Loppefunn - del 2

Som sagt ble det mye lopper og mange godbiter på meg i helgen.

Dette maleriet (olje på lerret) var jeg utrolig heldig med og fikk det for en hyggelig - eller kanskje jeg skulle si en symbolsk pris. Det er signert Toralf Jergill - som var født i 1900. Jeg liker gamle portretter og skal beholde det selv.


Et fint gammelt Egersund vaskefat og mugge kimser man ikke av!Gamle noteark er sjarmerende - forsidene er så pene at de gjerne kunne rammes inn og henges på veggen. Jeg fant en hel bunke. Her er noen.

Til sist har jeg lyst til å vise et hefte fra Alle Kvinner som tar for seg skikk og bruk. Jeg har humret og lest om alt fra å spise snegler til hvordan man skal te seg på audiens hos Kongen. Ja, ja det med å spise snegler fikset ikke Julia Roberts heller i Pretty Woman.... Dessuten er det viktig å vite hvordan man skal behandle hushjelpen slik at man får maksimum respekt og arbeidsinnsats ut av stakkaren. Heftet fra 1949 gir et fint innblikk i datidens liv og levnad. Morsom lesing!Det morsomme er at jeg betalte meget hyggelige priser for alt sammen - kjøpte ikke på auksjon og fant disse herlige gamle tingene på dag 2 da det vanligvis er tømt for det som er noe verdt.

.....og neste uke er det nye muligheter !

As I promised I am showing some of the things I found on Sunday at the flea market. The second day the good stuff is usually long gone, but take a look at all these things. The oil painting on canvas is signed Jergill - a large paiting of a young woman - Jergill was born in 1900 so the picture can be from the 40's maybe? The musical notes from the 30's have lovely pictures and are so pretty that I am thinking of framing them. The booklet with the woman shaking hand with the man is an instruction book on how to behave - and even more important how to be desired by all men. Then follows instructions on how to treat the maid and how to behave when visit the King.... Not to forget there is also an explanation on how to attack and eat snails.... Well, Julia Roberts had problems with this in Pretty Woman too....

Kommentarer

 1. Så mange flotte skatter du har funnet!Likte veldig godt de gamle notearkene!!
  Klem:-)

  SvarSlett
 2. Det må jeg si - du har vært heldig med handelen. Skjønner godt du vil beholde maleriet selv. Og de notearkene var virkelige godbiter.

  SvarSlett
 3. Det maleriet var flott- og de husmortipsene...hmhm..kanskje du kan sende over de med hvordan man skulle få mest mulig ut av hushjelpen- så får jeg prøve å anvende de på meg selv?
  Snegler kunne jeg aldri tenkt meg å spise...får frysninger ved tanken;)
  Ha en fin kveld med kuppene dine!

  SvarSlett
 4. Skal si du har funnet mye fint :) Maleriet er Vakkert!

  SvarSlett
 5. Skjønne bilete då! Der var du heldig-Sei gjerne ifrå om du veit om nokre loppis rundt her:-) Og ja, har vore på Lien- fantastisk herleg. Så snart hus er i boks er det stabbur og låve for tur, god tid til å førebu kva og korleis eg vil ha det då. Spennande...Og takk for tipsing om bloggen kons:-)

  SvarSlett
 6. Har vært heldig igjen du ser jeg.Likte spesielt godt maleriet ditt. Det må da være mye verdt.

  Uansett så er det jo den verdien en selv ser i det som betyr noe.
  Nyt loppene.

  Klem Ann<3

  SvarSlett
 7. For noen skatter du har funnet... alle de flotte notearkene... Morsomt med bladet... klem O=)

  SvarSlett
 8. Så mange flotte nostalgiske ting du viser!! Skikkelige skatter du har funnet!
  Ønsker deg en fin dag.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 9. Hei Ingerid
  Så fine ting du har funnet på loppemarked...du er jo helt rå.
  Har du muggen fremdeles? nå har jeg begynt på jobb og er i oslo tre ganger i uken...kansje det er en mulighet til å få hentet dem.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 10. De gamle magasiner er så utroligt sjove at kigge i. Svundne tider fra vores forældre var unge!
  Ren nostalgi....

  Smukt portræt!

  Klem Helle...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar