Hanegal

Det er da merkelig.  Her pakker jeg koffertene til er sprekkeferdige med franske lopper som skal til Norge.  Når jeg reiser andre veien er det gjerne med mange ting fra norske loppemarkeder hit til Frankrike.  


Mitt haneservise Chantecler har jeg faktisk kjøpt på loppemarkeder i Norge.  Hittil har jeg funnet middags-tallerkener, asjetter, kaffekopper, mugge og fløtemugge i dette mønsteret - til 6 personer.  Dette har jeg funnet i flere omganger - og leter etter mer!  

På et fransk marked fant jeg dette gamle magasinet.  Det inneholder fantastiske kostymetegninger og første akt av teaterforestillingen Edmund Rostand fra 1910. Det handler nettopp om hanen som galer så stolt - som blir venn med nattergalen som synger enda finere.  De blir venner, men nattergalen blir skutt av en jeger og hanen må gå videre alene.  Men han har en oppgave i livet - han må fortelle verden at solen står opp - hver morgen!  Han må synge den sangen han kan.  We must sing the song we know-
Must sing the song God gave us. Sing though we know
that other songs are more beloved than ours,
Sing unto death...Så moralen er :  Syng med den stemmen du har!
Kommentarer

 1. Å det var et flott service. Har ikke sett det før jeg- Nydelig :)
  Koselig med den blårutete duken til.
  Det er fint med blått og hvitt. Jeg tror jeg må få meg en duk slik som din :)
  Klem fra Tine

  SvarSlett
 2. Hei!
  For noen koselige bilder også var service kjempe koselig:) ja verden er ikke så stor, man finner ting over alt!
  Sov godt!

  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Åh hanen var jo fin på serviset og i boken du fannt! takk for fine bilder på allt.
  Klem og ha en fin söndag

  SvarSlett
 4. Jeg har middagsservise og kaffeservise idette. Elsker det! Bruker det hver dag. Har også bestilt fire krus og tallerker fra England med samme mønster, men helt annen utførelse. Tynnere og tåler oppvaskmaskin bedre.

  Hilsen Olaug Brit

  SvarSlett

Legg inn en kommentar