Her har vi syltet i helgen! Ja - det er riktig. Vi har syltet blåbær, plommer, rips og bringebær - i januar!
Samboeren fikk for seg at nå var tiden inne for en opprydding i fryseboksen. Han satte i gang og ga seg ikke før det var orden og redan! Der dukket det opp bær i lange baner. Man får jo aldri tatt opp og brukt alt det man putter i frysen, så strengt tatt er det bortkastet å fryse bort så mye mat.
Nå er det ryddet og rent og sortert, det gjenstår bare å se om vi får somlet oss til å ta opp tingene - før vi glemmer hva som er der - nok en gang.
Det var faktisk veldig hyggelig å sylte på denne tiden av året. Om høsten er det så mye som skal gjøres ute og inne, men nå hadde jeg til og med tid til å sette på merkelapper og pynte krukkene.
Jeg har eksperimentert litt med forskjellige smakstilsetninger. Blåbærene fikk litt vanilje. Vaniljeflasken med ekte vanilje er en souvenir fra en reise. Å gå i matbutikker er et høydepunkt for meg når jeg er et nytt sted. Jeg kommer alltid hjem med en eller annen spiselig souvenir. Denne kjøpte jeg i USA.
Da vi var i Polen for ikke så lenge siden fikk vi et hjemmelaget syltetøy som var krydret med nellik. Det forsøkte jeg også i blandingen av plommer, rips og bringebær. I tillegg hadde jeg i en skvett Brandy som sto i skapet. Det ble utrolig godt.
Glassene har jeg merket med røde lapper som jeg knøt på med hyssing. Den fine hyssing-holderen kjøpte jeg hos Wallas Verden da vi var hos henne på blogg treff i høst.
Krukke-hattene har jeg sydd av små stoff-rester og bånd.
Det ble mange syltetøyglass i løpet av dagen - noen blir nok gitt bort som små gaver utover våren.
Så koselig :-) Ja det er helt sant som du sier, dette er riktig tid for safting og sylting. Her i huset blir det laget ripssaft og ripsgele. Alle andre bær bruker jentene mine til smoothies :-)
SvarSlettØnsker deg en fiiin tirsdag !
Klem, Nostalgia
Så kjekt med bær i frysa..Har selv laget jordbær og plommesyltetøy denne uka. Smaker godt og gir litt sommerfølelse. Ha en fin dag:)
SvarSlettGuri so flink de har vore! Eg har litt rips i frysaren som eg har planar med.. kremt...
SvarSlettHalloen :o)
SvarSlettJa dette så helt utrolig koselig ut :o)
Kos deg med masse god mat. Her i fryseren begynner det å minske på jordbær syltetøyet.
Ha en super uke :o)
Vennlig hilsen
Lisa
For en kjempegod idé. Jeg elsker å plukke bær og fylle i fryseren. Og dessverre blir for lite spist. Kjempesøte hatter til lokkene. Noe sånt kan jeg nok få til.
SvarSlettKlem fra Marit
Glassene dine ser festlige og appetittvekkende ut!
SvarSlettJeg har fått stor fokjærlighet for tyttebærsyltetøy (rårørt) på philadelphiaost på brødskiva. Det er godt, det! Heldigvis har jeg mye tyttebærsyltetøy i fryseren, noe fra år tilbake.
Men vi bruker mer bær nå. Det er så godt å lage dessertgrøt av, og kakefyll! Og tertefyll!
Så smart å gjøre denne jobben nå da.. koselig å safte og sylte,,;kjekke gaver å gi og få...
SvarSlettklem O=)
Hei på deg :) Ummmmm dette så fantastisk godt ut. Må jammen prøve dette jeg også. Har fryseren full av forskjellige bær. Takk for tips. Tine :)
SvarSlettFår dårlig samvittighet når jeg leser dette. Har en fryser som skulle ha vært ryddet og systematisert vi også......
SvarSlettYum I think I need to make some jam!
SvarSlettSå smart å ta syltinga nå :) Og mmm, for et resultat - herlig både før øyet og ganen :)
SvarSlettVilka härliga smaker ni har kokat ihop mitt i vintern...:) hoppas dagen varit bra, kram
SvarSlettDu er flittig Ingerid, herlig med hjemmelaget syltetøy.
SvarSlettFortsatt god uke.
Klem...Ellen
Så gott med nygjord sylt mitt i vintern. Jag kanske skulle titta i frysen, vet att jag har lite bär... Och så fint du pyntat burkarna, jättesöta presenter.
SvarSlettHa en fin dag
Kramar
AnnaMaria
Oioioi, så deilig dette så ut! Så lurt å utsette syltingen til vinteren :-)
SvarSlettMarie
Hei, Takk for hyggelig hilsen. Så lekre syltetøyglass du har laget...klem Siv
SvarSlett