Siste markedshelg på Folkemuseet

Trodde dere at det kun var rosemaling og sokker til salgs på Folkemuseet's julemarked? Å nei da, bare se her. Bildene er fra to av de bodene som var i nærheten av min tildelte plass.
Hexa (egentlig Reidun) lager de morsomste utstoppede halv-ribbede høner. Jeg kjøpte en av henne for flere år siden. Den har nå flyttet inn på kjøkkenet mitt i Frankrike. Alle som er innom oss der legger merke til den der den henger med hodet ned og beina opp - klar for gryta! En utrolig morsom ide - spør du meg. Det er masse arbeid med å sy, vrenge, fylle og pynte høna så noen kroner koster de, men jeg syntes de er verdt hver krone!

Her er bilder fra en annen bod. Denne damen har dilla på hatter. Hun designer og får dem sydd i Sri Lanka der hun tilbringer mye av vinteren selv også. Materialene kjøper hun lokalt. Det er de morsomste hattene jeg har sett. Flotte farger og utrolig fine stoffer. Signe er fra Vikersund.Her holdt jeg til. Salget gikk over all forventning. Heldigvis hadde jeg låsbar bod, så mesteparten av tingene kunne stå igjen fra gang til gang. Taket lakk - derfor den blå presenningen! Neste reise til Frankrike bør nok foregå i bil slik at det blir plass til mange lopper når vi reiser hjem igjen.


Kommentarer

 1. Utrolig flott den sorte tingen du har til høyre, bakerst på bildet der du er, er det lysestake eller etasjefat, eller en kombinasjon... måtte jo forstørre alle bildene for å se ordentlig da...
  Hønene var jo bare morsomme... det er ikke alle som forstår at slikke tar tid, eller for den del andre ting en syr som skal vrenges og stappes, og til slutt pyntes...
  Utrolig flotte hatter da, jeg har noen, men bruker de ikke...

  Ha en koselig kveld...

  SvarSlett
 2. Tack för besöket i min blogg! Ha det gott!

  Kamomilla

  SvarSlett
 3. Åh! Der skulle jeg vært!! Hadde du med deg gamle ting til salgs - fra Frankrike? Så kjempeflott isåfall! Heldige dem som var på boden din da!

  SvarSlett
 4. Hehehe :) Og jeg likte både halvribba høner og helribba julenisser hos deg ;)

  Ha en super dag, med en forhåpentligvis påkledd Lucia ;)

  Lene

  SvarSlett
 5. Det så kjempegøy ut med marked! Jeg blir helt vill når jeg ser gamle ting... I høst SYKLET jeg gjennom et marked i Provence... Det var nesten tortur for meg! Jeg hadde kun ei lita sykkelveske på styret, og hadde flere km igjen til målet - ingen sjans til å handle.... Tragisk!
  I helga skal jeg på julemarked. Hele byen er pyntet. Jeg drar ikke for å handle - kun for stemningen faktisk... Julehandelen er allerede i boks.
  Ha det fint videre!
  Marit

  SvarSlett
 6. Hei gøy å lese igjennom bloggen din.
  Har merket meg ditt hotelvalg. Vi er to quiltedamer som har lyst til å lufte oss litt, kanskje en gang i 2008.Skulle gjerne vært å besøkt boden din å markedet...
  Hvis du kommer over servicet Blue Landscape fra Arabia Finnland så er jeg veldig interessert. Spesielt kaffekopper. Har fått servicet av min mor men sparer til jentene mine som er 14 og 17.
  Ønsker deg en flott jul!

  SvarSlett
 7. Som vanligt kom jag inte i väg på marknaden.....
  Skönt att höra att salget gick bra och att du hade det kul.
  Nu har jag jullov från jobbet och tid att göra trevliga saker, ska läsa, baka och bara kosa mig en massa.
  ha en skön adventssöndag!
  Klem!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar