Bitt av sommer-markeds basillen....


Kjerringtorget er et torg på Nesbyen hvor kvinner får selge egnproduserte varer. Kjerringtorget er et årlig arrangement som går av stabelen siste helga i august.
Av kvinner, med kvinner - for alle
En gjeng frivillige voksne jenter i Kjerringrådet er arrangører.
175 boder med ca. 250 glade kjerringer har de siste årene fylt sentrum i Nesbyen siste helga i august.
Kjerringtorget er et sted hvor kvinnelige etablerere og næringsdrivende kan markedsføre seg og selge sine egne produkter.
Hvert år deler vi ut Solsikkeprisen til et produkt med utviklingsmuligheter, gjerne med tradisjonelle materialer brukt på en ny måte.
(Teksten er tatt fra Kjerringtorgets egen hjemmeside - det gjelder bilder også)Det var Mai Britt Larsen fra Hønefoss som tipset meg om dette markedet.  May Britt hadde denne koselige standen på Etnedalsdagene.  Der solgte hun sine flotte håndlagede ting!  Hun blir å finne på Kjerringtorget også naturligvis - så etter henne der! 


 

Kjerringtorget går av stabelen den siste helgen i August - altså 28 - 29 august!Samme helg er det også Kremmertorg i Begnadalen for dem som liker bruktmarkeder!
Kremmertorget har egen hjemmeside hvor du finner mer informasjon.  Dette er et virkelig hyggelig marked hvor man kan gjøre utrolig bra kjøp. 
Kremmertorget er et antikk-/brukt-/ håndverksmarked som arrangeres den siste helga i juni og den siste helga i august hvert år. Markedet samler mellom 15 og 20 selgere, alt ettersom hvor stor bodplass hver enkelt trenger.Kristiansmoen er et småbruk beliggende kloss inntil E16, 75 km. nord for Hønefoss og 53 km. sør for Fagernes. Gardstunet er flatt, og det er gode parkeringsmuligheter tett ved markedsplassen. I kafèen kan en få kjøpt grillmat, lapper, is og drikke, og her er det mange sitteplasser under tak. Gården har utedo.
 

Bildene og noe av teksten er lånt fra Kremmertorgets egen hjemmeside !
Lappene er populære - det holder ikke med en til hver av disse. 

God tur!

 

Kommentarer

 1. Så kjekt at du forteller oss om begivenheter som er verd å ta med seg. Høres ut til å være noe for meg alt dette.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tips til flotte arrangemanger.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 3. Så bra arrangement da...
  flotte arrangement begge to som fortjener sin omtale...

  og i dette forumet kommer det godt rundt i Norges land..

  O=))

  SvarSlett
 4. Kjerringtorget er jo bare såååå koselig. Dessverre går jeg glipp av det i år :(

  Ønsker deg en fin høst!

  mvh Sigrid.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar