søndag 12. juli 2009

Husmannsplassen begynner å bli ferdig!I helgen har jeg puslet litt med gardiner og pynt. Husmannsplassen vi skal benytte som gjesterom begynner å ligne noe. Hele prosjektet er jo et gjenbruksprosjekt - det eneste vi har kjøpt er maling.


Møbler - ting og tang er sanket sammen fra alle hjørner, malt litt, vasket og pusset. Det begynner faktisk å bli koselig i det lille huset nå. Foreløpig er det kjøkkenet som er møblert.
Dette er et gammelt lite sted - jeg vil at det skal se gammeldags ut. Det skal være bondemøbler og gammeldagse gardiner, filleryer og koselige gamle tallerkner og porselen. Dette er ikke et sted som skal være stylet og gjennomført. Det skal være et sted hvor man går inn og blir litt satt tilbake i tid. Man skal føle at tiden har stått litt stille her. Det er litt av ideen min.


Nå skal vi finne litt mer ting og pynt til soverommet. Seng og flotte Jensen madrasser arvet vi av naboen! Vi er nok ikke så gjennomførte at vi bruker halm madrasser.....Gardinstoffene kjøpte jeg på salg hos Solberg Spinneri for kr 10.- pr meter for flere år siden - det har visst ligget på vent for dette prosjektet.Gamle bilder er koselige - se også forrige innlegg. Her er bilder fra området som har vært stuet bort. Jeg skal scanne flere gamle bilder og fylle inn i hullene etterhvert. Jeg skal nok få lurt inn et kongebilde og et Jesus bilde her også!

Ellers mangler det fremdeles puter og lampeskjermer her og der. Koselig sengetøy må også til - og kanskje et lappeteppe til sengen? Et nattbord må jeg også finne et sted.

Det mangler ikke på oppgaver.
Dessuten er det et annet lite hus på tomten som skal bli gjesterom nr 2....
Hvis du har lyst til å se hvordan det var så gå inn her:

http://brocante-antique.blogspot.com/2008/07/en-deilig-helg-er-over.htmlOur little guest house is slowly, slowly growing into something nice. This project is a low cost project - the only thing we have bought - is white paint. All furniture and things have been collected from our barn, cellers and attics in other hosues. These are things we did not use for anything. The curtain material was bought years ago for about 1€ per meter. At that time I did not know what to use the material for. I still have to finish the bedroom - I need to make some cushions, lamp shades etc. And when all this is completed there is another little house on the property waiting for a face lift. That will be our guest room number two!

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...