torsdag 1. november 2012

Madeleines

I går la jeg inn disse gamle kakeformene i min web butikk.  De er til å lage de velkjente franske småkakene Madeleines.  Deilige luftige små kaker med en liten smak av sitron!Har du lyst til å forsøke deg på kakene så har du oppskriften her!


Tekst og bilder lånt fra Chrisopher Ottosen sin web side! Forøvrig masse spennende oppskrifter der! 


Madeleines.

Madeleines.
Madeleines er små kaker med en særegen skall-lignende form. De tradisjonelle formene er laget av støpe jern, som er mulig å finne i butikker som spesialiserer seg på kjøkkenutstyr men også enkelte jernvareforretninger, de mer moderne formene er laget av silikon.
Tradisjonellt kommer madeleines fra nordøst i Frankrike, nærmere Lorraine regionen. Og historien bak, er at de ble oppkalt etter Madeleine Paulmier som var Louis XV av Frankrike sin dessert Chef på 1800-tallet.
Server gjerne Madeleines alene, eller så anbefaler jeg og dyppe dem i varm sjokolade. Oppskriften på «Chocolat chaud» (varm sjokolade) finner du under «dessert» her på christopherottosen.com

1 kommentar:

  1. Så herlig gamle kakeformer:)
    De likte jeg godt:)
    Klem Merete

    SvarSlett

Fremdeles litt tid for utekos igjen før det blir høst for alvor!

Det begynner å bli høst, men det er fremdeles muligheter for utekos.   Slik har jeg det på verandaen min.  Med en god kopp kaffe og et p...