Våren er her!

Vi har vært på tur i dag.  Vi bor ved foten av Pyreneene og vi blir aldri trøtt av å besøke alle de små flotte landsbyene høyt oppe i fjellene. 

I dag har været vært helt fantastisk og vi har hatt rundt 20 grader - sol og vindstille.  På en slette høyt oppe i fjellene fant vi tre fjordinger!  Hestene passer jo utmerket til fjellene og bakkene her, og det var veldig morsomt å finne dem.
 

Som dere ser er det vår her i Frankrike også.  Våren er sein her, for det har vært kaldt og det har til og med vært snø!  Nå blomstrer det imidlertid.  Aprikosetrærne har flotte rosa blomster.  Aprikoser er ganske hardføre trær og trives langt oppover i fjellene.  Når vinrankene må gi tapt, tar aprikosene over. 

I grøftekantene gror vill iris, ville perleblomster og ville påskeliljer.  I dag har jeg for første gang sett blåveis her.  Jeg visste faktisk ikke at blåveisen fantes her, men det gjør den!
Den tørre blomsten på fotomontasjen over er en vill fjellplante som er meget sjelden.  Den er fredet, men mange har den på døren.  Det er knyttet mye overtro til denne planten.  Den beskytter mot onde ånder, den forutsier været og bringer lykke - som hesteskoen!Jeg blir aldri trett av dette landskapet.  Vi er egentlig nærmere havet, men jeg tror nok fjellene er mer tiltrekkende for meg. 

This is the wonderful landscape surrounding us. We live at the foot of the Pyrenees and we never get tired of exploring the hundreds of small villages in the mountain valleys. Today we have been to several small places as high up as 1100 meters above sea level. In a green pasture high up in the mountains we discovered three Norwegian horses. The blond horses you see in the picture are Norwegian Fjord Horses! That was such a surprise for us to find them high up in the Pyrenees. They are gentle and sturdy horses and perfect for the mountain landscape here. As you can see the spring is finally here. The winter has been a cold one with snow and very cold weather. Now the apricot threes are flowering and the spring flowers pop up all over.

Kommentarer

  1. For noen vakre og stemningsfylte bilder av både landskap og blomster. Det gir skikkelig vårstemning. Jeg er enig med deg i at fjellene ligger mitt hjerte nærmest, selv om havet også er fint. Jeg sier ja takk begge deler.
    Kos dere fortsatt i Frankrike!
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  2. Å som jeg misunner deg. Snakket akkurat med vår eldste sønn som også er i Frankrike nå, og han kunne fortelle at det var 18 varmegrader. Håper jeg får realisert planene om å reise til Frankrike om ikke så lang tid. Etter å ha sett bildene dine er ikke ønsket blitt mindre.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar