Husmannsplassen begynner å bli ferdig!I helgen har jeg puslet litt med gardiner og pynt. Husmannsplassen vi skal benytte som gjesterom begynner å ligne noe. Hele prosjektet er jo et gjenbruksprosjekt - det eneste vi har kjøpt er maling.


Møbler - ting og tang er sanket sammen fra alle hjørner, malt litt, vasket og pusset. Det begynner faktisk å bli koselig i det lille huset nå. Foreløpig er det kjøkkenet som er møblert.
Dette er et gammelt lite sted - jeg vil at det skal se gammeldags ut. Det skal være bondemøbler og gammeldagse gardiner, filleryer og koselige gamle tallerkner og porselen. Dette er ikke et sted som skal være stylet og gjennomført. Det skal være et sted hvor man går inn og blir litt satt tilbake i tid. Man skal føle at tiden har stått litt stille her. Det er litt av ideen min.


Nå skal vi finne litt mer ting og pynt til soverommet. Seng og flotte Jensen madrasser arvet vi av naboen! Vi er nok ikke så gjennomførte at vi bruker halm madrasser.....Gardinstoffene kjøpte jeg på salg hos Solberg Spinneri for kr 10.- pr meter for flere år siden - det har visst ligget på vent for dette prosjektet.Gamle bilder er koselige - se også forrige innlegg. Her er bilder fra området som har vært stuet bort. Jeg skal scanne flere gamle bilder og fylle inn i hullene etterhvert. Jeg skal nok få lurt inn et kongebilde og et Jesus bilde her også!

Ellers mangler det fremdeles puter og lampeskjermer her og der. Koselig sengetøy må også til - og kanskje et lappeteppe til sengen? Et nattbord må jeg også finne et sted.

Det mangler ikke på oppgaver.
Dessuten er det et annet lite hus på tomten som skal bli gjesterom nr 2....
Hvis du har lyst til å se hvordan det var så gå inn her:

http://brocante-antique.blogspot.com/2008/07/en-deilig-helg-er-over.htmlOur little guest house is slowly, slowly growing into something nice. This project is a low cost project - the only thing we have bought - is white paint. All furniture and things have been collected from our barn, cellers and attics in other hosues. These are things we did not use for anything. The curtain material was bought years ago for about 1€ per meter. At that time I did not know what to use the material for. I still have to finish the bedroom - I need to make some cushions, lamp shades etc. And when all this is completed there is another little house on the property waiting for a face lift. That will be our guest room number two!

Kommentarer

 1. Det var et nydelig gjeste"rom" :) Gjennomført stil og skikkelig hjemmekoselig! Dine gjester kommer helt sikkert til å føle seg godt tatt imot i denne idylliske stua.

  God natt :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 2. Jeg kan godt lide at du holder husets gamle stil i indretningen, det ser også meget hyggeligt ud.

  Fortsat god arbejdslyst!

  Klem Helle

  SvarSlett
 3. ah koselig koselig koselig!!!!!! :) Jeg har nesten lik ovn på mitt kjøkken :) Den er så sjarmerende!

  ha en fin uke fremover :)

  SvarSlett
 4. Hei.Som dere har stått på-Kjøkkenet ble veldig koselig.Flott at alt er gjenbruk.Lykke til med neste prosjekt.

  SvarSlett
 5. Hei, så utrolig sjarmerende og flott det blir!! Så ksoleig med gamle ting og tang mot nymalte vegger og gulv!! Klem, Marianne

  SvarSlett
 6. Noe sier meg at du trives der du holder på !

  Kjempekoselig , blir det . Jeg liker jo gjenbruksideen selvfølgelig.Fint å ha noe sånt å pusle med i dette været...

  Kos deg i Vællers !

  SvarSlett
 7. Hei
  Dette var virkelig flott. Jeg blir helt mo når jeg ser slike interiører. Minner om slike svenske interiører som jeg blir helt skjelven i knærne av. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett
 8. Her kommer jeg gjerne på besøk, så koselig, helt hensatt 100 år tilbake, helt herlig. Jeg har aldri vært en samler, men jeg ser at det meste kan brukes omigjen. Har blitt flinkere på det området. Ha en fortsatt god sommer Ingrid, kos deg i Valdres. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 9. Åååå, dette var absolutt kjempekos! Har også et gammelt hus under resaurering og er helt enig med deg; det er viktig å beholde "sjela" og ikke style det til så masse.
  Synes du er på riktig så god vei til å få et kjempeflott hus! Lamper og denslags er jo bare gøy å gå til anskaffelse av :-)
  De gamle bildene passer supert inn i sammenhengen, og benken var veldig sjarmerende.
  Dette er en invistering i livskvalitet, spør du meg:-)

  Lykke til videre - blir kjekt å se fortsettelsen.

  God dag til deg!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 10. Dear ingrid,
  what for a nice house.......all the rooms are very nice.It is a lovely home where do you live :o)))))
  A wonderful day with many sunshine wish you,
  Elke.

  SvarSlett
 11. Åhh... så herleg "RIKTIG" alt er!! Eg storkosa meg med dette innlegget!
  Reknar med at resten blir like gjennomført,så eg gler meg allerede til å få sjå!
  Fortsatt god sommar til deg:0)

  SvarSlett
 12. Men så ombonat o fint du har gjort.
  kram
  ninni

  SvarSlett
 13. It's really very nice! It doesn't mind if it's a low price project...it's very very lovely!
  Happy new week!
  Vale

  SvarSlett
 14. Hej!
  Vad fint ni har gjort det. Precis i min smak. Jag längtar tills vi kan börja renovera det lilla huset på vår tomt, men tyvärr är det i så dåligt skick så det kommer att ta lång tid. Ha det så bra hälsningar Aydan

  SvarSlett

Legg inn en kommentar