Endelig et skikkelig marked!

Endelig kom vi oss på et skikkelig Vide de Grenier marked - det er utmarkeder hvor alle som vil kan leie en plass og selge det de ønsker. Det er alltid spennende. Mange syntes det blir mye skrot å rote gjennom før man finner noen godbiter, men for oss er det spenningen. Slike markeder holdes gjerne vår og høst i de forskjellig landsbyene i Frankrike. De organiseres gjerne av kommunen, og foregår enten på sports arenaer eller i landsbyens gater.
Dette markedet foregikk i en liten landsby som heter Toulouges som er i nærheten av Perpignan.

Søndag skulle vi også etter planen ha vært på marked, men når det renger i Frankrike stopper verden bokstavlig talt. Det ble kansellert på grunna av været. Mandag var det endelig solskinn, så det markedet ble det heldigvis noe av.

Se hva vi fant....Trillebåren skal bli utebord på terrassen! Den fine gamle striesekken skal jeg forsøke å få rammet inn. Tenkte den kunne bli fin med en grov treramme - over det gamle bordet vi satte i et hjørne på kjøkkenet - der kunne vel det passe?
Teppet var virkelig skittent og det var så vidt jeg fikk lov å dra det i hus, men jeg tok sjansen og vasket det i maskinen, og nå ser det ut til å bli bra. Det er skikkelig gammelt og 100% håndsydd. Det må ha tatt en evighet å vattere det. Det er vattert i et tradisjonelt mønster, men sting tett i tett over hele teppet. Jeg elsker slike gamle håndarbeider. Det er IKKE ofte en kommer over så gamle tepper til en overkommelig pris.
En stor helgenfigur, sinkbaljer, diverse små ting og en flott gammel hatte eske fikk jeg også med. Hatte esken har gamle etiketter på undersiden - skikkelig fin gammel souvenir fra den gang man reiste med stil og hadde hattene med i egne kofferter!
Heldigvis hadde leiebilen vår seter som kunne legges ned så trillebåren også fikk plass!
Under ser dere bilde fra Palais de Roi de Majorque i Perpignan. Da vi ikke kom på loppemarked søndag, gikk vi på antikkmarked i stedet. Utrolig mye fint var det å se, men prisene hadde dessverre en null for mye, så der ble det ingen handel.


Finally the weather gods were kind to us! We have been trying to go to outdoor markets since we came – but when it is raining here the world seems to stop! This Monday we went to a Vide Grenier market in the village of Toulouges near Perpignan. These markets are organized by the communities, and are often held in the streets. Look at all the things we found. Luckily the little hired car has seats that could be folded so all the things finally got into the car.
The bed spread is completely hand maid in the traditional French way. It is really seldom I see these really old pieces at a reasonable price. It was really dirty so I had to take the chance and clean in the washing machine. That went well, and now it looks very nice!
The Sunday market we had planned to visit did not take place as it was raining. Instead we went to an antique show. The prices were so salty that they did not fit into our budget. The last picture is from the antique show in the Palais de Rois de Majorca in Perpignan. It was still a nice treat to see all the beautiful things.

Kommentarer

 1. oj - der skulle je ha vøri...
  kos dere videre med skattejakt..!

  klem

  SvarSlett
 2. Dette må være rene drømmen!
  Fikk lyst på alt - men strisekken og st.therese var så utrolig lekkert.. men det er vel ikke til salgs?

  Stor klem Heidi-anitha
  White vintage

  SvarSlett
 3. Åå, så mye fint du har funnet.. Gratulerer med nye skatter!: )

  Det virker som du har litt peiling på bruktmarkeder i Frankrike, må derfor bare spørre deg.. Jeg skal til Cannes fra 2.-8 mai, vet du om noen markeder i nærheten i det tidsrommet?: ) Vi skal leie bil, så intet problem å komme seg rundt bare det ikke blir en dags kjøring...

  Sukk, som jeg drømmer om å få med meg slike markeder...

  Ønsker deg en fin kveld,

  Klem Frk T: )

  SvarSlett
 4. Ååå for noen skatter og for en lykke!! Alt var jo bare rå lekkert!! Vi er nok mange bloggere som kunne tenkt oss på et slikt marked.

  Kos deg deg:0)

  SvarSlett
 5. Å for en kjekk blogg du har. Kjempeinspirerende. Mye fint du har fått tak i også. Likte godt alt sammen jeg. Kjekke småprosjekter du viser også.
  Kos deg videre.

  SvarSlett
 6. Så fantastisk å få komme på slike markeder!!! Det må jo være vanskelig å ikke blakke seg helt! VEldig fint bare å se bildene dine og drømme seg bort! Flott blogg!

  mvh Solrosa

  SvarSlett
 7. ååå for noe funn da... du er jo heldig som akn være midt i dette vakre herligheten O=)
  kos deg videreO=)

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg er litt misunnelig akkurat nå- for noen funn.Gratulerer!

  SvarSlett
 9. For en drøm det må være å komme på et slikt marked!

  Kom over bloggen nettopp:)
  Å likte den såå godt:)

  Klemmer Malin

  SvarSlett
 10. Åååå kor heldig du er som fikk gå på et slik marked...drømme drømme:))
  Så masse fine skatter du fant:)
  Go kveld,klem:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar