Vinteren er lang - solen langt borte!

Selv om vinteren er på hell og en begynner å se de små tegnene på at vi går mot lysere tider, er det langt igjen til sol og sommer. I mellomtiden kan man jo reise på nettet?

Jeg fikk lyst til å vise dere noen bilder og glimt fra en liten gresk øy jeg har besøkt noen ganger. Øya heter Kastelorizo og ligger et steinkast fra den tyrkiske kysten. 200 innbyggere bor der, et lite hotel og noen private rom til leie er stort sett det som finnes. Se her for eksempel på hjemmesiden til Monica & Damian - som leier ut rom til turister.


Her møter solen deg i trappen på vei ut!

Litt mer aktivitet er det om sommeren, med lokale enkle tavernaer langs kaiene og litt souvenirer etc til salgs.


En gang fotograferte jeg omtrent alle de dører som fantest der, kom hjem med flere ruller film som viste seg å være stort sett av dører.... Jeg har satt dem sammen her i en collage og syntes i grunnen de er fine alle sammen, noen fine og nymalte og mange ødelagte. Det finnes et hav av ruiner på øya. Øya ble bombet på slutten av siste verdenskrig og mange hus er ikke blitt bygget opp igjen, ruinene ligger der enda selv så lenge etter.
Er ikke dette et lite stykket av paradiset? Noen har hatt tid til å kalke en gammel steinmur hvit!

Vil du reise dit er det best å ta utgangspunkt i Rhodos - fly til Kastelorizo i småfly eller ta fergen ca 5 timer fra Rhodos by. Dette er forresten flyplassen!Her er også en liten YouTube filmsnutt fra Kastelorizo - og flere herlige bilder.


Hvis noen har sett den prisbelønte italienske filmen Mediterraneo så er denne filmen tatt opp her. Det bitte lille lyseblå huset var sjøgens hus i filmen. (se trailer fra filmen her) En herlig film forøvrig. Filmen vant for noen år siden Oscar i 1992 for beste utenlandske film.

Så - hvis noen har lyst på en "saktegående" ferie så forsøk dette stedet.Klikk på linkene så får dere med dere en liten gratis tur til et herlig lite sted.....


Today I wanted to show you some pictures I took on the little island of Kastelorizo some years ago. I found the pictures among my old pictures hidden away in boxes and they really brought back memories of lazy days on this wonderful little island. Kastelorizo is a Greek island but closer to Turkey than to Greece. If any of you have seen the Italian film Mediterraneo you have seen the island as well as the film was made on this island. Click on the links and get a free vacation! If you want to travel to Kastelorizo the best way is to go to Rhodes and take a small plane as there is a small airfield there – or travel for about 5 hours with a ferry. Have a nice trip!

Kommentarer

 1. Ohh an enchanting place!! I've never been in Greece, but I'd like to go there!
  Have a great Sunday!
  Warm hugs
  Vale

  SvarSlett
 2. Fantastisk! Hit vil jeg også. Og for noen fantastiske flotte dører du har fotografert. Jeg gleder meg forresten til å få tid til å pusse opp et par barnemøbler jeg kjøpte av deg for et par år siden. De er pakket ned, men nå er Lillemor så stor at hun snart kan få glede av dem. En liten krakk og en liten stol. Jeg skal legge ut bilder i bloggen min når de er ferdig til sommeren. (Må først få flyttet så vi kan pakke dem opp).

  SvarSlett
 3. Oh så deilig med slike vakre bilder i detta snøværet.....ja for her snør og snør det....Nei jeg må ta meg en runde til hos deg jeg....vakkert..Takk for reisebrevet...og fortsatt go`søndag.Klem fra Maliva

  SvarSlett
 4. Ååå, nå fristet det veldig med en ferietur til Hellas. Har besøkt noen av øyene der før, men har aldri vært på denne. Ser ut som et nydelig og avslappende ferieparadis! Kanskje går turen hit en gang..?
  God søndag til deg:)

  SvarSlett
 5. Tack för en underbara restur, behövs verkligen i dessa dagar, som vanligt är himlen grå och igår båder regnade det och snöade, känns som det aldrig ska bli vår!!!!Hoppas du haft en skön helg, ha en bra söndag, KLEM

  SvarSlett
 6. Ahhhhh ! Det frister veldig å sette seg på første fly ! men det kan jeg jo ikke.... jeg må jo være her .... Å MÅKE SNØ !!
  Men takk for vitamininnsprøytingen - det gjorde godt!

