mandag 20. april 2009

Snart slutt på ferien for denne gang!

Det nærmer seg siste feriedag her i Estagel, og ting blir deretter. Måltidene blir kombinert av de ting som er igjen i kjøleskapet, vi vasker og gjør huset i stand for en "hjemme alene" periode igjen. Turene blir kortere fordi vi skal hjem til vaskemaskinen eller før regndråpene faller på klesvasken ute på terrassen. Det er også en del av ferien, å stenge huset, pakke ned - og bort igjen.

Til tross for nedtellingen opplever vi stadig noe. I dag skulle vi bare en liten tur ut for noen småting og kjørte en litt annen tur enn vanlig. Hva tror dere dukket opp? En bruktbutikk vi ikke visste om. Den var så støvete at vi omtrent måtte dusje da vi kom hjem, men vi hadde med oss mange skatter.

Bare se her.....
Bajonetten er fra første verdenskrig. Jeg forøkte meg på en påstand om at rusten sikkert var gammelt blod, men da ble jeg motsagt.....


Kakeformene er akkurat så gamle og rustne jeg vil ha dem. De store blir fine med tykke hvite høye kubbelys. Kjeksformene har jeg tenkt kan henges opp på veggen med en blonde som oppheng, og den lille blir vel søt med et te-lys?


Dessuten fikk jeg med en gammel fin tavle som kan stå på benken til å skrive middags-menyen på. En lekker gammel boks hvor lokket fremdeles er intakt - og med hengsler. Et nydelig engle- eller helgenbilde og flere gamle aviser fra første verdenskrig. Her er masse historie og bilder! Det er virkelig spennende lesing - hisorien fra første verdenskrig er så viktig her, men nesten ikke tilstede i Norge.

Den gamle terrinen er så enormt patinert at selgeren nesten så rart på meg da jeg plukket den ut. Det er jo DET som er det fine ved den. Her er herlig gammel patina, men ingen skår eller sprekker. Den kan vel fylles med potpouri eller lavendel kanskje?

Er det rart jeg drømmer om denne rare lille landsbyen om natten?

Shopping tips fra RomaFør jeg tar kvelden her i Frankrike etter hjemturen fra Roma, tenkte jeg at jeg ville tipse dere om denne fantastiske butikken i Roma. Den er et skattekammer av alt du trenger til å pynte møbler og gardiner med - bånd, dusker, snorer osv. Butikken ligger ikke langt fra Piazza Navona. Forøvrig er det masse andre små spennende butikker i samme området, så hvis du skal en tur til Roma så må dere sette av litt tid i dette området. Samme område har masse små hyggelige restauranter og er et hyggelig sted å oppholde seg på kveldstid også.
PASSAMANERIE CROCIANELLIFrange e fiocchi dal 1870 Via dei Prefetti, 37/40 - tel.066873592

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...