Siste feriedag før et nytt arbeidsår starter!

It’s the end of the long relaxing Christmas Holiday. I have had my last holiday breakfast sitting in my good chair with a fire going on the fireplace and a good brew of home made coffee. I am going to enjoy this very last day of “freedom”.
I have been looking at some of my old stuff that I have collected over the years. These things are the results of many a good trip with my mother. We had some wonderful trips around to visit the flea markets.
When the collection grew to an extent that I needed more space, I went to Ikea to buy these cabinets with glass doors. Now I can see them, I don’t have to dust them all the time - and things are not just stowed away behind closed doors where nobody could enjoy them.
I try to organize my things so that they go well together, I think of colours and pattern mostly. It looks quite full – but I can still fit in a small find - if I come across one.
Blue and white is perhaps my favourite, some of things with roses are from my grand mothers collection and my mothers absolute favourite colour was lilac. White and gold is another favourite of mine.


Det lir mot slutten av den deilige, lange juleferien. I dag tidlig har jeg hatt en rolig stund i stua, med frokost i godstolen, fyr i vedovenen og god kaffe. Den siste dagen skal nytes i fulle drag.

Jeg har gått og sett litt på alle de gamle tingene mine.

Jeg har samlet i mange år selv, men mamma hadde også mange fine porselensgjenstander som jeg fikk overta etter henne. Dette er resultatet av utallige hyggelige loppemarkedsturer gjennom årene. Mamma og jeg hadde mange fine runder sammen. Andre ting er etter min bestemor.

Da samligen min tok overhånd gikk jeg på Ikea og kjøpte nye skap med glassdører. Nå ser jeg tingene samtidig som de er beskyttet bak glassdørene. Mindre støvtørring blir det også. Hver gang jeg går forbi skapet mitt gleder jeg meg over de vakre tingene, de er ikke lenger stuet vekk bak tette skapdører.
Jeg forsøker å sette sammen ting slik at de passer sammen i stil og mønster. Når jeg fremdeles legger en ting til samlingen omorganiserer jeg slik at den nye tingen passer inn i et allerede eksisterende tablå. Det ser gangske fullt ut, men små fine funn kan jeg fremdeles finne plass til.


Blått er kanskje favoritten min, men gammeldagse roser er jeg også glad i.

Hvitt og gull er en anne favoritt!


Mammas favoritt farge var lilla. Disse tingene arvet jeg etter henne, men kaffe koppen har jeg akkurat kjøpt på et marked i en restekasse til 10.- pr stk. Den passet fint inn.


Kommentarer

 1. Å så mye lekkert du har!! Mye flott gammmelt med sjel :-)

  Likte de Ikea skapene godt også jeg, men tror du har lagt panel bak selv??

  Ekstra hyggelig blir det jo når dette er minner om to damer sm har betydd mye for deg sikkert. Slikt setter minnene i sving, og man kan bli varm om hjertet av mindre.

  Og HUFF ja, i morgen durer den vakkerklokka igjen, men først skal vi da ha en super søndag.

  Klem til deg herfa.

  SvarSlett
 2. Å hildrande du !Du er værre enn meg og du !
  Bilen blir nok litt drastisk å lakkere og om han liker fargen.... Eh... det tror jeg nesten jeg har glemt å spørre han om , gitt !
  Dg duken, ja ! Den har ligget der gjennom hverdag og fest i flere måneder og jeg har truet med en dyster skjebne for den som søler på den !! beste kjøpet jeg har gjort på lang tid, skal jeg fortelle deg.
  Sendte forresten en mail til deg i romjula, men tror det har skjedd ett eller annet rart. Finner den ikke i utboksen og har jo ikke fått svar så jeg går ut fra at du ikke har fått den... Kikket i butikken din og så en hvit brødboks.. Har du den forstsatt ?

  SvarSlett
 3. Sånn er livet. Det går nok videre uten brødboks også.... kanskje...
  Lykke til på jobb i morgen ! Hverdagene er ikke så ille de heller, når man først kjem i gang !

  SvarSlett
 4. Så mycket vackert gammalt porlsin ptecis den stilen som jag säljer i min nätbutik och det är faktiskt många norskor som hittat dit. Har oxå mycket utav gammalt vackert porslin i mina hem. Underbart att ha framme och att duka med, ha en skön söndag, klem VIOLA

  SvarSlett
 5. Wow skal si du har mange flotte skatter,og ekstra stas er det jo når det har vært i familien gjennom flere generasjoner..Spennende å følge din blogg:O)
  Klem fra Maliva

  SvarSlett
 6. ååååhh så mange vakre skatter du har i skapet ditt.... hyggelig å få en titt av dem..!
  og takk fo hyggelig hilsen i bloggen~~~~'
  fin ny uke til deg!

  magny*

  SvarSlett
 7. Du verden så masse godsaker det var her da og ordentlige praktiske skap til å ha det i og ;0)

  Ha en flott uke der ute!

  SvarSlett
 8. Ohh så masse lekkert du viser fram...mannen min skulle ha sett .

  Han sier jeg har så mye, men jeg har ikke det.
  jeg elsker "skrotet" mitt som han sier.
  For meg er det skatter.

  Vakkre ting har du !!

  klem

  SvarSlett
 9. For en fin blogg du har! Her har jeg aldri vært før. Kommer definitivt tilbake. :)

  Du har en veldig god samling! Den lille kannen i hvitt og gull er helt fantastisk. Hvem er produsent?

  Når det gjelder å frakte disse tingene så er det ganske dyrt, ja, men noen ganger er det verdt det. Jeg prøver å kjøpe lette ting, men er det noe man bare må ha, så må man jo ha det? Noen av selgerne har også gode avtaler med frakterne. :)

  SvarSlett
 10. Oiioiioiii...har du sett,så lekkert at du stiller det ut i et fint skap.Det var sååå mange godbiter der...er helt gal etter slike skatter:)Heldigris!!

  Ha ei nydelig uke:)

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Ser vi deler interesse! -Så utrolig mye lekkert du har!
  Ønsker deg en god uke!

  SvarSlett
 12. Så mye nydelig! Lurt med glassdører, har gjort det samme selv både i bokhyllene og der vi har glass og servise. Støvtørring er kjedelig!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 13. Så masse flotte ting! Synes det er fint å se at det er andre som har tiløp til samlemani. :P Var fint med glassdører. Jeg får ikke vist fram mine skatter enda, men har planer om vitrineskap senere en gang. :D

  SvarSlett
 14. Ja, nå er hverdagen her igjen, og slutt på festlighetene. Men jeg synes det er nokså deilig, egentlig, å komme i faste rutiner igjen og å (prøve) å være produktiv igjen. Og så du da, som har sååå masse nydelig å glede deg over i hverdagen din! En så flott samling av vakkert porselen har jeg vel neppe sett før. De blå tingene (min favorittfarge) var nydelige, for ikke å snakke om de rosete tingene da (min favorittblomst). Men så var de lilla blomstertingene helt bedårende da (en ny favoritt...?)

  SvarSlett
 15. hei ,,, det va skikkelig artig å les og se igjennom bloggen din . masse fint å se .. å så flott at du tar så godt vare på det ......
  ja og det å gå på loppemarked .. det e bare kjempe artig

  ha en fin helg ...

  SvarSlett
 16. Åh så utrolig emange fine ting du har - det der er jo "skapet med alt det fine i":)
  Nydelig nydelig!!
  Rikke:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar