søndag 20. juni 2010

Mitt favoritt møbel

Mange ganger har jeg tenkt på hva jeg skulle valgt i mitt hus, dersom jeg bare kunne velge en eneste ting. Valget er lett - det måtte blitt denne gamle kommoden.  Jeg kjøpte den for 25 år siden i en antikk butikk på en låve i Asker.  Den var alt for dyr for meg - som den gangen hadde veldig dårlig råd.  Jeg sparte og sparte for å skrape sammen til prisen den kostet.  Med jevne mellomrom var jeg innom låven for å sjekke at den ikke var solgt.  Så endelig ble det nok i sparegrisen, og den ble endelig min.  Den har stått på samme sted i stua siden den gang og inneholder bestikk og sølvtøy. 

I have some times wondered what I would have chosen from my home if I were to pick out only one item. I would have to be this drawer. I bought it 25 years ago in an antique shop at an old barn. I did not have enough money for it so I was saving up for the amount I had to pay for it. That took some time, so every now and then I had to look into the barn to see if they had sold it to somebody else. Finally I had the amount and it was mine. I have had it at the same spot in my living room for all these years – and it holds silver and cutlery.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...