Den sorte gryte og litt til......

Vårforberedelsene går sin gang i sakte tempo her i gården. Denne sorte gryten sto nede i hagen. Den var i grunnen bare til bry for plenklipping og jeg fikk ikke noe greie på det som ble plantet i den for jeg glemte alltid å vanne den der den sto. Nå har jeg flyttet den i nærheten av trappa så nå får vi se om det går bedre. Jeg har begynt med et strøk smijernslakk men må nok snu den på hodet for å få malt ordentlig i i bunnpartiet. Det må jeg ha hjelp til for den er blytung - og jeg er hjemme alene akkurat nå. Tror jeg skal bruke jernføttene jeg fant på loppemarked for litt siden under gryta for å få litt luft under den. Denne gryta brukte vi før til å kose grisemat i. Vi hadde to griser som mamma og pappa stelte for etter alle kunstens regler. Ikke en hveld gikk uten at de ble klødd på ryggen og fikk ren ny sagflis til å ligge på. Kan enda huske den lukta av kokte poteter om høsten. Dessuten var det godt og varmt ved siden av på kalde rå høstdager. Nå er det en sprekk i gryta så grisemat blir det nok ikke mer - men vakre blomster skal få gro i den. Jeg lurer på om jeg skal lage et slags klatrestativ og så erteblomster i den........


Har også hentet fram et par gamle jernstoler som nok også må friskes opp litt. Blir ikke disse fine med et strøk svart smijernslakk og kanskje nye friske puter med roser? Har sett par forskjellige på Kid Interiør som sikkert passer.
Det er deilig om våren.......

Kommentarer

 1. For noen nydelige ting. Det er så kjekt å kunne bruke slike ting om igjen som man har brukt i familien før. Ved kurben vår et en gammel kobber gryte som min olde mor vaska klær i. Den har jeg arva og bruker den hver vinter. Et nydelig stykke kobber og historie.

  Jern stolene er også flotte. Hvor finner man slike???? Tror de blir rett og slett helt perfekte med sort maling....Gleder meg til å se ferdig resultat. Masse søndagsklemmer fra Elin:O)

  SvarSlett
 2. Nydelige ting!!Har en slik sort gryte jeg også,men aner ikke HVOR den skal stå på tomta her:/ Er liksom ikke noen selvfølgelig plass...Jeg lurer på en bitteliten ting....Kan du si meg pris på et vaskesett fra 1800 tallet som jeg har arvet tro?Hvis jeg sender deg bilder?Ingen som kan fortelle noe som helst sjønner du:( Det er nydelig kremhvitt og gullfarget,og veldig STORT!Iallefall,har en flott kveld:) klæm

  SvarSlett
 3. For ei flott gryte, håper du får noe fint til å blomstre og gro i den. Eg likte de jernstolene dine, dei var bare heilt lekre. Ha ein fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 4. Ååhh - så vakre de smijernsstolene var. De likte jeg godt altså.

  Jeg har også en slik stor jerngryte. Tok den med hjem fra hytta i fjor - men fikk ikke plantet noe oppi den. Det var meningen å bore hull i bunnen til drenering, men så langt kom jeg aldri. Den ble stående hele sommeren og fange vann, så da jeg skulle snu den i vinter med en kjempestor isklump oppi - holdt jeg på å få hele d...... på foten. Men, ryggen holdt i alle fall ;-)

  Må prøve å finne en fin plass til den denne sommeren.

  Ha en fin søndagskveld videre!

  SvarSlett
 5. heisann...
  For noen nydelige stoler !
  gleder meg til å se de nymalt, med puter og stas.
  -og heldige du som har hus i Frankrike.
  Skal selv til cannes i sommer. Gleder meg noe helt villt.
  Bare kom med tips om distriktet hvis du har noen.
  Hvor er huset ditt forresten ?
  Ha en vidunderlig uke...

  SvarSlett
 6. Fine ting du viser oss!
  Har siklet i mange år etter slike stoler.men de er ganske dyre,vertfall der jeg har leita;/
  så de står fortsatt på ønskelista...
  hjelp den er blitt lang...
  Blir lekkert hos deg når gryta får blomster og stolene puter!
  ha ei fin uke=)
  klem vera

  SvarSlett
 7. hehe. glemte å svare på spm.
  Ja oleanna ligger i arna like utenfor bergen, ikke vanskelig å finne.
  De har fabrikk utsalg som er åpen i deres arbeidstid hver dag tror jeg.
  Et par tre ganger i året har de "lang åpent " til syv eller noe sånn tror jeg.
  Desverre selger de ikke pledd i fabrikk utsalget, men jeg har vært heldig å finne noen små firkanter (40x40 ) som sikkert kommer fra noen pledd med feil eller noe sånn, disse ble sogt fpor 50 kr stk tror jeg , selv bruker jeg de som sitteunderlag både på stoler på terrassen , uteteater, osv... kjempedeilige siden de er ull.
  tror nok noen også har kjøpt dem for å lage to og to til puter;-)

  SvarSlett
 8. Så vackra stolar - och den där grytan är ju underbar!
  Skall den stå på det där fina atativet med ben som står framför?
  Tror nog att det skulle löna sig med ett loppisbesök för dig till Sverige.
  Vet du...jag var till Mo i Rana på en skolresa i min ungdom. Redan då var jag loppisgalen och hittade en jättestor spegel med tillhörande bord (trymå);. Den lyckades jag charma busschauffören till att ta med sig på bussen!

  Ja då var man ju ung och vackrare.


  Kram Maud

  SvarSlett
 9. Nydelig nydelig..., og de stolene var jo bare helt "knæsj" da..., faktisk litt usikker på om jeg ville malt den gryta jeg da, men gjort er gjort..., er det ikke det det heter ?

  Plantene som du skal ha oppi, er vel ikke så glade i rust blandet i jorda og vannet.

  SvarSlett
 10. Hei igjen:) Nå har jeg sendt deg mail med bilder av vaskestellet,så kan du se litt..Lurer veldig på det sjønner du:) ha en flott dag!!!!

  SvarSlett
 11. Så mange nydelige ting du har. Har scrollet meg nedover og nedover og er så facinert av alt det gamle og nostalgiske du viser oss.

  Jeg, som de andre, ble veldig begeistret for stolene. Noen nydelige puter oppå, og det blir helt priceless.

  Gryta di syntes jeg ble fin med smijernslakk jeg.

  Våren er deilig ja ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar