Tilbake til hverdagen!

See English text below!
Langhelgens fine og relativt aktive dager er over og vi er hjemme igjen - så klare som vi kan fåt blitt til en ny arbeidsuke. Jeg må vel ærlig innrømme at det hadde ikke vært meg imot og fortsette på det lille huset i skogkanten. Det er vel ingen bønn, man må tilbake til hverdagen enten man vil eller ikke.....Den siste dagen ble den gamle ovnen børstet ren for rust og skitt, og kjøkkengulvet slipt og malt (lys grått). Borte er nå alt det skitne og brune og huset er blitt lyst og trivelig. Døren fikk jeg slipt, men ikke malt. Det får blit neste prosjekt, sammen med sverting av den gamle ovnen. Håpet er også at jeg kan begynne å flytte inn litt saker og ting. Hytten skal bli ekstra gjesterom så den må møbleres deretter. Jeg må ha to sengeplasser for at den skal kunne brukes. Det blir vel soverom og kombinert oppholdsrom med litt kjøkkenmuligheter. I alle fall må gjestene kunne hente vann i bekken og sette over en kaffetår - før de kommer ned til gården for frokost.
Jeg tenkte jeg kunne fått brukt en del ting med røde innslag her, som f.eks teppet på det første bildet og den lille røde sofaen. Rødt har jeg ellers vanskeligheter med å få plassert andre steder. Jeg ble inspirert i Frankrike til å bruke mer rødt/hvitt/grått. Det vil jeg forsøke å gjennomføre.


Vi har et gammelt lite kjøleskap og et halvgammelt benkeskap. Det får bli kjøkkenavdelingen. Så må vi ha et hjørne til vaskesaker, speil etc og et par gode stoler å sitte i. Et bord og noen pinnestoler må vi også finne fram naturligvis. Jeg skal ikke kjøpe noe - det er litt av prosjektet mitt at dette skal kun gjennomføres med gjenbruk av ting og tang. Det skal vi nok få til.


Noen små detaljer må jeg vel kjøpe som f.eks disse beslagene og knaggene. Ja, nå er det sånn at disse hadde jeg allerede kjøpt for et annet prosjekt, men de ble til overs. Da er det jo fint å kunne bruke dem her.


Jeg hadde tenkt at jeg skulle sette opp et par enkle hyller i stedet for skap over kjøkkenbenken.


Men jeg har holdt på med mitt har husbonden vært opptatt med det evigvarende prosjektet å holde småskogen tilbake. Det gror fortere enn man får ryddet vekk småskog, så her er det nok å holde på med.


Tenk at det en gang i verden bodde 7 mennesker samtidig på denne plassen! Ikke rart de utvandret til Amerika med håp om et bedre liv.
A new week has started. We had a lovely and long week end. I can’t honestly say that I am pleased to go back for work again.
I have worked some more on the little cottage. The iron stove has been cleaned and is now ready from treatment for iron and I painted the floors light grey.
The cottage is going to serve as an extra guest room so we have to furnish the cottage for that purpose. Somehow I have to get in a bed for two. Can you imagine that once upon a time 7 people lived in these two tiny rooms. No wonder that they emigrated to the US! I need to arrange the kitchen in a way that guests at least can make themselves a cup of tea for the night or a coffee in the morning before they come down to the farm for breakfast.
I am going to try using some red textiles etc here. I got a lot of inspiration from France, so no I am going to try out the combination of red/grey/white. I am determined to use what we have and I think I will find plenty of old furniture and things around the farm. I am trying my best to avoid buying new stuff.
When I was busy in the cottage my husband tried out his lumber jack skills. The forest is growing so fast that it is hard to keep it away from the fields. We will have some lovely log fires to warm us next winter. The logs now have to dry and he will cut them into suitable lengths
.
Have a wonderful week!
Ha en fin uke alle sammen.

Kommentarer

 1. Oi, så fin plass dere har! Og nydelige møbler, ting og farger!

  Ha en god uke, du også!

  Solrosa

  SvarSlett
 2. Hei igjen !
  Dette må det da være kjempeartig å holde på med !Planlegge og gjennomføre...
  Jeg for min del får ikke gjort så mye fornuftig. Holder på som oppdagelsreisende i forskjellige skur og skjul og oppdager stadig noe nytt. Merkelig... Jeg har jo sett det som finnes her mange ganger før, men har ikke tenkt at det kan brukes til noe. Men NÅ ! Herre min hatt...!
  Skikkelig artig er det, man blir faktisk veldig kreativ av kjøpestopp !

  SvarSlett
 3. Det blir nok toppers i det gamle huset i skogen!
  Ha ei fin uke hjemme, da!

  SvarSlett
 4. Hei Ingerid
  Takk for sist, jeg koste meg veldig hos Kristin, og det er så hyggelig å treffe så mange fine jenter. Her er helgen over også og jeg skal på jobb i morgen i Oslo.
  Jeg tar kontakt for henting av muggen.
  Du må ha en god uke.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 5. Dere har en drøm av en hytte...nydleige bilder...Ja helgene går fort...ikke laltid like klar for jobb igjen mandags morgen...
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 6. Hei.Jeg tenker nok at dette blir en aldeles koselig gjestehytte. Gleder meg til å se den ferdig.Døren er praktfull. Er imponert over alt dere står i med.Natti,natti.

  SvarSlett
 7. For et fantastisk sted dere har, med masse sjarm!

  Lokkeanden var nok en gave for at jeg passet hund og barn mens de var på tur...så jeg har jobbet for anda for å si det slik...he.he...

  SvarSlett
 8. Dette er et riktig paradis! Mye jobb, men for en glede når det begynner å bli ferdig!

  Den gamle døren minner meg om den gamle barnegynestolen jeg fant en gang (skulle kastes...), og som hadde akkurat den grønnfargen!

  Ha en flott uke!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 9. herlig het så bedårende...
  nydleigt...
  utrolig...
  lucky you!!!!

  og den døra var et smykke!!!

  kooosdere masse i dette lille røde huset i skogen,sukk..---````

  SvarSlett
 10. Så fint sted der har her da!!
  Idyllisk!!
  Koselig å ha et sted å reise til og til å pusse opp!!
  Tenker du går i hvilemodus når du kommer hertil....det gjør hvertfall jeg når jeg kommer til mitt andre hjem!!
  Jobber litt og koser meg mye!!
  Intet stress og kiming på dørklokken!!

  Ha en fin kveld og kos deg:o)

  SvarSlett
 11. Koselig sted med masse fint.

  SvarSlett
 12. Du så mange kuule ting i huset deres!!! (Hvis collagen var fra deres hjem?) Kuult var det i alle fall!!!

  Hilsen L-jo

  SvarSlett
 13. Takk for koselig hilsen!
  Jøssenavn her var det mye lekkert å boltre seg i...
  Må nesten fordøye alle inntrykkene..så jeg kommer igjen jeg!
  God kveld fra meg!
  G-C

  SvarSlett
 14. Do you individuals have a fb fan web page? I appeared for one on twitter however
  could not discover one, I would like to turn out to be a fan!


  My homepage ... trying to get pregnant tips

  SvarSlett

Legg inn en kommentar