Hvor er julestemningen?

Julen nærmer seg med stormsrkitt og julestemningen er laaaaangt unna for min del.  Det har vært en dag med øs pøs regnvær og ingen tegn til jul og julestemning. 

I et forsøk på å finne i alle fall litt julstemning kjørte vi til Drøbak - det er jo julenissens hjemby, med julehus og julenissens postkontor. 


Regnet øste ned og med regnet forsvant alt håp om julestemning. 

Høres dette trist ut?  Neida, det var vært en flott dag.  Drøbak er en nydelig gammel by - selv i novemberregn.  Nydelig velholdte hus og stakittgjerder og ikke minst hyggelige små butikker.  En utrolig fin bruktbutikk var søndagsåpen. Greie priser og masse koselige saker og ting.  Butikken er lett å finne i hovedgaten.  Titt etter en kjellertrapp - for butikken har gått under jorden, bokstavlig talt. 

Hyggelig er det at butikkene - i alle fall interiør og gavebutikkene holder åpent på søndager. 
Cornich Antique er en utrolig nydelig butikk.  Denne var dessverre stengt, så jeg ble stående å sikle på gaten med nesen klemt til vindusruten.

I et annet vindu fanget mitt øye denne puten med knapper.  Nå har jeg sittet hele veien hjem og tenkt på puten.  Hva med et lekkert hvitt stoff og hvite og elfenben knapper tro? 

Vi har så vidt innom julehuset også, men det var for mange alt for "julete" ting for meg.  Disse nissene ser man jo overalt ellers også, så for meg var nok julehuset en nedtur. 


Besøket ble avsluttet med et kort besøk på Follo Museum hvor det var julemarked.
 Christmas is not far away now - but the Christmas feeling is far away with rain and grey weather!  No snow yet here around Oslo.  In an attempt to find the Christmas spirit we drowe to Drøbak - Santas home town!  The Christmas shop is one of the highlights in the little charming town.  For me the beautiful old houses and piced fences was much more charming.  Many of the shops were open even on Sundays and I could browse in some of the nice interior decoration stores and antiche shops.  Take a look at the pictures and the links - maybe you should take time to visit this charming little coastal town if you ever come to Oslo.   


Kommentarer

 1. Drøbak har jeg lyst til å besøke en gang.
  Høres ut som et koselig sted.
  Ha ei flott uke :)

  SvarSlett
 2. Du har da fått med deg mye hyggelig til tross for dårlig vær. Den puten med knappedekor var råstilig. Blir sikkert fin med lyst stoff også.

  SvarSlett
 3. Har hørt flere si at Drøbak er en kjempekoselig juleby :) Men i øs pøs regnvær skal det vel noe til å få julestemning uansett hvor man er?

  Ønsker deg en fin uke. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 4. Drøbak er en koselig by... har ikke besøkt den på denne årstiuden ,men om sommeren..

  Vi ønsker oss snø som daler ned..O=)

  Klem O=)

  SvarSlett
 5. Hei du !
  Drøbak er jo en kjempekoselig småby og het sikkert ett fint sted å oppsøke i jakten på julestemninga. Var der en tur i sommer og fikk nesten " sørlandstemning " der jeg ruslet rundt.
  Julemesse på Bygdøy... Du skal vel dit i år og ? Var en tur på vestkanttorget på lørdag, og tenkte på deg da jeg så damene bak " bodene" sine. Lurte på om en av dem var deg. Hyggelig sted forreste, med ett yrende folkeliv. Men ikke akkurat loppemarkedpriser, nei...
  Pute med knapper... Fin ide. Jeg har jo både symaskin og knapper i fleng, så kanskje.... Kanskje...

  SvarSlett
 6. Er det mulig!! Den annonsen skulle jeg likt å sett.
  Koslig i Drøbak. Vi var der en gang når min 15åring var lita. Skulle se om vi fant juelnissen. Men det var bare pyntenisser å se. Så vi ga opp og drog tilbake til bilen. Og vel inne i bilen på vei utqav parkeringsplassen blir jentungen helt i hundre. Der var nissen. En parkerintgsvakt med nisseklær. Vi lo men jentungen var kjempefornøyd:)

  Veldig mye lekkre teksitler hos deg. Sikle sikel..

  Ha en fin uke.
  Klem:)

  SvarSlett
 7. Den knappe-pude er jo helt fantastisk, synes den skal være præcis så brun som den er!!

  Helle

  SvarSlett

Legg inn en kommentar