Søndag ettermiddag spasertur


Frankrike er ikke bare byer og cafeer, men også mange fine stille gater og åpent fredlig landskap.  Vi bor i en liten by med bare 2000 sjeler så her er godt om plassen og ikke langt til mer landlige omgivelser. 

Dette er en av våre ruter for en søndag ettermiddag spasertur. 

Vi starter gjerne med en tur gjennom stille gater ut av byen.Mange små porter og murer - kanskje er dette inngangen til den hemmelige hagen?  En klatreplante presser seg ut av døren. 


Her har døren falt ut og vi får et glimt av en gammel, men glemt hage.


Eføy klater over en gammel mur.


Et gammelt steinhus - en gang et redskapshus på en åker.


Vinranker så langt øyet rekker med Pyreneene i bakgrunnen.


En tur innom vår egen jordflekk - for tiden lånt ut en venn som samler på esler.  Nå går det fire esler av forskjellige raser der.  Alle har "søte" navn, Sjoko, Vanilje, Karamell og Sukkertøy.  De er veldig forskjellige, og som sagt av forskjellige raser, derfor er noen kraftige og andre mer knoklete og små.  Forskjellige farger skiller dem også fra hverandre.


En utmerket måte å holde vegetasjonen nede på - ellers gror det for til av gress og busker.


Dette er de to siste som ble med i "gjengen" - den lille grå er faktisk voksen, men er av en rase fra Provence og blir faktisk ikke stort større enn den er.


Vindruene er høstet inn og høstfargene er kommet.


Det meste av grønnsakene er tatt opp, men litt står igjen.


Her og der vokser kjempehøyt pampas gress


Tilbake i utkanten av byen vandrer vi under store gamle Plataner.  Bladene ser ut som lønneblader og de store stammene har kamuflasje-mønster. 

Kommentarer

 1. Herlig... Hvor i Frankrike holder dere til? Klem fra Rosen

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder fra et nydelig land. Dere er heldige :)
  Klem fra Tine :)

  SvarSlett
 3. Det så slett ikke dårlig ut å tilbringe litt tid i Frankrike! Ikke en enste snøfille å se, ikke en eneste frossen plante. Sjarmerende landskap og by - bare liiittbitte grann misunnelig, jeg *S* - Liv

  SvarSlett
 4. JEg sier bare, HELDIGEN HELDIGEN DEG! Det ser sååå deilig ut! Jeg savner frankrike når jeg ser disse bildene..Jeg er sikker på at det gjør noe bra for helsa å få tilbringe dager der nede! Klem Ellen.

  SvarSlett
 5. aaww so cute donkeys :)

  SvarSlett
 6. Sidder og er slet ikke misundelig har tilbragt mange dejlige timer i det Franske hos min veninde som boede nær Paris men er lige flyttet længer på landet.Sikke mange fine loppefund du finder :-)Som altid dejlig at kigge forbi din blog.Kram Else

  SvarSlett
 7. Bonjour...for noen vakre områder dere har rundt dere der nede. Gøy å lese reisebrevene dine.. kan tenke meg du finner masse fine skatter på markedene der. Sikkert en helt annen pris en de jeg har vært på i Paris også? Takk for det du deler..og fortsatt god ferie. Klem fra meg

  SvarSlett

Legg inn en kommentar