Siste episode fra Valdres for denne gang!

I morgen må vi tilbake til byen - så her er siste episode fra Valdres for denne gang.

I dag har været slått om og dagen har vært overskyet og mye kjøligere. Jeg har vasket litt ting og tang som så er fraktet opp til gjestehuset vårt. Foreløpig er det kun "unødvendige" ting som er kommet på plass, de nødvendige greiene som kopper, tallerkner etc kommer seinere.


Kommoden er vel det man godt kan kalle ekte shabby chic! Samboeren var ikke helt enig at den skal få fortsette å være slik, men vi prøver på det. Ser den for shabby ut så får vi heller male den siden. Jeg har bare vasket den godt med grønnsåpe og pusset litt lett med fint sandpapir for å få bord det som er løst. Den har stått på låven i mange år og var veldig skitten. Låvesvalene holder til opp under bjelkene og det hadde satt sine spor.

En gammel kakeform ble til "ni-armet" lysestake.

Filleryer må til. For meg er det de gamle og slitte som er de fineste! Fargene skal være litt utvasket. Jeg kjøper alle jeg kommer over på loppemarkeder. Ofte er de gått litt i stykker - da klipper jeg dem av og knyter dem opp på nytt. De blir kanskje litt kortere, men hva gjør vel det?

To sinkpotter skal få være oppbevaringsplass for oppvasksaker og skurekoster!
Disse kjøpte jeg på loppemarked for kr 5.- pr stk.


Melkespann, melkeflaske og en kasse fra Fellesmeieriet - en gang emballasje for kultur-ost fra Fellesmeieriet! Jeg elsker slike gamle ting med skrift på. Nå har jeg lagt ekstra stearinlys i den.


Dette vaskebrettet lå slengt på låven! Et veldig gammelt brett med gårdsnavn og initialer!Today is our last day in Valdres for this time. The day has been a little cloudy, and much cooler. I have collected from the various barns and buildings a few more things to put in our guest cottage. The wash board was found with the fire wood in the shed. It is really old with the farm name on the front. The old rugs are bought at a flea market. I buy all the rugs I can find and was them and use them. If they are thorn I cut them off and tie them again. Rag rugs like these are prettiest when they are old as the colours gets bleaker with the wear and tear.
The old wooden box was once holding fresh cheese – now I have used it for extra candles.

Kommentarer

 1. Så mange flotte ting du har...
  Er så moro å følge med hos deg :)

  Håper det går litt bedre med deg.
  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Hei I, her var det mye fint. Kommoden likte jeg utrolig godt. Den lille kassen med lysene i, aldeles nydelig. Liker også gamle filleryer, har noen etter min mormor, men ser at et par er det hull i. Får se om det kan repareres, klipper du de av for så å avslutte??? Håper du føler deg bedre. Ha fortsatt god bedring og en fin uke. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 3. oj her var det mange skatter!(:

  SvarSlett
 4. Såå hyggelig du har det i Valdres. Det er lenge siden jeg har blogget, det har vært travelt her med Københavntur og pinse, med nå er jeg tilbake. Vi må avtale en dag det passer at jeg kommer og henter muggen min.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 5. Du og du for en flott kommode, mal den ikke!!! Råstilig som den er!

  Ser ut som om du bader i skatter og ejg må vel si jeg gjør det i jobbsammenheng innimellom selv;)

  Ha en toppers torsdag;) Klemmmz

  SvarSlett
 6. Her var det mange gamle skatter. Likte kommoden veldig godt som den er. Kanskje den "gror" på samboeren din. Lekker kasse og vaskebrett og mye mer:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 7. Du og du,her er det en som vet å gjøre det fint rundt seg!!! Tusen takk for hilsen hos meg:-)

  SvarSlett
 8. Utrolig mye flott!

  Våg deg å gjøre noe mer med den kommoden - den var kanonfin :-D

  God tur hjem igjen! Klemmer fra Ida

  SvarSlett

Legg inn en kommentar