Norsk Indurstrihistorie!

Mye vil ha mer heter det.  Det stemmer det!  Jeg måtte tilbake til mannen som solgte meg de fine møblene forleden dag.  Jeg mente å huske noen andre ting i et hjørne.....

Dette er faktisk en liten bit norsk industrihistorie - fra den gang man produserte ting i Norge. 
Slike stoler husker vi fra bestemors kjøkken ikke sant?  Jeg ble utrolig glad for å finne 4 stk i god stand, som bare sårt trengte en vask og litt pussing - og så litt "sminke" for å skjule de værste rynkene!
Stolene er produsert rundt århundreskiftet på Den Norske Stol og Møbelfabrikk i Moss - merkelappene står fremdeles under setene.  Varemerket var Kristiania. 


 


I went back to the man who sold me the furniture the other day and bought this set of 4 old chairs. They are made in Moss by a local furniture factory around the turn of century. The product name at that time was Kristiania – which was the name of the Norwegian capital, before the name was changed to Oslo again in 1924. We all remember these chairs from our grandmother’s kitchens. Somebody has painted them in a dreadful way so I just need to repaint them. They will look lovely and old fashioned around a kitchen table again pretty soon.

Kommentarer

 1. Så fine møbler du har funnet.
  Spennende å komme over slike ting.
  Vi driver jo et bruktsalg i menigheten vår. Og vi har fått noen firkanta tallerker med et slags rosemalings mønster på. Under står det sp med en strek mellom. Aner du hva det er? Er ikke noe flink til å søke opp slike ting. Prøver men finner ikke det jeg skal ha.
  Blir veldig glad for hjelp
  Ha en god dag :)

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha.
  Var innom Porsgunn sine sider for å se fordi jeg mente jeg hadde sett det et sted. Men der står det ingenting om det merket.
  Men nå husker vi det til en annen gang.

  SvarSlett
 3. Så koselige stoler du har funnet. De husker jeg godt fra min barndom. Å lese bloggen din gir gode vårfornemmelser og inspirasjon! Ønsker deg en fin uke!
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. kjempeflotte stoler... husker vi hadde slike rundt kjøkken bordet..

  Klem O=)

  SvarSlett
 5. Tack för din rara hälsning, vilka rara stolar du fått tag i, ha en fin helg, kram

  SvarSlett
 6. Nydelige funn! Tusen takk for gode ord! Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
 7. Så fine stoler :) Heldig med de funnene :)

  God helg til deg. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 8. Kjempe fine stoler og kjekt du delte historien om dem. Du skjønner at jeg har 4 slike på handen og 4 Budalsstoler også. Jeg lurer på hva jeg burde betale.....altså hva ca er de verdt? Hadde blitt glad om du kan si hva de synes. Jeg vil ikke betale for mye.

  Hilsen
  Randi

  SvarSlett

Legg inn en kommentar