søndag 6. april 2008

Vårfornemmelser i Languedoc

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise noen vårlige bilder fra Frankrike. Her snør det i dag så jeg enkte vi alle trengte en liten påminnelse om hva som er i vente. Over er et bilde av Wisteria som blomster på nesten bare greiner. På norsk heter vel planten Blåregn tror jeg - og det er jo et dekkende navn. Når planten blomstrer blir det faktisk et reng av blå-lilla store blomsterklaser.

Fiken trærne var i ferd med å få blader og samtidig bitte små frukter som skal bli til deilige saftige fiken utpå sommeren.


Vill Iris blomstert både i murer og langst veikanter.
Sukkulentene som sto ute blomstet også.


Selv om jeg bare er på en kort ferie må jeg ha i alle fall noen blomster på terrassen. Når ferien er over flytter blomstene til min hyggelige nabo.
Artisjokkene på åkrene sto flott og er snart klare til innhøsting. Bunter med artisjokker ble nå solgt billig på markedene.
I menasjeriet til en "småbonde" litt utenfor byen var det liv!


Vinrankene har fått nye lysegrønne blader og valmuene blomstret på enga. Disse nye ferske vinbladene er faktisk spiselige. I Hellas fyller man dem med ris og krydder og lager nydelige Meze av dem.

Oliventrærne har alltid sitt blå grønne løvverk på. De krokete stammene er utrolig fine. Jo eldre trærne er jo flottere blir stammene. Gamle oliventrær selges på hagesentrene slik at selv i en nyplantet hage kan du nyte synet av eldgamle oliventrær.
Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...