lørdag 19. januar 2008

Min nye spisestue

Endelig helg igjen!

Uken flyr så uendelig fort - dagene bare blåser av gårde!

I går hentet vi en spisestue jeg har kjøpt. Jamen var den nye bilen min stor nok til en hel spise stue gitt. Riktignok var bordbeina da skrudd av, men allikevel - denne bilen skal jeg få mye glede av når loppemarkedene starter!
Guri malla - det blir mye jobb, men jeg kan se resultatet for meg. Formen er fin og alle seks stolene er stødige og fine. Treverket er ikke så fint, men jeg skal male den i alle fulle fall så det spiller ingen rolle. Bordbeina har en fin sving på seg, og ileggsplatene har samme kant som bordet så når de ligger i ser bordet fint og helt ut - men samme fine utskårne kant helt rundt.
Med tanke på hvor fort tiden flyr lurer jeg litt på når jeg skal få tid til all pussingen (det blir MYE pussing) og malingen. Bare jeg får inn fra garasjen og får frem maling og pensel så skal det vel gå - en liten stund hver kveld skal jeg vel få til. Setene er løse så de kan lett trekkes om. Jeg er ikke helt enig med meg selv om den blir hvit, lys grå eller svart. Jeg har nok å gjøre med pussing og grunning så innen det er gjort har jeg nok blitt enig med meg selv. Det pleier å bli klarere når en har sovet på det en stund. Tenk så mye enklere jeg kunne gjort det for meg selv ved å gå og kjøpe en fiks ferdig! Jeg er nå sånn skrudd sammen jeg da, at da hadde jeg ikke hatt den samme gleden over å få nye møbler. Det SKAL være litt jobb, og det SKAL være den gode følelsen av at jeg har gjort en god jobb! Dessuten var den NESTEN gratis også.

Nå er det bare å rulle opp ermene! Det blir ferdig pizza til søndagsmiddag en tid framover.
Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...