tirsdag 10. februar 2009

Jeg har gitt opp!

Jeg har gitt opp å hekle lappeteppe av disse forbaskede bestemorsrutene..... Jeg får de ikke fine og får slett ikke til å sy dem pent sammen - stingene syntes jo! Hekling er definitivt ikke noe for meg. Jeg trøster meg med mine restegarnstepper i stedet.

Jeg strikker på den største og groveste rundpinnen jeg kunne finne - med tredobbelt garn - og bytter farge når det ene nøstet er brukt opp. Enkelt og greit.

Da kan tankene svirre og jeg kan strikke og drømme og fantasere i vei! Har erfart at teppene blir penest og litt dusere dersom man bruker en grå tråd gjennom hele teppet. Dette teppet har det - det under har det ikke... Det aller fineste resultatet får jeg hvis den grå tråden er litt mørk og i mohair kvalitet!
Nå er restegarnet snart brukt opp - jeg må nok lete etter garn på vårens loppemarkeder. Det er omtrent en million tråder å feste så arbeidslaus blir en ikke selv om strikkingen er ferdig.

I have given up the granny squares. I cannot make them equal and square – so I have thrown away the few squares I made. I have gone back to knitting throws of my wool. I use three threads of different colour and change the yarn when one colour is finished. That is so easy and I can sit there knitting and dreaming of other things at the same time. I have noticed that the finished result is better if I use a grey colour through the whole project – the colours don’t come out that strong. The first throw has that grey yarn – the other has not. When the knitting is finished there are about one million loose ends to fix….

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...