Fargeglede!


Jeg blir betatt og fasinert av det unyttige - det litt sære og det fargeglade - det som muntrer opp og som ikke er tiltenkt noen annen oppgave enn akkurat det å muntre opp i en ellers grå hverdag.Lørdag fant jeg en hel eske under et bord på et loppemarked - full av gamle kleshengere. Noen hadde sittet og heklet sydd, strikket og viklet triste kleshengere inn i trekk av hele regnbuens fargeskala. Det er sikkert brukt restegarn og det man ellers hadde.

Jeg blir glad når jeg ser på dem - de er helt uten annen nytte enn at man skal kunne henge klær på dem inne i et mørkt skap. Kanskje hadde denne personen mange fine kjoler? Kanskje avpasset hun kjolene til den riktige fargen på hengeren?

Jeg tror i alle fall at disse er laget av en glad person - og DET gjør også meg glad! Hvorfor skulle hun ellers tatt seg tid til å lage dem?I am always attracted to colours - bright colours - and things that are not meant for anything else than to brighten up the day! I found these hangers at a flea market on Saturday. I can picture the lady making them. I picture her with many beautiful summer dresses - and I think she was a happy person. Why should she bother to make so many beautiful hangers if she wasn't happy. At least that is what I want to believe! Now they are mine and that makes me happy!

Kommentarer

 1. God morgen:0)
  Her fekk eg jammen lyst å setta meg ned å laga trekk til kleshengarar "prompte"!Det er jo ein super måte å bruka opp restegarn på! Har sete og lest meg nedover på innlegga dine idag,og ser du har gitt mange supre idear til gjenbruk.Takk for det! Og eg likte veeeldig godt dei gardinbanda dine..
  Og så skulle eg GJERNE hatt det du fekk tak i på loppemarked!! Var innom låven på Ulleren gård og kjøpte eit par trespadar ifjor,men det redskapet du hadde her var jo finare då må eg sei...
  Håpar det går greit med balansen etter kvart,eg har hatt akkurat det samme og måtte til og med ha hjelp på do.. Trasig,men det gjekk over etter kvart heldigvis.
  Ha ei riktig god veke og god bedring!

  SvarSlett
 2. Heisan-de kleshengerne er akkurat som mormor pleide å lage!! Fikk meg i skikkelig nostalgisk humør dette her...gøy å se:-)
  klem

  SvarSlett
 3. Takk for koselig kommentar hos meg.Her hos deg var det riktig trivelig.Så mye fint og gammelt og nyttig. Jeg har også mye gammelt,har lagt på bloggen min med ujevne mellomrom.Jeg har en god del igjen som kommer etterhvert. Elsker å gå på loppis,men handler ikke mye der pga plassmangel i heimen.De gamle tingene jeg har er familie klenodier.
  Jeg har faktisk noen sånne kleshengere også.Fikk til jul en gang for lenge siden.Veldig greie å henge "glatte" plagg på,så slipper man å finne dem på bunnen av kleskapet.
  Linker til deg.

  SvarSlett
 4. Heisann!

  Tusen takk for kommentaren inne hos meg. Skal si du hadde funnet mye flott på helgens loppemarked. Legger meg til som følger hos deg.

  Vi "snakkes"

  Hilsen Inger

  SvarSlett
 5. Neida, jeg tenner ikke disse lysene med notepapir på.
  De er bare til pynt. Når jeg skal brenne lys, bruker jeg vanlige, uten dekor.
  ;-)
  Klem

  SvarSlett
 6. Litt av et funn! Også var de jo så fine :) Koselig blogg hadde du også!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Det må jeg si, tenk å hekle rundt alle de der? Jeg kunne gjerne tenkt meg slike men i litt mer pastellfarger eller hvitt (bombe).

  Ære være KID noen ganger, jeg handlet mye der sist å betalte nesten ingenting. Seilbåten jeg kjøpte til under 100 lappen ble perfekt og flere ting til 20-30 kroner...

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelig hilsen!! Ja, bruker å tenke på disse fatene når jeg er på loppiser og bruktbutikker.(Samtidig som jeg tenker på mye annet og..!) Kan huske slike kleshengere fra jeg var barn! Koselig blogg du har, bruker å være innom fra tid til annen, men er så dårlig til å legge igjen kommentarer!! (Jobber med saken!) Ha en fin ukeslutt!!

  SvarSlett
 9. Ja, tenk å ta seg tid til noe slikt, men det har vel litt praktisk nytte også, kanskje..? Det blir kanskje ikke så "harde kanter" på hengeren..?

  God helg =)

  SvarSlett
 10. hei hei!!

  takk for kommentaren! Koste meg masse masse i Krakow, og gjett hva jeg å kjøpte? hehe øredobber! :-p
  Fikk sett og opplevd masse. Hatt kjempe nydelig vær!hjem til regn..jaja, kos meg ihvertfall!!

  ha en fin helg!

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min!
  Dette er mitt første besøk på denne bloggen, men det blir definitivt ikke siste gangen jeg titter innom!
  Her bugner det jo av flotte ideer, gjennbruk og kreativitet.
  Likte spesielt godt putene du har laget av gamle ryer. Rakk ikke å lese igjennom hele bloggen, men det skal jeg gjøre i morgen.

  Ha en fin helg!

  PS! La meg til som følger.

  SvarSlett
 12. wow, så fantastiske hengere! Tenk så mye jobb som ligger bak. Tror nok det var en glad person, ja. :)

  Takk for koselig hilsen inne hos meg. Jeg kommer igjen og ser på mer lopper og antikk hos deg!

  SvarSlett
 13. Og nå ble de glade da de havna hos deg for nå får de garantert et nytt liv og det fortjener de;)

  Herlige gladhengere!!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar