Gjenbruk av gammelt sengetøy

Teppet jeg begynte å hekle på i Valdres er ferdig!

Dette er god gammel gjenbruk av slitt og utvasket sengetøy. Jo tynnere og mykere tekstilene er - jo bedre er det å hekle av dem.

Jeg har revet opp stoffet i remser på ca 3 - 4 cm - så lange remser som mulig for å få minst mulig skjøter. Når du skjøter klipper du av halve bredden og legger begge lengdene sammen slik at tykkelsen blir den samme med to remser sammen som den ene alene. Da slipper en å feste endene etterpå. Jeg har heklet med en grov heklenål - ca 4. For grov heklenål funket ikke.

Dette er et enkelt og greit prosjekt, men tricket er å øke maskeantallet riktig slik at teppet blir flatt. Legg det ned på gulvet en gang i mellom for å sjekke at det ikke bulker seg.

Teppet måler ca 1.20 cm så det ble en ganske god størrelse!




Jeg hadde lyst til å gjøre teppet litt feminint og heklet på en pynte-kant av hvitt bomullsgarn. Jeg syntes dette skulle passe inn på en soverom som sengeforlegger. Jeg brukte dobbelt garn for at tykkelsen skulle harmonere med den grove rya.Jeg skal bruke teppet i det lille gjestehuset vårt i Valdres.

Jeg har jo tenkt at dette prosjektet ikke skal koste oss noe annet enn litt maling og arbeid så jeg må være litt kreativ på andre områder også.Jeg skal lage lyse bomullsgardiner til vinduene - på kjøkkenet skal jeg forsøke å sy av kjøkkenhåndlær. Jeg syntes det passer å binde opp gardinene litt slik man gjorde før. Jeg har heklet remser av et oppstrimlet hvitt laken. Dette er helt enkelt luftmasker!









The rag rug I started for our guest cottage in Valdres is finished. It has been so fun making this out of old bed linen that were going to be thrown out anyway. I made strips of textile about 3 – 4 cm thick and hooked the rug with a needle size 4. When you hook do put the rug on the floor from time to time to ensure that will become flat! As a finishing touch I used white cotton to make a nice feminine fringe. Use double cotton to balance with the thick rug. My next project will be to make curtains. I will use simple light cotton. For the kitchen I will try to make them out of kitchen towels. I would like to tie them back like we used to do some years ago. For tie backs I have used textile strips again and hooked a long band, using them double will create nice thick tie backs. I still have not spent any money on other things that paint and elbow grease – so my low cost budget is still within reach!

Kommentarer

 1. Hei!
  Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min, du hadde nok veldig rett i at det er like moro for mamma som for vesla å pusse opp dukkehuset. Teppet du heklet ble kjempefint!
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Hei
  Takk for omsorgsfull hilsen. Vil nødig klage, men av og til får man behov for å formidle gjennom bloggen ...
  Håper det går over ja, men de sier det tar lang tid. Med mindre de finner en fysiologisk årsak som kan behandles med medisiner.
  Den hvite, avskallete kommoden var kjempefin:-)
  Ha en fin kveld videre!
  Kristin

  SvarSlett
 3. Nydelig matte, fint å bruke opp igjen gamle tekstiler da!
  God bedring!

  SvarSlett
 4. It's a beauty! I was sure about it!
  Happy week end!
  Vale

  SvarSlett
 5. Hei på deg
  Så flink du har vært da. Det ble veldig flott. Fine bonderomantiske farger som passer til gamle ting.

  Jeg liker å hekle slike ting. Det går ganske fort, også blir det storte og fine ting.

  Ha en herlig ukeslutt
  klem:)

  SvarSlett
 6. så kreativ du er- og så pent teppe har blitt:-)
  Ha en fin helg, klem Hege.

  SvarSlett
 7. Så fint det ble.. så moro og sjarmerende matte...
  Og ikke minst dette er virkelig gjenbruk=)


  God fredag O=)

  Klem

  SvarSlett
 8. For en flott gjenbruksmatte! Kanskje jeg endelig kan få meg til å slutte å bruke gammelt, hullete sengetøy når jeg heller kan gjøre dem om til flotte matter! Nå må jeg bare lære meg å hekle...

  SvarSlett
 9. God ide, jeg er nok ikke så stødig i hekling, men synes matten var veldig koselig! Ønskr deg en riktig fin helg:)

  SvarSlett
 10. Tack för din rara hälsning, så fin den mattan blev och så härligt att kunna återanvända..hoppas din fredagskbväll är bra..här har vi regn och kallt..ska detta vara sommaren som kommit, klem VIOLA

  SvarSlett
 11. sååååååå fin matta, ljuvliga saker du gör, vad glaaaaaad jag är som hittat hit!

  varmkram lotten

  SvarSlett
 12. Herligheten så nydelig det så ut og så at det er brukt utslitt sengetøy da som er hekla, og ikke vevd som de vanligvis gjør. Nydelig;)

  Ha en fin dag her i trøndelag ser det ut som om sola kan komme idag!!

  SvarSlett
 13. Ja jeg hørte på deg.Takk for tipset.....nå er jeg blakk men har to vakre skap å pusse opp.

  SvarSlett
 14. Kult-kult-kult :-)
  Lenke lagt ut, jf. kommentar på en annen sak hos deg (det går litt i ball for fruen av og til)
  Takker & bukker for delingen!
  Klem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar