Vinter

Vi snakker hele tiden om hvor forferdelig kaldt det er  - og det ER det jo også. 


Men - det var kaldt før også - tenk da vi var små og vi ikke fikk gå ut i frikvarterene fordi temperaturen var under 25 grader....  Det husker jeg skjedde ved flere anledninger.  Da hadde Frøken høytlesing for oss i stedet - og vi elsket det....

En annen ting jeg husker som et deilig minne var duften inne i materialrommet på skolen, nye bøker, kritt og ikke minst utstoppede dyr og alle de fine skoleplansjene.  Å være "ordensmann" medførte at man fikk komme inn i dette "forjettede land" og snuse inn alt det fine.




Her har jeg hentet fra noen fine vintermotiver fra den gangen. 


Vil du se flere flotte motiver så klikk deg inn på Bergen Skolemuseum's sider.  Sett av noen minutter til mimring i julestria!







Kommentarer

  1. Ja, jeg husker dette jeg også! Kulda, lukta, ordensmanngjerningen og spennende ting på et lager! Så morsomt å se disse plansjene - om ikke akkurat de samme som på min barneskole, men med den samme stemningen! Takk for titten :o)
    Klem Marit

    SvarSlett
  2. Åh, det julekorter med hytta og fuglebrettet, det husker jeg:DDDD Koselig med slike gamle kort:DDD Som du sier, det har vært kaldt før også:DDDD Men det er vell litt uvant, fordi vi er i Moss har vært vant til at snøen har kommet ferdig brøytet ganske mange år. en dog ikke de siste 2-3 årene. Jeg liker at det er snø og kaldt, men må nok gå til innkjøp av en noe varmere jakke:DDDD Ha en flott dag:DDD klemz

    SvarSlett
  3. Stilige plansjer fra en svunnen tid! Nydelig det dompappbildet.

    SvarSlett
  4. Herlige plansjer. På skolen hvor jeg jobber har vi faktisk en god del slike gamle skoleplansjer. De brukes ikke mye, men henger pent i rekke og rad på et stativ og skaper gode minner for oss som gikk på skolen for en god del år siden.

    SvarSlett
  5. Hei! Så nydelege plansjer! Veit du; her i bygda heng alle dei gamle plansjene på skuleloftet... Har stadig planar om å låne nokre for fotografering. Kanskje til jul? :) Tusen takk for så koseleg kommentar hos meg!

    Nyt kvelden!
    Førjulsklemmar frå meg!

    Elin :)

    SvarSlett
  6. Så mange nydelige plansjer!
    Disse husker jeg ikke, men lukten av kritt, våt ull og matpakker, ja!
    Du må ha vokst opp i et område med mange kuldegrader, for på min skole fikk vi være inne når det var kaldere enn minus 10...
    I grunnen synes jeg det er greit å være mest inne om det er kaldere enn minus 10 fremdeles, jeg.
    Takk for titten og god helg til deg - Liv

    SvarSlett
  7. Så utrolig mye fint! Det var nok kaldt før også- det var faktisk det;) Håper du har en fin søndag!

    SvarSlett
  8. Bare en liten snartur innom for å ønske deg og dine en riktig god jul :-D

    Juleklemmer fra Karianne

    SvarSlett
  9. Nice to hear from you!
    A marvellous and happy new year to you!
    Vale

    SvarSlett

Legg inn en kommentar