Hvorfor er det alltid enten eller?

Jeg har nytt synet av mine potteplanter i hele sommer, men undrer meg over en ting.

Plantene får samme behandling, like mengder kos og ris, men oppfører seg allikevel helt forskjellig. Slik er det kanskje med alle levende vesener?

Noen planter er frodige, tette og lave med mye grønt bladverk men nesten ingen blomster - og noen er lange og pistrete med mange blomster og lite blader. Hvordan kan det ha seg?

Jeg trodde jeg hadde en liten peiling på både planter og andre "vesener" - men her kommer jeg til kort. Jeg liker grønt bladverk, men kunne naturligvis likt at de viste litt takknemlighet og ga meg noen blomster også! Kan man på noe vis oppnå "både og og" ?
Hadde plantene fått forskjellig behandling så hadde jeg forstått det, men her har de jo blitt behandlet som tvillinger så det skulle ikke være noen grunn for det.

Har dere løsningen?

I am puzzled over the plants performance - this year and also in previous years.... Why do some plants produce a lot of leaaves but no flowers - and others produce flowers and no leaves? The two plants are treated like twin sisters, but still behave differently. One is full of life with a lot of greenery and energi - the other produces plenty of flowers and joy - but is anemic and pale with yellow leaves. Why is it that plants - given the same treatment - behave so differently? I am greatful for any feed-back....

Kommentarer

 1. He-he..ja vi er nok flere som kjenner oss igjen der..Egentlig ser jo den så frodig og fin ut den uten blomster..Tror nok bare blomstringen er litt sein..Dukker nok opp noen blomster etterhvert skal du se...
  Hyggelig hvis du tar deg en tur på bloggtreffet i Lillestrøm.Klem fra Maliva

  SvarSlett
 2. Litt av en nøtt, dette her... Hadde du ikke sagt at plante har fått akkuratsamme behandlig, så ville jeg ha foreslått et den med kraftig bladvekst og lite blomster har fått (vel) mye gjødsling, mens det motsatte var tilfellet til den rikt blosmtrende planten. Ikke vet jeg... det er vel med planter som det er med oss mennesker... de kan reagere forskjellig på samme behandlign... eller?

  SvarSlett
 3. Nei, er de behandlet helt likt, og har samme lysforhold, så vet jeg sannelig ikke...

  SvarSlett
 4. Jeg har samme problem som deg og skjønner det heller ikke !!!!
  Får følge med å se om n oen kan gi ett godt svar ;)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 5. Hehe..uten sammenligning forøvrig ...så er jeg tvilling og vi ble bahndlet likt...men vi var velidg forskjellig...så kanksje det er slik med planter også...Hihi... Skjønner det ikke !

  Klem O=)

  SvarSlett
 6. Mon ikke det er som med mennesker. Vi er forskellige og vi peaker på forskellige tidspunkter....

  Arj, jeg ved det ærlig talt ikke, Brocante!

  SvarSlett
 7. Godt spørsmål.... kanskje det liksom ligger i GENENE ? En eller annen uforklarlig forklaring er det i allefall. Det som er så merkelig rart er jo at de ser helt like ut i butikken... Samme høyde, like mange blomsterknopper... Og etter tre dager her i huset.... Mekelig !

  SvarSlett
 8. I often wonder the same but I haven't an answer so I cannot help you!
  A nice day for you!
  Vale

  SvarSlett

Legg inn en kommentar