Litt mer fra husmannsplassen

Vi har pakket sammen og er klare for å forlate Valdres for denne gang.
Det er ikke blitt de store endringene i løpet av dagen - her går det i den farten vi orker.

Det har regnet litt, og jeg fant fram noen stoff biter. Ingen vits i å være ute i regnvær.

Jeg har en symaskin på alle de steder jeg benytter meg av - så altså en gammel symaskin i Valdres også. Det har blitt noen puter til soverommet. Litt tekstiler gjør susen. En pute å sitte på og noen til pynt og kos på sengen.


Et lite stettefat laget jeg av en liten lysestake og en skål. Nå har jeg superlim på alle fingertupper....
Denne stolen ankom gården på et søppel-lass. En hytte på fjellet er leiet ut på åremål og de hadde et lass av ting de ikke ønsket å ta med i leia. Denne stolen kunne jeg veldig godt bruke. Den bærer preg av å være hjemmelaget - er ikke dette et møbel med sjarm så vet ikke jeg? Den er tung som bly, men snekkeren har allikevel laget svinger og pynt med de materialene han hadde. Jeg sydde en pute, vasket den og satte den på plass - der den skulle være.

Teppet jeg heklet da verden gikk rundt for meg for en stund siden, er kommet på plass foran sengen, som vi arvet av naboene.


Ellers har jeg tatt et overblikk over neste prosjekt, men det får bli en annen gang.

Det må bli en raskere prosess, for vi skal ha familetreff i august og trenger sengeplassene. Her blir det i første omgang gardiner og pynt. Så far maling komme senere. Må nok lage et innlegg om dette tenker jeg.....

Her ser dere hvordan det ser ut om sommeren. Skoddene er fremdeles der - de skal byttes ut, men i Valdres løper man ikke - man går sakte og holder ut i lengden i stedet.
Man må ha noen prosjekter på gang/på vent - så langdistanse passer meg bra.

Just before packing today for the return to Oslo I took a few photos. It started to rain in the middle of the day so I found fabric I had and made a few cushions for the homestead. I have a sewing machine in all my homes and houses so I had one here as well. Second hand machines work just as well as the new ones. I made a cushion for a chair (found in the barn) and a few cushions for the bedroom in the homestead. The cushions are old ones – BUT washed in the washing machine and dried – they are as good as new although they are old.
The rug is the one I made some time ago from old linen. It was planned for this room! I have spent the day making a few small things – but also planning future projects….

Kommentarer

 1. For et fantastisk gjestehus, lurer på om ikke vi må bli venner, slik at jeg kan besøke deg i Valdres;o))

  Den stolen var jo et praktverk, skjønner ikke at folk kan hive slikt jeg....

  Og putene var så søte;o)
  Sommerklem
  Linda;o)

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder!! Veldig koselige ting du har laget; søtt stettfat, skjønn fillerye/teppe og flotte puter! Du har jammen jobbet, allsidig som du er!
  Du har en nydelig plass i Valdres :-) Det du skriver minner meg mye om stedet hvor vi har hytte. Jeg synes det er veldig sjarmerende det du skriver om tidsbruk....og veldig viktig. Det er ro og fred over steder som har forstått at man ikke skal løpe hele tiden....:-)

  Ha en flott kveld :-)

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 3. Så koselig du har der her på husmannsplassen din!!
  Nydelige puter du har sydd og så mye vakre saker du har her!!
  Det er så godt med et stuebytte!!
  Har et sted jeg også og når vi kommer der går jeg helt i hvilemodus:o)
  Gjør litt.....og koser meg mye:o)
  ha en fortsatt fin sommer:o)

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin husmannsplass dere har!!Virkelig en perle i skogen!!!Sånn ønsker jeg meg å...eller drømmer!!!Og så utrolig bra at alt er gjenbruk og arvet gods!!!Er så ekstra kos å ta vare på det da spør du meg!!!kos deg videre!Linda

  SvarSlett
 5. For en koselig plass du har her .
  Du hautrolig mange vakre ting
  Stolen var flott den
  Klem

  SvarSlett
 6. Så alldeles nydelig og sjarmerende det har blitt på husmannsplassen din! Herlig innredet med gamle (gjenbruks)ting med sjar og sjel, I det forrige innlegget ditt så jeg faktisk noen Arabia (?) tallerkener i hvitt med blå kant som jeg har maken til. Og så er jeg helt sjarmert av de nydelige filleryene dine, herlige farger og mønster. Et herlig sted har det blitt, hvor gjestene kommer til å trivdes.

