tirsdag 2. februar 2010

Jeg har vært på bærtur i januar!

Her har vi syltet i helgen!  Ja - det er riktig.  Vi har syltet blåbær, plommer, rips og bringebær - i januar!

Samboeren fikk for seg at nå var tiden inne for en opprydding i fryseboksen.  Han satte i gang og ga seg ikke før det var orden og redan! Der dukket det opp bær i lange baner.   Man får jo aldri tatt opp og brukt alt det man putter i frysen, så strengt tatt er det bortkastet å fryse bort så mye mat.  Nå er det ryddet og rent og sortert, det gjenstår bare å se om vi får somlet oss til å ta opp tingene - før vi glemmer hva som er der - nok en gang. 


Det var faktisk veldig hyggelig å sylte på denne tiden av året.  Om høsten er det så mye som skal gjøres ute og inne, men nå hadde jeg til og med tid til å sette på merkelapper  og pynte krukkene. 

 

Jeg har eksperimentert litt med forskjellige smakstilsetninger.  Blåbærene fikk litt vanilje.  Vaniljeflasken med ekte vanilje er en souvenir fra en reise.  Å gå i matbutikker er et høydepunkt for meg når jeg er et nytt sted.  Jeg kommer alltid hjem med en eller annen spiselig souvenir.  Denne kjøpte jeg i USA.

Da vi var i Polen for ikke så lenge siden fikk vi et hjemmelaget syltetøy som var krydret med nellik.  Det forsøkte jeg også i blandingen av plommer, rips og bringebær.  I tillegg hadde jeg i en skvett Brandy som sto i skapet.  Det ble utrolig godt. 


Glassene har jeg merket med røde lapper som jeg knøt på med hyssing.  Den fine hyssing-holderen kjøpte jeg hos Wallas Verden da vi var hos henne på blogg treff i høst. 


Krukke-hattene har jeg sydd av små stoff-rester og bånd. Det ble mange syltetøyglass i løpet av dagen - noen blir nok gitt bort som små gaver utover våren. 

Rydding og salg på Facebook!

Jeg rydder i min kjeller hvor jeg lagrer min gamle ting mellom hver gang jeg er på marked.   Nå holder jeg på med å legge ut ting fo...