  SvarSlett
 7. Å kjære, du har hatt en skikkelig drømmeutflukt du i dag. Kost deg tilgangs med det lange flotte innlegget. Fikk meg også til å lengte tilbake til Hellas nå.
  Har besøkt mange av de greske øyer, men den første du nevner her, nær Tyrkia, har jeg aldri hørt om før. Ser utrolig flott ut da, men en må vel finne slike plasser helt selv, ikke mange charterturer som går dit sikkert.

  Skiathos har vi besøkt 5 ganger da, og det er vel favoritten blant de greske øyer, selv om Corfu også var utrolig vakker.
  Folket der nede er jo så ut utrolig trivelige, og det er faktisk en av grunen til at min mann alltid vil tibake. jeg litt mer italiensk jeg vet du, litt kaos og older, liker det jeg :-))
  men nå må jeg se på de bildene en gang til jeg tror jeg,ble så forhekset jo.

  Fin fin søndag kveld til deg.

  SvarSlett
 8. Fantastisk vakre bilder! Jeg elsker Hellas. Takk for mange gode tips.

  KLEM

  SvarSlett
 9. Hei
  Takk for hyggelig hilsen!!
  Ja, det er veldig fint med det lyse grå. Får mer og mer sansen. Svenskene er flinke der, synes jeg. Det lette lyse grå i Gustavians stil (er det ikke det det heter ..? )
  Får du det til å ligne, hvilken grafarge bruker du?
  Kristin

  SvarSlett
 10. Tusen takk for et deilig pusterom! Her var det aldeles nydelig, og man kan nesten fornemme at livet går "sakte" her :)

  Er svoren Grekofil, men denne øya var ny for meg.

  Synd at husene ikke blir bygd opp igjen, men man kan ikke nekte for at de utgjør de flotteste kulisser...

  SvarSlett
 11. Herlig innlegg. Trengte litt sommer-vibber:-)
  Likte så godt alle bildene av de forskjellige dørene, som et lite kunstverk, spør du meg:-)

  SvarSlett
 12. Fantastisk flott sted.. Dit vil jeg dra.... Vakre bilder.. Og bloggen din er fabelaktig..

  SvarSlett
 13. Wow, så fantastisk flotte bilder! Jeg elsker Hellas og gresk mat. Takk for mange gode tips.Årets sydentur er bestilt, Santorini:)
  Jeg har kjøpt stoffet hos Quiltekroken, butikk i Bergen. de har nettbutikk:)
  ha en fin uke,
  Klem Linda - ♥ -

  SvarSlett
 14. For et paradis!
  Nå fikk jeg lyst til å hive meg på første fly;-)
  Godis for sjelen!

  Har vært på Home & Cottage etter tips fra deg i helgen, og sett på gulvet du nevnte:-)
  Synes det var rå tøft, og har nå fått samboeren med på å prøve å leve med det vi har skrapt fram på tvrommet/kontoret oppe!
  Det kan jo alltid males over senere, men akkurat nå digger jeg uttrykket:-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 15. Så vakkert! Jeg er en hjemmekjær pyse, så så langt ut i verden har jeg aldri vært, men burde jo sett litt mer... "Livet er en bok, og den som blir hjemme leser bare en side...", nåja, man kan leve utmerket hjemme også. Men jeg ble litt sugen på de greske øyer nå...

  SvarSlett
 16. Kjempefine sommerlige bilder, kjenner at jeg gleder meg til litt mer sol og varme nå ja:)

  SvarSlett
 17. Wow - så flott!! :o) Lengter til sommer'n nå... God helg!!

  SvarSlett
 18. ...ååååhhhsukkkk...!
  klem og takk for turen,  magny´´

  SvarSlett

Legg inn en kommentar