Skal vi leke?


Ja - en kan sannelig få lyst til å leke igjen når man ser disse fine dukkene. Her har jeg sittet og forsøkt å finne ansiktene til mine yndlingsdukker fra jeg var liten. Jamen fant jeg ikke mange av dem også. Jeg har selvfølgelig spart på dem alle sammen!

Denne boken hentet jeg på posten i dag. En utrolig, stor, flott og informativ bok om norske dukker og dukkene historie gjennom 200 år. Den var virkelig verdt pengene! De som samler på leker og dukker kan ikke være denne foruten! Nydelig bilder av dukkene gjør det til en fonøyelse å bla i den.

Foruten bilder og informasjon om dukkene får man historien bak dukkefabrikkene og menneskene som startet og drev dem - en liten bit norgeshistorie.

Boken kan bestilles hos Samler og Antikkbørsen.Today I received this book in the mail. This is a wonderful book about Norwegian dolls and the production of dolls in Norway through 200 years. Unfortunately the book is in Norwegian so I guess it's most interesting for the Scandinavians. I have spent hours looking for the well known faces of my childhood toys. I did find them as well - we mostly had Norwegian toys back then.

Kommentarer

 1. Nostalgisk og fin bok.
  Jo, det rustene hestehodet har jeg kjøpt på et konkurssalg for noen som hadde endel hageartikler og statuer ol. Vakkert!

  SvarSlett
 2. Flott tips. Troe jeg må kjøpe meg den.
  Ha en fin dag...

  SvarSlett
 3. Boka er rålekker og vi selger den også i vår butikk. Gleder meg til jeg har tid å virkelig lese den og lære litt mer!!

  SvarSlett
 4. Hei du !

  Du holder hjulene i gang, du !
  Lys og greier. De var kjempefine, fikk lyst til å prøve jeg og. Panduro selger kanskje utstyr...?

  Dukker er ett sørgelig kapittel her i mitt hjem. Har liksom aldri vært sånn dukkedame, jeg. Skjønte knapt nok hva jeg skulle bruke den til, trur jeg og de fleste jeg fikk i barndommen er nok like fine enda.

  Kommer å kjøper en kopp av deg på folkemuseet !

  SvarSlett
 5. Dukkene mine er det nok ikke så mye å igjen av. Jeg var eldst av fire, og når alle hadde drevet litt med dei så var det ikke så mye å ha lenger. Såg på dukkevogna mi da jeg var hjemme i vår. Den var helt ødelagt. Bare å kaste.
  Jeg har noen gamle hatter også. Etter svigermors mor. Så kanskje jeg skal prøve å få til et stillben av det. Kjole og hatt.
  Flotte lys du hadde laget. Det hadde vært spenende å prøve seg på. Over helgen skal jeg starte med å rydde og lage julebutikk på bruktbutikken på Dokka. Deter mye jobb, men jeg gleder meg.
  Ønsker deg ei god helg :)

  SvarSlett
 6. Så herlig dukke bok du har kjøpt deg... en kjekk bok å ha... **klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelig kommentar! Ja, Billy er god å ha. :)
  Artig bok! Jeg er ikke noe dukkesamler, men har alltid ønsket meg et dukkehus. Og nå får "jeg" det, i og med at prinsessen får det til jul. ;) Vi får se hvem av oss som leker med dukker fremover. Hehe

  SvarSlett
 8. Utrolig koselig bok ! Har hentet mitt eksemplar jeg også :-)

  God fredag til deg :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett

Legg inn en kommentar