onsdag 7. oktober 2009

Kjøkkenet

I dag har jeg lyst til å vise dere noen bilder fra kjøkkenet vårt. Her er det hvitt Ikea kjøkken og den vanlige Ikea sofaen med løst trekk - det må være praktisk. Det er hyggelig med en sofakrok på kjøkkenet som gjestene kan sitte i mens maten koker. Store fliser på gulvet, hvite vegger og hvite fliser over benken.Alle andre møbler er enten fra loppemarkeder eller fra bruktbutikker. Mørkt tre er den tradisjonelle landstilen her. Franske bondemøbler er mørke - ikke hvite!
Vi har forsøkt å holde på de gamle detaljene i huset. Kjøkkenvinduene og døren skulle vel vært byttet med noe som er tettere, men jeg liker de gamle så de skal få være så lenge som mulig. En annen viktig ting er at det må ikke bli for tett, da får man nemlig veldig lett mugg i huset - det er ikke hyggelig når mugglukten slår imot en.

Ser at jeg skulle nok ha ryddet litt mer og stylet litt mer, men slik ble det altså ikke.Today I am going to show you some pictures from our kitchen. We do have Ikea cabinets and an Ikea sofa – the kitchen need to practical as well as cosy. It is nice that friends and family can sit in the sofa while dinner is prepared. The rest of the furniture are all pieces found one by one at local flea markets and brocants, thrift shops and such. French country furniture is dark – not white painted! I like the old windows and other old details and try to keep as much of the old details as possible.

Antikkmarked på en gammel vingård

Tilfeldigvis kom vi en dag over et skilt og en pil som til slutt ledet oss til en vingård som hadde åpnet sine gamle bygninger for en flott antikk messe.Det vi også oppdaget var at stedet hadde egen restaurant - Domaine de Rombeau. I mange år har vi kjørt forbi stedet - uten å vite om at det faktisk var en restaurant der. Man oppdager stadig nye ting. Vi må nok prøve ut dette stedet en kveld tror jeg. Vinen de serverer i restauranten er naturligvis gårdens egen.
Det ble ingen handling på oss her - ikke fordi det ikke var noen fine ting der, men prisene var i høyeste laget. Vi så imidlertid mye fint og koste oss der en lang stund. Hadde lommeboken vært tykkere hadde det vært mange fine møbler å kjøpe der til huset vårt.


Ute blandt drukerankene gikk disse fantastiske påfuglene og spankulerte.

One day we saw a sign and an arrow pointing the way for us to a lovely antique fair in and old winery. The winery – Domaine de Rombeau - had some lovely old buildings and we also discovered they had a restaurant that is open all year. We have passed this place so many times without noticing that they actually have a restaurant. The wine they serve is of course their own production. We did not buy any antiques here, but we had a lovely time and saw some wonderful pieces of furniture – unfortunately priced too high for our budget. Out in yard and between the grapes peacocks were looking for something to nibble on.

Emmaus

Emmaus - hørt om dem? Jeg hadde ikke hørt om Emmaus før jeg kom til Frakrike, men i ettertid ser jeg Emmaus mange steder, nå som jeg er klar over hva det er. Har sett skilt i Norge også.

Emmaus er en kristen organisasjon som i likhet med Frelserarmeen / Fretex driver hjelpearbeid og bruktbutikker - de jobber mest blandt hjemløse, prostituerte, rusmisbrukere etc. De driver som sagt bruktbutikker hvor det gis jobb trening og mulighet til å komme tilbake til samfunnet, samtidig som de gir de som trenger det et tak over hodet, mat og omsorg.

Emmaus finner man i mange land - du kan lese mer om dem
her - jeg har lagt inn link til den engelske siden, siden mange kanskje ikke er like i stive i fransk. De har også en side i Frankrike naturligvis - og mange utsalg. Her i Katalonia har vi det nærmeste i nærheten av Perpignan. Det ligger på en gård utenfor byen så man må egentlig har bil for å komme seg dit.
Jeg har kjøpt mange ting der gjennom årene. Man kan fremdeles finne flotte gamle møbler der, til en brukbar pris. De kjører også varene hjem til deg hvis du betaler en liten sum for det.


Bildene viser noen av skapene de hadde for salg i dag.

En gang jeg var der kom jeg i snakk med en av de som jobbet der. Han fortalte meg at han hadde kommet til Frankrike via Norge (fra USA). Han hadde syklet til Frankrike fra Norge, en reise han hadde brukt 6 år på. Livet hadde nok ikke vært bare godt for den karen i løpet av de årene, det bare han preg av. Det er mange sjebner der ute i verden. Jeg håper det går bedre for ham nå. Enten gjør det det - eller ikke. Jeg har ikke sett ham der siden.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...