onsdag 22. april 2009

Et sting av gangen....

Det er loppetider og jeg fikk lyst til å vise dere noen puter jeg har bordert av restegarn som jeg kjøper på loppemarked.


På loppemarkeder ser jeg alltid etter blonder, knapper, strikkegarn og broderigarn. Ofte finner jeg gamle pakker med strameibroderier som er påbegynt, men ikke ferdige. Da får jeg ofte masse fint broderigarn som ligger igjen i pakkene. Jeg kjøper et stykke ny stramei og broderer ruter i de fargene jeg finner for godt - og avpasser mønster og farger etter de garnrestene jeg har.


Her har jeg brodert lappemønster fordi det er ganske enkelt å få til, og jeg trenger ikke så mye garn i hver farge. Putene er ca 50 x 50 og kantet med en rufsekant som jeg kjøper hos Stoff og Stil. Jeg broderer halve korsting - enkelt og greit.

Ideen fikk jeg en morgen ved kjøkkenbordet med kaffekoppen - da jeg hadde jeg lagt på en rein bomullsduk med blå og hvite ruter.

Trenger du puter til å fylle dem med er det lurt å kjøpe dunputer på loppemarked også. Dunputer vasker du i vaskemaskinen og tørker dem i tørketrommel - de blir som nye - og fine og rene! Bruk Milo og finvask eller ullvaskprogrammet på maskinen.

Some time ago I made these embroidered cushions. When I go to a fleamarkets, I always look for laces, yarn, buttons etc that I can use for handicraft projects. I used some of the embroidery yarn I found, to make these patchwork pattern embroideries. I got the idea one morning sitting by my kitchen table drinking coffee and looking at the cotton blue and white cheked table cloth.

Shopping tips i Frankrike

I dag sender jeg dere et lite tips om en fin interiørkjede i Frankrike - Le Comptoir de Famille som selger alt av interiør. Herlig butikk med store og små ting - noe passer i kofferten - noe passer ikke....

De fleste byer i Frankrike har en slik butikk. Sjekk web siden hvis dere skal på tur - om ikke annet er det en herlig butikk med masse ideer.


Today I would like to suggest this French interior shop - if by any chance you are going to France. There is a shop like this in most French cities. Comptoir de Famille is the name. The shops are filled with lovely items to take home - some things fits in your suitcase - unfortunately other things don't...Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...