tirsdag 10. februar 2009

Jeg har gitt opp!

Jeg har gitt opp å hekle lappeteppe av disse forbaskede bestemorsrutene..... Jeg får de ikke fine og får slett ikke til å sy dem pent sammen - stingene syntes jo! Hekling er definitivt ikke noe for meg. Jeg trøster meg med mine restegarnstepper i stedet.

Jeg strikker på den største og groveste rundpinnen jeg kunne finne - med tredobbelt garn - og bytter farge når det ene nøstet er brukt opp. Enkelt og greit.

Da kan tankene svirre og jeg kan strikke og drømme og fantasere i vei! Har erfart at teppene blir penest og litt dusere dersom man bruker en grå tråd gjennom hele teppet. Dette teppet har det - det under har det ikke... Det aller fineste resultatet får jeg hvis den grå tråden er litt mørk og i mohair kvalitet!
Nå er restegarnet snart brukt opp - jeg må nok lete etter garn på vårens loppemarkeder. Det er omtrent en million tråder å feste så arbeidslaus blir en ikke selv om strikkingen er ferdig.

I have given up the granny squares. I cannot make them equal and square – so I have thrown away the few squares I made. I have gone back to knitting throws of my wool. I use three threads of different colour and change the yarn when one colour is finished. That is so easy and I can sit there knitting and dreaming of other things at the same time. I have noticed that the finished result is better if I use a grey colour through the whole project – the colours don’t come out that strong. The first throw has that grey yarn – the other has not. When the knitting is finished there are about one million loose ends to fix….

Fremdeles litt tid for utekos igjen før det blir høst for alvor!

Det begynner å bli høst, men det er fremdeles muligheter for utekos.   Slik har jeg det på verandaen min.  Med en god kopp kaffe og et p...