Høstlige sysler og varme farger!Når høsten kommer, melder også alltid lysten til håndarbeid og inne-sysler seg. Jeg samler bilder for inspirasjon gjennom året. Stoffbiter og diverse restegarn blir det jo en del av på loppemarkeder - så lappesøm og hekling går godt i hop med loppene. Nå blir det snart mange lange kvelder utover og jeg har tittet på noen av bildene jeg har snappet opp. Disse teppene syntes jeg er herlige, og lysten til å ta fram symaskinen kom med en gang.

En gang sydde jeg masse lappe-teknikk, men mistet lysten da patch-work hysteriet tok av for en del år siden. Jeg har ikke sansen for å kjøpe nye stoffer i helt matchende farger - for så å lage helt perfekte ting. Hele greia hadde blitt nesten som en vitenskap - og sjarmen var borte for meg i mange år.

For meg er lappeteknikk gjenbruk. Det skal være gamle stoffer - og det skal ikke være for perfekt. For meg skal det være bruksting - som for eksempel tepper og puter.
Hele poenget med disse teppene var jo at man brukte det lille som var igjen av plaggene, og laget noe som var til nytte i enda noen år.

The arrival of fall brings automatically out the desire for spending time indoors with sewing and other projects. I do collect inspirational pictures throughout the year - as I know that this will happen to me every fall. These ones I particularly like. I do go to flea markets a lot, and such projects are perfect when you have a lot of small pieces of material and wool. I cannot wait to get started, at least I will start with going through the cotton materials that I have gathered and see if I have enough of these wonderful colours.

Kommentarer

 1. God morgen!
  Enig med deg i at lappeteknikk er gjenbruk. Nydelig terrin du viser i innlegget under...Ses på fredag! Klem fra Hanna

  SvarSlett
 2. Vilka härliga lapptäcken!!!
  '
  vacker terrin i inlägget udner och porslin med björnbär på...

  Mari, med ny adress, fd Guldkant på Livet

  SvarSlett
 3. Javisst, gjenbruk!!!

  Likte så godt det nederste til venstre...Fargene, kontrastene, alt!

  Kos deg videre!

  SvarSlett
 4. Akkurat det same gjeng eg å tenkjer på! Sit i skrivande stund med ein haug med stoffrestar,ei bok om lappeteknikk og symaskina og funderar på om eg skal byrje eller ei. Innlegget ditt var bra timet. Eg syr! Ha ein kreativ dag!

  SvarSlett
 5. Og gjenbruk liker vi:-)
  Koselig og lunt med så mange herlige farger.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 6. Så flotte tepper, ja, dette var nydelig gjenbruk!

  SvarSlett
 7. So glad you stopped by for a visit to my blog. I am loving your blog. Funny to read your post as just yesterday I picked up a bunch of vintage linens and am really in the mode to do something with them. I love the log cabin quilt pictured.
  Happy day!
  xojanis

  SvarSlett
 8. Så herlige tepper! Jeg beundrer alle som er flinke å sy :)

  Ønkser deg en fin torsdagskveld! hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. Hej!
  Gamla lapptäcken är så fina. När jag var yngre så gick jag en kurs och sydde ett lapptäcke. Det tog många, många veckor att sy... Det var jättekul.
  Ha det så bra kram Aydan

  SvarSlett
 10. Hei,
  så kjekt at du vil være med på Bloggedamer 40+!
  Legger deg til nå, klem,M

  SvarSlett

Legg inn en kommentar