fredag 10. april 2009

Nyvaskede skatter!

Bruktbutikker i Frankrike vaskes ikke - punktum! Det man finner er så skittent at man enkelte ganger ikke ser fargen! Jeg har tømt oppvaskmaskinen nå - og sitter og ser på de fine tingene!

Lokkene jeg kjøpte i dag er som små underverker! Den ene har en artisjokk som knott!
Hanna i Sjarmende Gjenbruk ga meg et tips om å bruke lokkene på kurver dersom jeg ikke hadde terrin som passet. Det skal jeg huske - takk for tipset Hanna!
Den emaljerte boksen til ris likte jeg godt - har masse emalje fra før - både her og hjemme. Spesielt fine er de med skrift og mønster.


Settet med aluminiums bokser til kaffe, sukker og te hadde faktisk messing skilt - det så jeg ikke da jeg kjøpte dem. De var så skitne at jeg lurte på om jeg i det hele tatt kunne få dem reine.

I morgen er det flere markeder - og i morgen kveld er vi invitert til en nabo til middag, Det gleder vi oss til.

Here are some of the treasures I found today. The two porcelain tops are just lovely to look at. The French brocantes are so dusty and dirty that the things you buy sometimes chages color completely once they are cleaned. The aluminimum boxes actually had brass lables - I did not see that when I boought them. That was a lovely surprise!

Nok en stemningsrapport!


Livet er blitt ganske bra nå - late dager i Estagel og internet i tillegg.

Det er 3 minutter til bakeren - ingen ser rart på deg hvis du kommer i joggedress...

Ferskt brød til frokost hver dag - stakkars baker, han står opp kl 04.00 for at alle skal ha brød til frokost!

Gammeldags kaffe i emaljert kanne - på gass komfyr!

Jeg lager mat som tar lang tid - i dag er det Cassoulet (bønner og grønnsaker) - og koser meg med ferske varer av alle slag.

Dagene går med korte og lengre turer - samboeren kjører alle omveier så jeg får dekket loppebehovet mitt. God som gull er mannen! Han ser skiltene før meg til og med - men går trøtt av bruktbutikker - han vil ha skikkelige markeder hvor man kan finne skatter til en slikk og ingenting.

Her er noen smakebiter på diverse innkjøp.

Smijernstativet fra et forsamlingshus eller kirke skal jeg ha på kjøkkenet med en fin kokebok. Tror ikke bibel passer der! Må visst kjøpe litt ovnssverte og gå over herligheten. Den er litt rusten og medtatt. Bøkene kjøpte jeg for €5.- pr stk.
Kjøkkenhåndlær elsker jeg og får aldri nok. Skal vise dere en fin ide med smekkene en annen dag!

I dag har jeg også kjøpt flere lokk til terriner - jeg finner aldri terriner med lokk, så nå kjøper jeg de lokkene jeg kommer over og de terrinene jeg kommer over - forhåpentligvis har jeg en perfekt kombinasjon en eller annen gang. De var så skitne at de er i oppvaskmaskinen nå.
Fugleburet er av messing - blir knallfint med en eføy inni på terrassen for eksempel.


Life is not bad at all! Time flies – we have lazy days with fresh bread from the local baker for breakfast every day – the poor man gets up at 04.00 to have bread ready for sale at 07.00!
We make old fashioned coffee in the enamel coffee pot and spend the days doing just the things we like to do!
We make comfort food that takes a long time to prepare go antique hunting – we sleep and we eat!
We make trips around in the countryside - locally and a little further off. My husbands automatically slows down and make a detour if he spots a sign for a brocante or antique shop – the man must be made of gold!

From the pictures you can see what I have bought. The bible stand from a church will stay in my kitchen with a nice cook book! Kitchen towels are my favourites – as you can see I have brought home a few!

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...