Loppemarked og besøk i Etterstad Kolonihage

På lørdag var vi på loppemarked i Etterstad Kolonihage. Vi gikk mest fordi jeg hadde lyst til å se en kolonihage. Jeg hadde faktisk aldri vært i en kolonihage så her var anledningen til å få besøke en.
En kolonihage må vel være noe av det mest romantiske som finnes. De ble dannet i begynnelsen av århundrede for at arbeidere og bymennesker skulle få anleningen til å dyrke litt grønnsaker og til å få anledning til litt rekreasjon "på landet".

Kolonihagene gir meg en følelse av den litt bohemiske livsstilen - som tiltaler meg. Riktignok er hagene regulert av ganske mange regler og lover, men allikevel ser det da ut til at hver og en har mer enn nok mulighet til utfoldelse.

Etterstad Kolonihage er over 100 år gammel, med gamle trær og ikke minst gamle små sjarmerende hus. Mitt mellom boligblokkene ligger den, men inne i hagen har man slett ikke følelsen av å være midt i byen - en virkelig oase!


Vil du lese mer om kolonihager kan du klikke på disse to bildene som er linket til kolonihagenes hjemmesider!

Loppemarkedet var lite, men veldig hyggelig. Vafler og mat var til salgs, hjemmelaget syltetøy likeså - og prisene var hyggelige. En hyggelig lørdags formiddag var det, med masse inspirasjon!

On Saturday we went to a flea market that was arranged by the inhabitants in one of Oslo’s Colony Gardens. I had so much wanted to visit the colony garden so this was the opportunity! What a lovely Saturday we had too. The colony gardens in Oslo were established to give workers a chance to have a piece of land where they could grow vegetables and have a place to breath fresh air. Now many of the gardens are more than 100 years old and have lovely overgrown gardens and old cottages. This particular garden is in the middle of Oslo – tucked in between apartment buildings. When you are in the garden you do not notice the surroundings buildings at all and you automatically turn down the speed and enjoy what you see! The garden gave me a lovely bohemian feeling which I enjoyed! The flea market was small, but prices were low and in addition you could buy coffee/tea, cakes and food and sit down for a chat! A truly lovely Saturday it was.

Kommentarer

 1. Hei du !

  Aldri vært i en kolonihage jeg heller ! Vi bygdemennesker trenger jo ikke denslags, ikke sant ? Her er det andre drømmer som gjelder - for eksempel ferieleilighet i en storby ! Det er jo sånn... man ønsker seg det man IKKE har....

  Det går mot helg - kos deg !

  SvarSlett
 2. Mmmm-ja dette så riktig koselig
  ut!Så mange fine småhus,og ikke minst flotte hager.Der kunne jeg
  nok ha ruslet leeenge...

  SvarSlett
 3. åååå så skjønne bilder! Og ja det er romantisk og vakkert med kolonihage :-D Har heller aldri vert i ein, men skulle så gjerne :-D

  SvarSlett
 4. Hei....tenkt så koselig det må være å ha et sånt lite dukkehus og feriere i,eller bare dra til i helgene...Har hatt lyst til å ta meg en tur i sommer jeg også,for å se nærmere på de i Oslo.Takk for tipsene du deler med oss...Kanskje du vet om noen større loppis i nærmeste framtid også?En fin dag til deg fra meg

  SvarSlett
 5. Tack för titten,vilka vackra hus du visar så där lummit och fint.
  kram
  ninni

  SvarSlett
 6. Hei! Ja jeg ble skikkelig fornøyd med stolene og finere skal de bli når været og tidens tann får tært litt mer på dem! ;O)

  Så skjønn kolonihage du har vært i!! Disse skjønne små husene...!

  Hilsen Liv som ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 7. This place is enchanting! Lovely cottages and gardens! Lucky you!
  Hugs
  Vale

  SvarSlett
 8. Jeg har aldri besøkt en kolonihage, men jeg er enig, det virker til å være skjønne, romantiske oaser!

  Ønsker deg en fin helg :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. Hei jeg har aldrig vært i kolonihave jeg heller, men det ser jo nydelig ut. Tenk for en fin idee det en gfang var, kan tenke meg at det er mange som har satt pris på de oppigjennom. Tror ikke det er lett å få tak i heller, de fleste beholder de livet ut. Ha en fin kveld. Klem Kristin

  SvarSlett
 10. Halloen..

  Så koselig med både loppemarked og kolonihage besøk, høres ut som en flott dag! Har heller ikke vært i en slik hage før, men ser for meg at det er romantisk og hyggelig:)

  Ønsker deg en fin kveld og en god ukestart, klem

  SvarSlett
 11. Så koselig det så ut! Har heller aldri vært i en slik kolonihage.

  SvarSlett
 12. Deilig med kolonihager. Jeg har en minihage på tegnebordet selv. Den får utvikle seg i løpet av årene som kommer. Men nå trenger jeg din ekspertise på et helt annet felt. Jeg har kjøpt et servise fra Stavangerflint. Finner ikke noe om det på internett. Har du sett det før? Har lagt ut bilder på fattighuset.blogspot.com, og skulle gjerne visst noe mer om det. Kan du hjelpe meg?
  Ha en super tirsdagskveld og en finfin sensommeruke!

  Hilsen Marie i Fattighuset

  SvarSlett
 13. Super koselig!!!

  Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
 14. Hei! Jeg har lest alle innleggene dine fra Frankrike. Å, som jeg får lyst å reise dit sporenstreks. Har vært i Frankrike og vil gjerne tilbake. Har så lyst å oppleve noen av markedene. Vet du hva det koster å sende hjem f.eks et par vitrineskap til Norge og har du tilfeldigvis gjort det selv noen gang så du kan anbefale et fraktselskap? hilsen meg på Salige Lavendel

  SvarSlett
 15. Ååååh, så herlig. Jeg har heller aldrig vært i en kolonihage, og for meg også er det hele borbundet med romantikk og bohemliv, slik du skriver. Da vi bodde i Oslo hendte det vi kjørte forbi en kolonihage, og jeg kikket lengselsfull inn gjennom gjerdet og fantaserte om alt det vakre og grønne som befant seg der inne... Nå har jeg fått min egen "kolonihage", om enn i noe større format, og koser meg storveis med det.

  SvarSlett
 16. Du så skjønne bilder du viser! Kunne godt ha tenkt meg en tur i disse hagene, og ja, de er veldig romantiske! Men nå fikk jeg en rundttur her med deg:o)
  Ha en flott helg!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 17. Hahaha, så morsomt, skulle finne veien til vår fellesside i hagen, og fant din blogg om at du har vært i vår hage! Festlig.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar