tirsdag 2. februar 2010

Jeg har vært på bærtur i januar!

Her har vi syltet i helgen!  Ja - det er riktig.  Vi har syltet blåbær, plommer, rips og bringebær - i januar!

Samboeren fikk for seg at nå var tiden inne for en opprydding i fryseboksen.  Han satte i gang og ga seg ikke før det var orden og redan! Der dukket det opp bær i lange baner.   Man får jo aldri tatt opp og brukt alt det man putter i frysen, så strengt tatt er det bortkastet å fryse bort så mye mat.  Nå er det ryddet og rent og sortert, det gjenstår bare å se om vi får somlet oss til å ta opp tingene - før vi glemmer hva som er der - nok en gang. 


Det var faktisk veldig hyggelig å sylte på denne tiden av året.  Om høsten er det så mye som skal gjøres ute og inne, men nå hadde jeg til og med tid til å sette på merkelapper  og pynte krukkene. 

 

Jeg har eksperimentert litt med forskjellige smakstilsetninger.  Blåbærene fikk litt vanilje.  Vaniljeflasken med ekte vanilje er en souvenir fra en reise.  Å gå i matbutikker er et høydepunkt for meg når jeg er et nytt sted.  Jeg kommer alltid hjem med en eller annen spiselig souvenir.  Denne kjøpte jeg i USA.

Da vi var i Polen for ikke så lenge siden fikk vi et hjemmelaget syltetøy som var krydret med nellik.  Det forsøkte jeg også i blandingen av plommer, rips og bringebær.  I tillegg hadde jeg i en skvett Brandy som sto i skapet.  Det ble utrolig godt. 


Glassene har jeg merket med røde lapper som jeg knøt på med hyssing.  Den fine hyssing-holderen kjøpte jeg hos Wallas Verden da vi var hos henne på blogg treff i høst. 


Krukke-hattene har jeg sydd av små stoff-rester og bånd. Det ble mange syltetøyglass i løpet av dagen - noen blir nok gitt bort som små gaver utover våren. 

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...