Hvordan finne et marked i Frankrike!Jeg vet at mange av dere er ute og reiser og at mange har hørt om de morsomme franske loppemarkedene. De store kjente er det greit å finne frem til via turistkontorene etc på forskjellige steder. De små markedene ute på landsbygda er det vanskeligere å finne. Først og fremst må du sørge for at du har en lørdag eller søndag til rådighet! Det er i helgene det foregår. Før jeg reiser til Frankrike går jeg inn på følgende nettsted


Her kan du plotte inn byen eller stedet du bor og du vil kunne få opp en liste over aktuelle markeder i ca 4 mils omkrens av der du befinner deg. Du får opp kart og adresser også så du finner ganske lett fram. Siden har nå også engelsk tekst! Denne web siden har jeg hatt masse nytte av. Du vil se at du får opp markeder med forskjellig betegnelse. Brocante er antikk markeder med profesjonelle selgere. Disse er noe dyrere enn Vide Greniers. Vide-greniers er markeder hvor hvem som helst kan bestille plass og selge det de vil. Vide Greniers betyr ganske enkelt "tøm låven" og er i praksis gigantiske garasje salg. Her må du være forberedt på å lete gjennom masse skrot også. Det er til gjengjeld der du gjør de beste kjøpene. Det finnes mange fine gamle saker og ting innimellom. Det er lov å prute på alle makeder, men du må være overbevisende. Er du flink kan du få prisene ned ganske mye - men ikke vær urealistisk, da blir selgeren bare irritert. Hva er vel en tur til Frankrike uten et riktig loppemarked? God tur!

Kommentarer

 1. Så bra tips du kommer med! Jeg får virkelig reise-lyst.... Frankrike står veldig høyt på listen.
  Når det gjelder bønne-kulene du nevnte, så stemmer det at limpistol nok vil etse seg gjennom dersom man benytter isopor. Da må andre slags lim til - som trelim f.eks. Det går også an å benytte baller eller hva man har liggende. Har ikke vist bønnekranser på bloggen enda, men de er nesten enda flottere til jul. Gøy at du kikket innom! ... og moro å finne deg! Fortsatt god uke :-)

  SvarSlett
 2. Må jo bare tilbake til Frankrike en vår/sommer, hadde bare 4 dager i Paris, og det var ALT for lite. Fikk ikke lest bloggen min før jeg reiste heller, så alle tipsene om stoff forretninger fikk jeg ikke lest før jeg var tilbake.....+ mye mer jeg vil se av byen.

  Slike markeder må jo bare være midt i blinken, tusen takk for tips!!!!!

  Jeg har rekner på siden min fra http://susnet.se, der kan du velge forskjellige reknere å vise på siden, antall som har vært innom, antall visninger i dag, og totalt visninger osv...Lykke til. Det står godt beskrevet hvordan du legger inn kodene i bloggen din!!

  SvarSlett
 3. Hei, så hyggelig at DU stakk innom meg da.. Alltid kjekt med nye bekjentskaper i denne blogg-verdenen. Du har en kjempefin blogg, og jeg har kost meg lenge med både fransk inspirasjon og annen inspirasjon. Hper du tar turen innom meg igjen!

  SvarSlett
 4. Hei, fant fram til bloggen din fra Anki, måtte hilse på:-)
  Så gøyal måte å bruke de lokkene på veggen, og de skoene fra Kina var bare helt utrolige-flott funn!
  Det er mange år siden jeg var i Frankrike, men kan jo hende det blir en tur en dag, da skal jeg huske de loppis tipsene dine;-)
  Klem fra Aina

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tipset. Jeg skal spare denne linken til nettsiden. Håper jeg får oppleve noen franske markeder neste sommer. Ha en strålende dag.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar