Markeder i London

Å gå på antikk markeder i London er en stor opplevelse. Det er så utrolig mange ting!

En må være litt kritisk også - det er ikke alt som er antikt. Mye er laget for å se gammelt ut, men bevare meg vel det er hyggelig det også - bare prisen er deretter, og man er klar over hva man kjøper.

Her er en link til et lite oversiktskart over hvor og når maredene er i London. http://www.streetsensation.co.uk/markets.htm

På min liste står Bermondsey Market tidlig fredag morgen - kanskje Camden onsdag og helt sikkert også Portobello Road lørdag. Det krever naturligvis litt forarbeid siden jeg skal ha møter også - det er kunst å få lagt disse slik at de passer inn med markedene.

På Portobello road finner man de samme selgerene som på de andre markedene men her er prisen skrudd opp. Bermondsey er fra gammelt av det markedet hvor antikvitetshandlerene går - derfor er prisene lavere her. Dette er nok det markedet jeg liker best. En av mine kunder i England fortalte at i riktig gamle dager var dette tyvenes marked. De hadde en gammel lov i England som sa at dersom man hadde handlet en ting i mørket og ikke kunne se skikkelig hva man kjøpte så handlet man i god tro. Derfor kunne man heller ikke klandres for å ha kjøpt tyvegods. Vi får håpe de ikke selger så mye av den slags nå! Mange møter opp riktig tidlig - med medbrakt lommelykt for dette markedet settes opp fra kl. 04.00 - kl 12.00 er hele moroa over. Jeg gleder meg.

Kommentarer

 1. Gratulerer med nettbutikk, masse flott var det der også...
  Så spennede med marked da, og mørkehandel - godt du har med lommelykt...
  Blir spennede å se hva du har handlet...
  God tur...

  SvarSlett
 2. Nei, det er sikkert ikke gull alt som glitrer. Best å passe på. Nok av dem som har trodd de har kjøpt noe veldig fint og gammelt, men som muligens kan være Made in Hong Kong!

  SvarSlett
 3. Jada du kan få oppskrift... Må ha snailmailadressen din, for jeg har bare en papirutgave (som er rimelig uforståelig egentlig men det er mulig å få det til, jeg fikk det jo til). Mail meg på ninakise@hotmail.com med adressen din da!

  SvarSlett
 4. Hei
  Takk for besøket på bloggen min, så hyggelig at du la igjen en hilsen. For en fersk blogger er det jo nesten så det hoper i magen når man er inne å kikker på sin egen blogg. Jeg ble veldig glad :o)
  Håper det er greit at jeg legger deg til på listen over blogger jeg besøker.
  God helg :o)

  SvarSlett
 5. Du høres ut som en skikkelig antik-kjenner... du vet nok hva du kjøper og hva det er verdt. Siden jeg er så lite ute og reiser er det ekstra moro å kikke inn hos deg og dra inn stemninger fra andre land! :-)

  SvarSlett
 6. hei hei

  Så spennede med en ny nettbutikk, skal kikke innom der etterpå.

  Veldig koselig blogg du har, kommer nok innom her igjen:)

  Godt nytt år til deg og lykke til med butikken!

  SvarSlett
 7. Nå har jeg vært innom din koselige og spesielle nettbutikk, dette er jo en nettbutikk som ingen andre har make til så den er det kjekt å vite om...
  Marked i London er bare SUPERGØY. Jeg har handlet mye gøy på marked der men ikke interiørting faktisk, det er nok ikke så enkelt når man skal ta flytog frem og tilbake og har bagasje og mye dill, ¨
  Men for en skatt så anstrenger man seg jo gjerne litt ekstra. Håepr du fant masse fint på turen din:)

  SvarSlett
 8. Godt nytt år! Og gratulerer med "ny" nettbutikk også! Der var det masse spennende å finne:)

  klem

  SvarSlett
 9. Gratulerer med nettbutikken, og lykke til:0)
  Spennende med markeder, håper du finner mye fint.
  Klem!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar