Fargeglede de-lux

En liten tur innom Fretex forleden dag resulterte i denne boken av Kaffe Fassett.


I Store norske leksikon står følgende om Kaffe Fassett:

Kaffe Fassett, født 1937, amerikansk tekstilkunstner; bosatt i London. Utdannet som maler, ble interessert i strikking og broderi i 1960-årene. Arbeider i en særegen stil med overdådige, fargerike mønstre inspirert bl.a. av eldre kunst og av naturen. For å kunne strikke med opp til 30 farger på en gang, har Fassett utviklet en egen strikkemetode hvor han bruker korte garnlengder. Sammen med fotografen Steve Lovi har han utgitt en rekke bøker som presenterer hans tekstiler med tekst, bilder og mønstre. Bøkene, samt en utstilling av hans arbeider som ble vist i Victoria & Albert Museum i London i 1988, og som senere vandret verden rundt (Kunstindustrimuseet i Oslo høsten 1990), førte til noen år med intens oppmerksomhet rundt Kaffe Fassett.

Ved sitat oppgi: Store norske leksikon, snl.no, Redaksjonen for kunsthåndverkfag, 2009-09-03, http://www.snl.no/Kaffe_Fassett
Mange kjenner sikkert til ham. Har var STOR i 90 årene med broderier, lappetepper, mosaikk, strikking og en meget fargerik innredning. Han "oppfant" faktisk en strikkemetode som tillot opp til 30 forskjellige farger samtidig. Noen som har forsøkt seg på det?

En periode importerte jeg og en kollega broderipakker fra England med hans design som vi solgte pr postordre under navnet Fortuna Interiør. Det var før nett-butikkene kom. Noen husker kanskje hans puter med kål og andre grønnsaker?


Skjell er også et av hans mye brukte motiver - det øverste bildet er et maleri og det nederste er et brodert gulvteppe med skjell-motiv.

Hadeland Glassverk hadde en utstilling med hans arbeider i galleriet sitt. Kunstindustrimuseet hadde også en utstilling noen år tidligere. Det sies at parketten i lokalene måtte byttes ut etter utstillingen - fordi den var utslitt.

Dette er for mange "hvite blogger" helt fy-fy - men det ER da morsomt med farger? Jeg ville nok moderert noen av interiørene litt, men morsomt må man i alle fall kunne si at det er.Bladet Isabella har en del av Kaffe Fassett sine ideer i seg syntes jeg. Her er også fargeglede og frodighet satt i høysetet.

Kaffe Fassett vokste opp i Big Sur i California - i et tømmerhus hans foreldre kjøpte av Orson Wells og Rita Hayworth. Selv om det var en rustikk tømmer bygning hadde hans mor orientalske tepper på gulvene og krukker fra Kina. Han sier selv at det var et meget bohemsk hjem. Det var kanskje der det hele begynte?


For de som vil vite mer om denne fargerike personligheten er hans web side følgende: http://www.kaffefassett.com/.

Broderiene hans kan du brodere selv - broderipakker får du fremdeles bestilt hos Ehrman Tapestries.
http://www.ehrmantapestry.com/

A quick browse in the bookshelves at the Salvation Army shop in Oslo the other day resulted in this book by Kaffe Fassett. He was really BIG in the 90's with embroidery, mosaics, knitting and colourful interiors. V & A museum in London had an exhibition that later travelled the world and created a lot of interest for his colourful work. I am really inspired by all the colours and the Danish magazine Isabella has some of that bohemian feeling as well - which is why I like it so much. Check out his web site and maybe also Ehrman Tapestries where you can buy kits with his embroideries.

Kommentarer

 1. Åh, hvor er det dog vidunderligt at se/gense. Jeg elsker det hele!
  Klem Helle

  SvarSlett
 2. Det er et fargespille uten like, og spennende å få litt hsitorie bak mannen Kaffe Fassett! Ha en fin dag! Klem Cathrine :-) Ps. så heldig du var med kjøpet av de strikkeheftene!

  SvarSlett
 3. Jeg trodde han bare hadde strikkeprosjekter jeg. Flott å lese litt om Kaffe!!

  Gleder meg til bloggtreff igjen!!

  SvarSlett
 4. Utrolig mange morsomme bilder /arbeider .
  Han kommer til Stavanger og skal ha foredrag .Han skal også holde kurs i lappeteknikk .
  Mere info
  http://kaktusquilts.blogspot.com/

  SvarSlett

Legg inn en kommentar