Fretex - forleden dag

 Når jeg har tid, så stikker jeg innom Fretex - gjerne på veien til eller fra noe...

Noen ganger finner jeg en liten ting - slik som denne fem-armede lysestaken - andre ganger går jeg tomhendt ut igjen. 


Den er ganske nyprodusert, men den er da koselig for det. Jeg har satt den på et skap i gangen så lenge. Blir jeg lei av den kan jeg selge den, men jeg skal beholde den en stund i alle fall.


Mange spray maler slike hvite, men jeg syntes den skal få være som den er. Jeg liker kontraster og litt farger. Før eller siden går nok den hvite bølgen over - og jeg er redd vi da har ødelagt mange ting i prosessen.  Tenk hva vi klarte å ødelegge med lut - i ekstasen over strippede furumøbler.  I den perioden gikk det med my fin gammel maling!  De slitte fine møblene skulle vi nok gjerne hatt nå!


I often drop by Salvation Army's charity shop - Fretex. The store is conveniently situated on my way to town, so I can stop for five muntes on my way to or from work or appointments. The other day I found this beauty. It is not very old, but I like it, so it is going to stay here in my hallway - for some time at least.

PS
Jeg har nå linket meg til Bloggurat :
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/18835e96213542a801b24e0c3ef23ad1c9672376


Kommentarer

 1. Heilt eingig, er nok ikkje lenge før messingen er tilbake for fullt heller... Då er det nok mange som angrar på sprayinga... Personleg så syns eg dei spraya messinglysestakane ser rare ut...

  SvarSlett
 2. Du sier noe ! Er nok mange som angrer på at turkisfargen på kommoden ble fjernet for noen år siden ja.

  Jeg har forøvrig ganske god samvittighet på sprayfronten. Det eneste som har fått gjennomgå er en par gamle flasker .

  Go helg til deg !

  SvarSlett
 3. Jeg tror den hadde vært utrolig fin om den fikk en overhaling med sinkspray... og det vil være mye mer naturlig enn hvit.

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig i at den skal få være slik den er! Alt trenger ikke være hvitt;) Bare flott med noen kontraster i det hvite.

  SvarSlett
 5. Jeg kan ikke bli mer enig:)Himmel og hav hvor mange møbler som ble ødelagt av lut. Jeg angrer enda på tre pinnestoler jeg lutet. Klok av skade er jeg nå svært forsiktig med hva jeg sprayer eller maler. Jeg får nasten litt vondt når jag ser nydelige gamle møbler bli malt hvite. Det finnes ikke noe furuhelvete og messing er akkurat like fint i dag som det var for ti år siden :O)

  SvarSlett
 6. Ja det er jeg jammen enig i, er utrolig mange møbler som ble ødelagt med luting.Vi har mange arvemøbler, og så lenge det er originalmaling på så lar jeg de være,er jo ting som generasjoner på gården her har tatt vare på, og at en ser det er gammelt med litt riper synes jeg bare viser sjarmen i et gammelt møbel.

  SvarSlett
 7. Å det var en herskapelig lysestake!
  Den hadde jeg ikke gjort noe med jeg heller... Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 8. Å den var nydelig!!
  Heldigvis har jeg mine messingstake i en en kasse i et kott enda, har ikke giddet å spraye de, spørs om jeg må ta de frem igjen:)
  Ønsker deg en nydelig kveld,klem Hanne:)

  SvarSlett
 9. Hi-hi, så morsomt ! fant en helt maken på loppis idag Kjempefine disse kandelabrene, tunge og massive :-)Ja vi har god smak !

  Helt enig med deg ; så utrolig mye som blir ødelagt med sprayboksen rundt omkring..

