fredag 6. november 2009

Et vindundermiddel - Fix Universal


For litt siden kjøpte jeg en krukke med et virkelig "vidundermiddel" - Fix Universal.  Dette er et middel man kan polere og rengjøre alt med. 

Porselen og stengods har ofte misfarging og små krakeleringer og riper i glasuren.  Dette middelet rengjør og polerer slik at tingene får tilbake glansen og blir mye friskere.  Rørleggere bruker middelet på porselensvasker og lignende har jeg hørt
Krukken kostet kr 250.- men den kommer til å vare i årevis.  Jeg har forsøkt den på metall, emalje, porselen og omtrent alt annet.   Du fukter svampen lett - stryker den over pastaen i krukken og gnikker i vei.  Middelet inneholder ingen slipemidler så det skader ikke tingene du vasker.  De gamle kjøkkenbollene er ofte misfarget av gamle hjulvisper og pisking.  De stygge merkene fosvinner og glansen kommer tilbake.

Høres det utrolig ut?  Dette er faktisk sant og ingen spøk! Har du en del gammelt porselen og stengods som kunne trenge en god rens er det verdt å prøve dette. 

Jeg forsøkte det også på oppvaskkummen - den ble fantastisk eller en liten skrubb!

I bought this jar in an antique shop - expensive but extremely effective.  I polish everything with this paste.  You can use it on pottery - metal and almost everything.  I was really surprised to see the result.  It was well worth the money I spent!

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...