Et lite smart maletips

Jeg maler ofte og en del mindre og pirkete ting som må snus og vendes på mange ganger i løpet av maleprosessen.Jeg har laget meg et lite hjelpemiddel som gjør det noe enklere for meg.  Jeg kjøpte en *"snurre" plate på Ikea som jeg tror er beregnet å sette TV på.  Den snurrer i alle fall rundt.  Oppå la jeg en plate slik at en pinnestol står støtt.  Egentlig kan jeg fint legge store ting på også - har for eksempel brukt den da jeg malte et rundt bord og det fungerte veldig bra.

Nå kan jeg stå på en plass og dreie tingen rundt slik at jeg kommer til med kosten på alle kanter.  Det er jo ikke alltid man kan ha prosjektet midt på gulvet og selv går rundt.  Så får stolen gå rundt i stedet da - og jeg finner lett alle de umalte flekkene! Forøvrig har jeg forsøkt meg på den turkis-grønne fargen jeg kjøpte etter inspirasjon av de gamle skuffene. 

Den blir nydelig.  Stolen hadde jeg bare en av så den fikk bli prøveklut.  Jeg klarer ikke å få riktig farge på bildene pga lyset der nede i malerommet.  Fargen er ikke så blå som på bildet, mer turkis,grønn,grå,blå - hvis noen skjønner hva jeg mener.

Forøvrig fant jeg noen inspirerende bilder i boken "Norges Vakreste Sommersteder" med lignende farger! Så lekkert om sommerlig!

Kommentarer

 1. Akkurat den stolen har jeg også, om enn bare en stk.. den andre hadde en sprekk i setet, så den mente samboer at måtte kastes.. "Du tiltrekker deg skrot du!", og "hva skal du med den? Drepe noen når folk sitter på den og den knekker?!".. Hehe, jaja, sånn kan det gå noen ganger.. :)

  SvarSlett
 2. Stolen på det øverste bildet altså, så jo at du hadde bilde av en annen stol også :)

  SvarSlett
 3. Smart løsning. Har tenkt å male kjøkkenstolene mine(10 stk) så da var rådet ditt supert. Blir nok snurrebrett her også ;)
  Fargen og stolen ser ut til å bli veldig fine :)
  Gor helg
  Klem, Trude :)

  SvarSlett
 4. Dette var en god idè som jeg skal legge meg på minne. Jeg har et slikt snurrefat liggende. Den blir ikke brukt på kjøkkenet lenger, men kanskje den kan få jobb i boden heretter?
  Jeg liker å se før-nå bilder av dine prosjekt - og de er det mange av!
  Jeg er også inne i en grå periode. Idag ble et stort spisebord i bjørk, forvandlet til grått! Kjempefornøyd. Og det ble en helt ny stemning i rommet.
  God helg-hilsen fra Marit

  SvarSlett
 5. Dette var et utrolig godt tips, for jeg har strevd med samme problemer selv under diverse maleprosesser. Tror faktisk jeg har et gammelt ostefat som kan brukes til samme formål.

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 6. Kjempelur ide å bruke snurrebrett! Heretter skal malingen gå så mye enklere :)
  Ønsker deg en god helg.
  Klem fra Fru Strøm.

  SvarSlett
 7. Det var jo kjempelurt! Takk for lurt tips. Ha ei fin helg. Klem fra Eva :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar