Hestesamling i Pyreneene

Vi fikk tilfeldigvis høre om et lite sted rett over grensen til Spania som heter Espinavell av en fransk venn. ¨

I denne landsbyen har de tradisjoner med å samle inn hester og bringe dem ned fra fjellene før vinteren setter inn.  Høyt oppe i Pyreneene kan det skje tidlig.  Derfor samles hestene inn i begynnelsen av oktober og bringes ned til landsbyen.  Det blir på samme måte som med heste-slippene i Norge - før eller siden er ferien over også for hestene.  

Vi startet tidlig, kjørte ca 1,5 time og var på plass i god tid.   Det var mange tilskuere, de aller fleste var nok lokale og spanske, men så var det jo en og annen tilreisende også da  - som oss. 

Vi ventet og ventet, men til slutt skimtet vi de første hestene ved 11 tiden.  


Og så kom resten.... Det kom flokk etter flokk til innhegningene var fulle! Et fantastisk skue!  Jeg tipper det var et par hundre hester til slutt.  Det var et mektig skue!


Jeg var overrasket over hvor store hester det var - nesten som de gamle arbeidshestene på gårdene. Disse kunne nok godt trekke både plog og kjerrer.  De aller fleste var brune, noen hvite og grå og svarte var det også.  Noen var utstyrt med store bjeller, andre hadde ikke.

Hele flokken var samme rase - Breton hester.  Har hingsten gjort jobben sin i sommer kommer det mange fine nye føll til verden om en stund - alle ekte Bretonere.  

  Kommentarer