  Jeg håper du er blitt frisk og rask igjen, ikke godt når verden går rundt for en... ikke at jeg har selv opplevd det, men kan bare forestille meg det.

  God sommer ønsker jeg deg!

  SvarSlett
 7. Et nydelig hus med masse sjarm :)
  Så flink du er som syr og lager ting.

  Og en synaskin på hvert sted... sånt blir jeg imponert av :) Har ikke en eneste en, jeg. Bortsett fra oldemors gamle, men den er mer som antikvitet å regne.

  Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 8. Hello dear! You found items really delicious ... I love the antiques ... it is like taking a journey through time!
  Dear greetings from Italy, *Maristella*.
  (with translator)

  SvarSlett
 9. Your cushions are lovely! You made a great work! Happy to hear you have new projets...I like creative people!
  A nice day for you!
  Vale

  SvarSlett
 10. Hei i sommerregnet!
  Det er nydelige bilder og et bedårende sted med masse flott tilbehør du viser oss. Jeg skulle gjerne heklet en lignende matte som du har laget (er ikke så god på hekling, men kan kanskje bli det....). Du som er i Valdres...har du vært innom butikken til Edel Bakken - en gjenbruksbutikk som heter Bruktbua på hjørnet. www.bruktbuapaahjornet.com
  Hils masse til Edel fra meg hvis du er innom....
  Ha en deilig dag i vakre Norge.
  Klem Hanna

  SvarSlett
 11. Så fint det er blitt på husmannsplassen, føler meg hensatt tilbake i tid. Det er tydelig at detter noe du kan;) Imponerende med symaskinene dine;) Har kjøptr et toilestoff som ligner på det du har på den ene puten som skal bli til kjøkkengardiner, jeg er veeldig flink til å la tiden jobbe for meg..det er nå over ett år siden stoffet ble innkjøpt;) Veldig flotte puter du hadde sydd!! Også tre stykker!!
  Det er fint i Valdres;)
  Ha en koselig kveld videre;)

  SvarSlett
 12. Hei.
  Ja, langdistanseløpene er de beste. Da rekker man å oppleve litt andre ting underveis også.

  Kjempehyggelig plass det der ! Og dette KAN du virkelig - å få mye ut av det som allerede er der. Artig å følge med på det du holder på med !

  SvarSlett
 13. Heisan

  Så inspirerende bilder. Skal si du er kreativ...putene var så fine:)
  Teppet på guvlet var kjempestilig...fikk lyst å lage et slikt jeg også:)

  Kjekt og ha symaskin stående der du er...da er en alltid klar!

  Flotte bilder også...sommerklem

  SvarSlett
 14. Stolen du fik er fantastisk, hyg dig med den fremover og undgå at male den hvid, hvis du overhovedet kan.... ups! sagde jeg virkelig det??

  Din hæklede sengeforligger er SÅ skøn!

  ps. Valdres ligger det i Norge? Troede længe det var i Frankrig

  Klem Helle

  SvarSlett
 15. Så utrolig fin,gammel stol!!! For ikke å snakke om alt det fine du viser i innlegget under..wow-for en husmannsplass!Der skulle je ha vøri...hihi
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer:))

  SvarSlett
 16. Jag undrar var Valdres ligger, får ta och googla. Det var fiffigt med fatet limmat på den foten, blev jättefint. Och stolen också fin, du syr kuddar som passar så bra.
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvarSlett

Legg inn en kommentar