onsdag 4. februar 2009

Rose kelim og andre tekstiler i mitt hjem!

Forleden dag la jeg ut til Alna senteret for å ta den nye Home & Cottage butikken i nærmere øyensyn. Jeg har bladd og bladd i den fine brosjyren de hadde i Aftenposten og hadde store planer om å bruke penger. Tro det eller ei - jeg ble ikke en krone fattigere. Jeg hadde tatt med både kjøpelysten og den tykkeste lommeboken, men kom altså derifra uten den aller minste lille ting.

På forsiden av brosjyren deres var det nemlig et lekkert teppe - en rose kelim. Disse har jeg sett etter lenge og siden de hadde åpningstilbud også så hadde jeg da altså tenkt å slå til. Det fantes ikke et eneste av disse teppene i butikken - masse andre tepper, men ingen rose kelimer....

Disse teppene syntes jeg er så fine. De passer til både nytt og gammelt og har nydelige kraftige farger, akkurat de nyansene jeg liker. Den unge damen bak disken trodde nok kanskje at de kom til å få igjen noen, men kunne ikke si noe mer. Samtlige unge damer var opptatt med et ungt par som skulle kjøpe to sett med sengetøy på tilbud. Der sto jeg med lommene fulle av penger klar for å bruke dem alle på et teppe og måtte pent vente til det ble tid til andre kunder.... Butikken skårte vel ikke topp poeng på service og kundebehandling, men pytt sann jeg kan da gå andre steder! Jeg har vært på nettet for å se hva som var å oppdrive, men fant bare noen få.

Jeg mener jeg så mange fine slike tepper i møbelbutikken på Leira så neste gang vi reiser til gården i Valdres har jeg tenkt meg innom der. Er det noen som vet om de fremdeles har dem der?
Jeg tok en liten titt rundt meg i mitt hus og fant at jeg har mange ting med slike mettede og kraftlige farger.
Denne puten har jeg kjøpt på bruktmarked i Danmark!
Denne er fra et loppemarked - og puten under har jeg brodert selv.
Denne arvet jeg etter mamma. Hun elsket puter og hadde mange fine!

Dette strikkede lappeteppet har mamma strikket i den tien hun var forlovet med pappa. Vi hadde det i sofaen i alle år og enda er det helt perfekt.

Gulvtepper har jeg mange av - men altså ingen rose kelim enda.....
Dette er et frontstykke fra en kinesisk folkedrakt - denne har jeg selv kjøpt i Kina.
Jeg har mange hvite tekstiler også - men da liker jeg at de har litt ekstra struktur.
Dette teppet er kjøpt i brukthandelen på Røyken stasjon.

Det er nok ikke slik at det er bare hvitt rundt meg. Jeg tror ikke jeg klarer å leve i et helt hvitt miljø. Jeg må ha kontraster og varme farger - i alle fall i perioder. Jeg har mye hvitt, men det totale intrykket er ikke hvitt.

The other day I decided to spend all my money – after having read a beautiful advertisement for a new chain of interior shops called Home & Cottage. Armed with my fattest purse and a fears desire to spend them all on a rose kilim carpet. There was a picture of it in the ad so I had decided that this carpet was a must for me.
I went through the whole shop but did not find any. The young ladies working there were all busy chatting with a you couple that was going to buy some bed linen at reduced price so I was left waiting until one of them finally found a moment to answer my question. No – they did not have any! She did not know if they were going to have any either – so I left without even spending a penny. Well – I have seen some nice ones in a shop in a small place in Valdres – so the next time we are going to the farm I will stop there to have a look. I am sorry but this new shop did not score a lot of points with me!

I took a look around my house and found I had a lot of textiles with these strong colours and I am sure a rose carpet would be just perfect. I do like white textiles as well – but I prefer those with some strong texture. I am not a totally “white person” – I need colours around me to feel at home!

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...