Nytt gammelt kjøkkenbord


I kveld har jeg skurt mitt nye gamle kjøkkenbord. Tenk dere - dette fant jeg på loppemarked i helgen. Ingen sak å kjøpe store ting når man har stasjonsvogn. Gjett om jeg var glad for det da!


Mannen som solgte det til meg fortalte at han kjente de som hadde gitt det til dem. De hadde fortalt at bordet hadde vært et gammelt skrivebord på gamle Christiania Glassmagasin og at det var laget på et snekkerversted i Christiania som det da het. Gøy at han visste det.

Bordet har tre skuffer - som blir fine å oppbevare spisebrikker, servietter etc i. Jeg har tenkt å bruke det som kjøkkenbord.

Jeg skal pusse litt på platen og vokse før jeg tar det inn. Jeg kjøper voks i Frankrike - der har de så masse fine produkter for møbelpleie.

Ellers har jeg plantet litt i dag. Min sorte gryte har fått en stor fin buksbom. Noen stemor og tusenfryd har jeg våget meg på. De tåler noen kalde netter. Noen krydderplanter har jeg i en potte jeg tar ut og inn.
Today I am showing you my new old kitchen table. I could not believe my eyes when I spotted this at the flea market on Saturday – and still unsold. Luckily, I have a station wagon so I have not problems transporting large items. Tonight I have scrubbed it and I will wait until it dries and then I will wax the table top before I take it into my kitchen. I buy these wonderful products in France – there are so much stuff for fixing up old furniture there. Products like that are difficult find here. I liked very much that it has 3 drawers. The man who sold it said it had originally been and old desk at a fashionable glassware store in Oslo – Christiania was the name of the town then. It is made by a carpentry work shop that made many things for this store. It is always nice to know a little about the background of an item.

I have started putting some plants here and there. The large iron pot I have outside got a new box bush. Some violets and other things that can live through a cold night or two is all have had the courage to plant. We can still have temperatures below zero here so it is too early for many plants.

Kommentarer

 1. Wow..det var litt av et funn...Regner med at du skal beholde det selv,og ikke selge det i nettbutikken din?Koselig med blomster har du også der....Klem fra Maliva

  SvarSlett
 2. Bordet var herlig! De fine skuffene...

  SvarSlett
 3. Nydelig bord!! Så herlig!

  Ha en fin kveld!

  Solrosa

  SvarSlett
 4. For et fantastisk bord ! Nyyyydelig !! Kjekt ågjøre sånne flotte kjøp på Loppis :-)

  Jeg har foresten 3 blyglassvinduer fra Christiania Glassmagasin i huset mitt ! Har også blogget om det :-)
  Mye lekkert hos CG i gamle dager:-)

  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 5. Heisan, jeg er ny i bloggverden, og svinser litt rundt...ville legge igjen en hilsen til deg og si at jeg har vært her
  :)
  Så utrolig heldig du var med det bordet, er det ikke fantastisk når møbler har historie....det gir rommet sjel...synes jeg....
  :)

  SvarSlett
 6. Tenk å gjøre et slikt funn,GRATULERER. Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 7. Så artig å komme over slike kupp!!! heldigrisen;9

  regner emd det ikke kosta skjorta heller...? Fikk inn et flott bord på jobben igår, kunne tenkt meg det emn da må et annet ut..HUttitu ;)

  SvarSlett
 8. Hei, takk for hyggelig hilsen. Gratulerer med flotte funn og nytt husprosjekt. klem Siv

  SvarSlett
 9. Det var et flott loppis-funn. Morsomt også at du har fått vite litt om det også:-)
  Fortsatt fin uke til deg.

  SvarSlett
 10. Så fint det var! Og veldig artig å få med historien på kjøpet!

  Håper vi får se bordet på plass etterhvert da! Det hadde vært veldig gøy i alle fall :O)

  SvarSlett
 11. Ahhh..var du den heldige kjøperen? Loppemarkedet i Vollenhallen ikke sant?
  Oppdaget det som eneste skatt i lokalet, og småløp panisk mot det, da jeg dessverre så den lille hvite "solgtlappen" med "hentes 25/4" lyse mot meg;-)

  Litt av et kupp,-gratulerer*s*

  SvarSlett
 12. Så flott bord du har har fått tak i da... Likte de små skuffene på det... Kommer til å bli perfekt som kjøkkenbord..

  Klem=)

  SvarSlett
 13. Kjempeherlig bord, og morsomt at du fikk historien bak!

  Takk for innlegg på min blogg! Jeg har en følger du kan legge deg til på - se nedover på høyre side. Har lagt den litt høyere opp enn tidligere.

  Furuskap får du sikkert tak i på et annet loppis, for det synes jeg ofte jeg ser. Senest på Grefsen skole for litt siden - da hadde de flere. Ellers har u jo Fretex og finn.no!

  Ha en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 14. nå var du heldig,- også for at du hadde bil å frakte med...
  nyddelige blomsterbilder....
  kos deg videre med opp-pussingen,- og god langhelg til deg~~~~

  SvarSlett
 15. Flott bord! Du var heldig som kom først, leser at det var flere som hadde sett seg ut det bordet! Og så praktisk med skuffer!
  Ha det fint!

  SvarSlett
 16. Heisan...wow for et lekkert bord! Du har virkelig nese for fine ting må jeg si:) Ser du har kjøpt leilighet også...du er jammen en tøffing! Ønsker deg en flott 1.mai helg, klem

  SvarSlett
 17. Så flott bord og fine bilder av blomster.

  Deg må jeg besøke igjen.

  Klem ingunn :)

  SvarSlett
 18. Så utrolig flott bord du har kjøpt på loppis! Det var jo bare kjempelekkert...

  Koselig å begynne med uteplanting nå..Har holdt på i hagen i hele dag.
  Kos deg!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar