke sett de med roser før, men jammen var de flotte...

  Takker for utfordringen (6 bilde) den kommer, har ikke glemt den...

  Ha en super dag, uke og helg...

  SvarSlett
 5. Hjälp...sådana mattor jagar jag jämt, är helt underbara så många vackra rosor du bjuder på i detta inlägg, verkligen en ögonfröjd för VIOLAN, Tack! Ha en bra dag, klem

  SvarSlett
 6. De teppene er så fine. Jeg har funnet noen aldeles vidunderlig tepper midt på Frogner. Store og med duse farger på rosene. Men desverre passet de ikke til lommeboken min. Ikke om jeg hadde hatt 15 lommebøker:( . Antikke silketepper....

  Gleder meg til treffet i morra jeg også. Er veldig glad for at du også skal dit, så er det hvertfall ei jeg har truffet før. Kjenner litt på sommerfuglene nå vett du.

  Ha en fin kveld. se you:)

  SvarSlett
 7. Hmmm...for en dårlig service de hadde da... er heldigvis ikke slik over alt. Håper virkelig at du får tak i det teppet som du ønsker deg.

  Masse flott du viste her i dag....likte veldig godt det teppe du viste på det nederste bildet...jeg er jo så utrolig glad i hvitt som du sikkert vet.

  Håper du får en fin helg.Klem

  SvarSlett
 8. Tusen takk for en superkoselig kveld igår ja!!! Du verden så mange fine ting du viser her!! Enig i at man må ha litt farger også!!!

  Gleder meg alt til vi treffes igjen jeg!!! ha en superduper helg!!!La deg til hos meg jeg!!

  stor klem

  SvarSlett
 9. Hei!
  Er enig med deg. De rosekelimene er utrolig fine, men er også enig med deg om at den butikken må seriøst skjerpe seg på kundeservicen. Helt flaut dårlig. Virkelig ikke bra. Har sett mange bloggere som har erfart det samme...

  SvarSlett
 10. Hei!
  vet du, jeg har akkurat samme erfaring som deg fra Home & Cottage butikken på Alnabru. Da jeg endelig fikk hjelp, jeg skulle kjøpe en hylle som var laget av gamle materialer, så fikk jeg beskjed om at det var levering i uke 27 !! det vil si i månedskifte juni/juli !! Dette er jo å holde kundene for narr, det samme med dette rose kelim teppet som er avbildet. jeg skulle kjøpe dette også, men neida! Ingen slike å oppdrive i butikken, og personalet visste ingen ting. De bare TRODDE at de skulle få de inn... Uff, jeg blir helt dårlig av slike butikker. jeg har ikke kjøpt en ting der! Og jakter videre andre steder... Fin side du har! Mvh Kristin

  SvarSlett
 11. Go kveld Brocante:) Koselig blogg du har og masse flotte teppa :) Eg har også et stort veggteppe som min tante kjøpte i japan før ca 30-40 år siden som eg da arva,skal legge det ut på bloggen når eg kommer så langt .Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 12. Preciosa la colcha de ganchillo o crochet. Lástima no poder entenderte y algo sí pero de francés.

  SvarSlett
 13. Hei. Leter også etter rose kelim. Nå reiser jeg til Krukkegården ved E6 i Ås. Hun selger mange ulike rosekelimer, og hun kan bestille for deg. Der er det service:)

  SvarSlett
 14. Hei.
  gøy å se at det er andre som har falt for de fine rosekelimteppene! :) har ikke vært så mye info på nett om slikt tidligere. Jeg skrev om det tidligere: http://apenthus.blogspot.com/2010/02/rosekelim.html

  I min lokale favorittmøbelbutikk ligger de på 10 000, så det er ikke sikkert det er verdt å ta sjansen på å spare litt og få det fra utlandet.

  ser også at Tunet møbler på Geila leverer fraktfritt til hele sør-NOrge.

  Har du bestemt deg om teppekjøp?

  Ha en flott torsdag:
  hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 15. nab q vuv q, [URL=http://www.evansporn.com]free xxx[/URL]. hqs k, yrs djaogq|olk vqftqei x gy do.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar