tirsdag 27. oktober 2009

Skal det være en kopp kaffe?

For et par dager siden hadde jeg et innlegg om Tracy Porter og hennes tips om støping av lys. I dag har jeg forsøkt meg som lysestøper her hjemme.


Jeg trenger noen ting til en julemesse og tenkte dette kunne være en ide. Jeg har plukket fram kaffekopper fra skap og gjemmer og har faktisk støpt 10 kopper med kaffe-lys. Jeg har hatt i kanelduft og vanilje så jeg håper det lukter godt når man tenner dem. Håper doseringen ble riktig - det er vanskelig å vite hvor sterk lukten blir, men det dufter deilig nå i alle fall.

Jeg ble så inspirert at jeg skal gå videre med ideen - røde lys i vinglass, hvite lys i gamle melkeglass osv...... Her kan jeg jo bruke alle kopper og glass jeg bare har en eller to av, så jeg skal nok finne nok av ting til å støpe i.

Når lyset er brent opp, kan man vaske koppen og bruke den, kanskje sette en blomsterløk i den - eller et te-lys for den saks skyld.Men, så var det prisen da.... Hva skal man ta for dem på en julemesse? Koppene koster jo noe, materialene osv. Inntekten går til en forening, men de skal jo være salgbare - uten å gies bort. Det er alltid vanskelig det der med pris.

Tenkte jeg skulle pakke dem pent inn i cellofan slik at det ble en gavepakning.

Jeg tar gjerne imot tips om pris.Hva ville dere betalt?

I have been trying out Tracy Porter's ide on candle-making. I have used coffee cups and made brown candles. A few drops of cinnamon and vanilla oil gave them a nice smell. I will donate some of these to a Christmas sale. I am just wondering what they could sell them for - I always think it is difficult pricing things I have made.... What would you have paid for a candle in a nice cup?

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...