  Ønsker deg en dilig helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 10. Store messiglysestaker er riktig flotte! Dette var jo et prakteksemplar, men det passer vel ikke med messing hos alle...
  Har de lyst på messing igjen, går det vel å få bort malingen.
  Ha ei riktig fin helg.
  Klem : )

  SvarSlett
 11. Den där vackra staken skulle gärna få flytta hem till mig, hopps du har en skön helg, klem VIOLA

  SvarSlett
 12. Ja, du har nok mye rett i dette. Motebildet forandrer seg, og dermed setter vi i gang med full makeover av ting og tang. Og nå er det hvitmaling som gjelder....... Men hva når dette ikke er trendy lenger - jo da maler vi på nytt i en annen farge. En evig runddans som aldri tar slutt....

  SvarSlett
 13. Heisann...
  DEN lysestaken var jo bare knall da... skulle gjerne hatt maken - har litt "dilla" på lysestaker sjø...
  Trendene forandrer seg, men sånn er det jo også med alt...

  Ha en super søndag og uke...

  SvarSlett
 14. Hei, takk for hyggelig kommentar på bloggen min :-)

  Så utrolig heldig du har vært med denne lysestaka fra Fretex. Jeg prøver også å reise innom der innimellom, og noen ganger finner man det perfekte!

  Ha en fin Søndag.

  SvarSlett
 15. Takk for fine ord:) Kjempeflott lysstake! Ja, det er nok en del som blir "ødelagt" i forskjellige stilperioder.
  Fortsatt fin søndag!
  Klem AG

  SvarSlett
 16. Så enig...la den flotte lysestaken være som den er...:)
  Rart å tenke at vi lutet bort lag på lag med gammel maling og nå maler vi lag på lag og pusser ned så det skal se ut som gammel maling...!!

  Følg hjertet og ikke trendene..:))
  God søndag fra Mariann

  SvarSlett
 17. Knallfin kandelaber!! Jeg synes disse er så staselige og flotte, og synes det er flott at du ikke skal spraye den... Selv er jeg glad i messing, men har vel følt meg litt alene om det... Ha fortsatt flott søndag:)!!

  SvarSlett
 18. Så flott denne var!! Helt super var den! Sitter og smiler og tenker på alle de gangene jeg bare skal en bitte liten tur innom gjenbruksbutikken.....og kommer ut med en bærepose:o))
  Er så enig med deg; en må tenke seg om før en maler. Noen ting må få beholde sin patina:o))
  Ha en flott uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 19. Nydelig lysestake du fant da... den hadde nok fått vært som den var hos meg også..


  Klem Kerstin

  SvarSlett
 20. Hei igjen, endelig en som tør å si det som jeg lenge har tenkt!!! Mange ting kan med fordel males, enten det er hvitt el annen farge, men det skjærer meg i hjertet av og til når jeg ser hvor ukritisk mange går løs med penselen!! Dette er ting som er "ødelagt" for all fremtid ... At staken din må få beholde sin messingfarge er jeg helt enig med deg i!! Uansett, ha en nydelig uke videre!!

  SvarSlett
 21. Så heldig du har vært da, som har funnet den flotte lysestaken! Og helt enig med deg, jeg hadde heller ikke malt den, hverken med hvitmaling eller sølvspray. Det er deilig med kontraster og litt farger mot det hvite, som du sier.

  Så heldig du er som skal til London. Jeg må innrømme at det er en stund siden jeg var der sist, men vil gjerne anbefale Marylebone High Street, som er full av koselige butikker, og i gåavstand fra Oxford Street (Cath Kidston har bl.a. en av sine butikker der). Og du er helt sikkert kjent med Sloane Street og Chelsea Antiques Market/Emporioum der. Og Alfies Antiques Market på Church Street. Bare for å nevne noen...

  SvarSlett
 22. Flott lysestake du fant. Kontraster i interiøret er det som skaper spenning, det gjelder i billedkunst også - og kanskje det gjelder i livet som sådan?? Ha en fin kveld og takk for titten :)

  SvarSlett
 23. Jeg liker og at metallting får være som de er.
  På samme måte syns jeg det er galt å male keramikk! Keramikk skal ha glasur, eller være som den er , men ikke malt! Da kan man jo tro at det bare er pappmasche...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar