lørdag 10. november 2007

Julemarked på Folkemuseet


Snart er det julemarked på Folkemuseet!


Julen står snart for døren. Hvor får du mer julestemning enn på Folkemuseet's julemarked?

Det arrangeres hvert år et par helger i Desember. I år er det de to første helgene i Desember. Både lørdag og søndag er markedet åpent fra 11.00 til 16.00.

Jeg har vært med som selger i flere år. Jeg tar med meg mange fine gamle ting som jeg selger. Det er så gøy og gir meg så mye. Jeg kan jo ikke ha alt selv, så noe av det jeg har samlet sammen i løpet av året, selger jeg på julemarkedet.Les mer om markedet på følgende nettsider:Bildet er fra tidligere år!

Flere lappegleder


Dette er et teppe som kanskje mange patch work entusiaster hadde fått gåsehud av! Det er slett ikke sydd etter de intrikate oppskriftene du finner i hobby bøker. Lappene er både skakke og skjeve og sammensetningen av stoffer og mønster er kanskje noe merkelig. Jeg syntes dette teppet er absolutt sjarmenede og har et herlig utrykk. Det hyggeligste er å tenke på at noen, for lenge siden, har samlet på gamle klær og stoff biter til det ble nok til et teppe. Så har de klippet og sydd i mange timer, og kanskje brukt det i mange år selv. Nå er det mitt og det har fått bli min duk på spisebordet for en stund. Dette var også et funn jeg gjorde på Vestkanttorget i Oslo i sommer. Jeg har forresten planer for spisekroken min men det skal jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Gamle lappe gleder


Det er ikke ofte en kommer over gamle fine patch work arbeider. Selv om jeg syr tepper etc selv så er det moro med tepper som er gamle. En dag kom jeg over dette fine teppet på Vestkant torget i Oslo til 500.- Tenk så mye arbeid. Teppet er sydd for hånd - det ser ikke ut til at noe er maskin sydd. Det er kanskje litt synd å sitte på det, men det får ligge over godstolen min i alle fall for en stund. Puten er forresten kjøpt på loppemarked i Danmark en gang for mange år siden.

Blått og hvitt

Jeg har alltid vært fasinert at blått og hvitt porselen. Det begynner å bli mange ting etterhvert. Nå og da kommer kommer en over ting som bare er så fine at de være med hjem......

Gamle porselenslokk for eksempel, de er ofte små kunststykker i seg selv - men uten terrinen er de jo ikke mye en kan bruke dem til eller...... Å jo da! Heng dem på veggen og gled over hvor fine de er i seg selv der de henger.
Alt kan jo forresten henges opp til glede for øyet - bare man har plass.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...